Öne Çıkanlar İlker İpekdal BIRD FLU Türkiye Uşak Nursultan

KENEVİR OLMADAN OLMAZ!

Yazan Dr. Erdem ULAŞ

Kannabinoidlerin ve terpenlerin koronavirüsün önlenmesi veya semptomların tedavisi için potansiyel uygulamaları konusunda son zamanlarda bir dizi bilimsel makale ve makale yayınlandı. Kenevir ve COVID-19 araştırmalarındaki bu artış, bize gelecekteki tedaviler için umut veriyor ve gelecekteki tıbbi kenevir araştırmalarının önünü açıyor.

"Cannabis Crossroads"ın bu bölümünde, COVID-19 ve kenevir ile ilgili birkaç yeni makaleyi inceliyorum. Ayrıca en iyi tıbbi kenevir uzmanı olan Dr. Güney Carolina Üniversitesi'nde (USC) Araştırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr.Prakash Nagarkatti yakın zamanda tetrahidrokannabinolün (THC) farelerde kolit ile ilişkili kolon kanseri gelişimini önleyebileceğini göstermiştir (1).

Onun liderliği ve rehberliği altında USC, kenevirden elde edilen kannabidiol (CBD) ile otoimmün hepatit tedavisi için ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı bir işlemin patentini aldı (2).

İsrail Teknoloji Enstitüsü'nde dünyaca ünlü esrar uzmanı ve CannaSoul şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve CSO'su olan Dr. Dedi Meiri, geçtiğimiz günlerde laboratuvarının “korona laboratuvarı olarak çalışmak üzere onaylandığını” ve yeni antiviral terpen formülasyonlarını araştırdıklarını duyurdu. COVID-19'a karşı bağışıklık yanıtını potansiyel olarak baskılayabilir (3,4).

Dr. Meiri ayrıca sitokin fırtınalarının modülasyonu yoluyla viral enfeksiyonlar için potansiyel tedaviler olarak kenevirde bulunan bileşikleri, vücudun aşırı sitokinleri kana çok hızlı saldığı şiddetli bağışıklık reaksiyonlarını araştırıyor.

Sitokinler, normal bağışıklık tepkilerinde önemli bir rol oynar, ancak vücutta çok hızlı salınan büyük bir miktarı zararlı olabilir. Bir sitokin fırtınasının belirti ve semptomları arasında yüksek ateş, iltihaplanma (kızarıklık ve şişme) ve şiddetli yorgunluk ve mide bulantısı bulunur (5).

COVID-19 özellikle hastalar sitokin fırtınaları yaşadığında ölümcüldür (6). Şiddetli geçiren COVID-19 hastalarının tedavisiyle ilgili aşırı zorluklar vardır ve sitokin fırtınalarını tedavi etmek için kannabinoidlerin uygulamalarını araştıran bu araştırmalar ile çok ciddi bulgular ve olumlu sonuçlara götürdü bizleri.

Georgia Dental College ve Georgia Medical College (7) araştırmacıları tarafından Cannabis and Cannabinoid Research dergisinde yayınlanan bir başka yakın tarihli çalışma da CBD'nin ciddi solunum sıkıntısı olan COVID-19 hastalarına yardımcı olabileceğini ve mekanik tedavi ihtiyacını potansiyel olarak ortadan kaldırabileceğini gösteriyor. vantilatörler.

Dergi editör ve yazarları, "tüm kannabinoidler arasında, kannabidiolün (CBD), çeşitli patolojik koşullarda güçlü anti-inflamatuar etkiler gösterdiğine dikkat çekiyor. Bu nedenle, CBD'nin sitokin fırtınasını azaltıp azaltamayacağını ve ARDS'yi tedavi edip edemeyeceğini araştırmak mantıklı." diyerek hastalığın başında yola çıkıp çok olumlu dönüşler aldılar.

Dergi editör ve yazarları, sonuçlarının "sitokin fırtınasını azaltarak, pulmoner dokuları koruyarak ve inflamatuar homeostazı yeniden kurarak COVID-19 tedavisinin bir parçası olarak CBD'yi uzatabilecek ARDS sırasında CBD için potansiyel bir koruyucu rol önerdiği" sonucuna vardılar!

Referanslar

1-Kannabinoid Reseptör 2'nin Aktivasyonu, IL-22 Üretiminin Yukarı Akışında Miyeloid Hücre Deaktivasyonu Yoluyla Kolitle İlişkili Kolon Kanserini Önler, iScience'da yayınlandı , Cilt 23, Sayı 9, 25 Eylül 2020, 101504. https://doi.org/10.1016/ j.isci.2020.101504

2-ABD Patenti No. 8,242,178, 14 Ağustos 2012, Otoimmün hepatit tedavisinde kannabidiol kullanımı.

3-https://www.technion.ac.il/en/home-2/ .

4-"Esrar terpen formülasyonu COVID-19'u tedavi edebilir mi?", Medical Cannabis Network , 27 Nisan 2020, https://www.healtheuropa.eu/cannabis-terpene-formulation-treat-covid-19/99586/ .

5-Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) Ulusal Kanser Enstitüleri (NCI) https://www.cancer.gov/publications/dictionaries/cancer-terms/def/cytokine-storm adresindeki Kanser Terimleri Sözlüğü web sitesi .

6-“Koronavirüs 'sitokin fırtınasına' yol açtığında ölümcül oluyor; bu bağışıklık tepkisinin belirlenmesi hastanın hayatta kalmasının anahtarıdır: rapor” makalesi 13 Mart 2020'de güncellendi; 13 Mart 2020'de OregonLive.com'da yayınlandı: https://www.oregonlive.com/coronavirus/2020/03/the-coronavirus-turns-deadly-When-it-leads-to-cytokine-storm-identifying-this -immune-response-is-to-hastalar-survival-report.html .

7-Kannabidiol Sentetik RNA, Esrar ve Kannabinoid Araştırması Kullanılarak Simüle Viral Enfeksiyonun Neden Olduğu Akut Solunum Sıkıntısı Sendromunda Sitokin Fırtınasını Modüle Eder . 5, No.3 , https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/can.20200.0043 .

Anahtar Kelimeler:
COVID19KenevirABDFDA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.