Öne Çıkanlar Sevgi Erenerol KKTC Simon Mistriel Aykut Hazar Türkleri BIONTECH

KİM TERÖRİST?

Yazan Muammer KARABULUT

Yaklaşık 6 yıl önce İsrail Başbakanı Netanyahu, kendisine "terörist" diyen Türkiye Erdoğan'a yanıt verdi. Netanyahu, Erdoğan'ı "Afrin'de sivilleri katletmek ve Kuzey Kıbrıs'ı işgal etmekle" suçladı.

Gazze sınırında Mart 2018 yılında gerçekleşen bir protesto gösterisinde 17 Filistinli'nin İsrailli askerleri tarafından öldürülmesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu suçlamış ve terörist olduğunu söylemişti. Bunun üzerine Netanyahu da Twitter üzerinden Erdoğan’a yanıt verdi.

Netanyahu 1 Nisan 2018 tarihinde, "Erdoğan, kendisine yanıt verilmesine alışkın değil. Ama buna alışmaya başlamalı. Kuzey Kıbrıs'ı işgal eden, Kürt topraklarına yayılan ve Afrin'de sivilleri katleden biri bize ahlak ve değerler üzerine vaaz veremez" diye tweet attı.

Erdoğan'dan Netanyahu'ya: Teröristsin

Erdoğan’da aynı gün hem Gazze sınırındaki olaylar hem de Netanyahu'nun Zeytin Dalı Harekâtı'na yönelik sözlerine şu ifadelerle tepki göstermişti: "Bizim sömürgecilik ayıbımız yoktur, bizim işgalcilik ayıbımız yoktur, ey Netanyahu! Sen işgalcisin ve şu anda işgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Aynı zamanda sen bir teröristsin. Zira o mazlum Filistinlilere sizin yaptıklarınızı tarih kaydediyor. Bunu hiçbir zaman unutmayacaklar, unutmayacağız. İnanıyorum ki İsrail halkı senin bu yaptıklarından rahatsız ve sen kalkıp da bizim Afrin harekatına söz söyleyecek kıratta değilsin. Önce bu noktada haddini bileceksin."(bkz)

Netanyahu, Erdoğan'ın İsrail ile ilgili Cumartesi günü yaptığı açıklamalara da yine Twitter'dan yanıt verirken, "Dünyanın en ahlaklı ordusu yıllardır ayrım gözetmeksizin sivil nüfusu bombalayanlardan ahlak dersi alacak değil. Anlaşılan 1 Nisan'ı Ankara'da böyle kutluyorlar" demişti.

Dünya’nın en ahlaklı ordusu aradan 6 yıl geçince, Gazze’de CHABAD’ın emri ile çocuk öldürmeye ve soykırım yapmaya başladı.

Diğer tarafta ise Netanyahu’nun mensubu olduğu CHABAD örgütünün üyeleri ile kontrolünde çalışan inşaat firmaları, “örgütlü taşınmaz alarak” bu yolla KKTC’yi işgal ederken suçüstü oldular. KKTC’ye yolladıkları sözde CHABAD hahamı ise Güney’den kaçtı.

Söylenecek bir söz var mı?

Ayrıca kendi dilini konuşan, aynı boydan gelmiş, aynı kültüre sahip ve aynı toprakların mirasçıları hangi siyasi literatürde işgalci olarak tanımlanmış?

İşgalcilerin maskesi düştüğünde, CHABAD terör örgütünün üyesi olan Chaim Hillel Azimov’un KKTC’den kaçtığı gibi kaçar. Yarın teröristten de aşağı olan Netanyahu, Yahudilerin tepkisi ile İsrail’den kaçacak veya linç edilecektir.

KKTC’nin 40. kuruluş gününde, KIBRIS Milli Koordinasyon Komitesi’nin yayınladığı  bildiri ise kimin nerede nasıl işgalci olduğunu da göstermektedir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.