Öne Çıkanlar Prof. Dr. Selim ŞEKER Megali İdea Akan KÜRŞAT Robert W Malone Mendy Chitrik

NE “AŞI KARŞITI” YA, “%78 YAN ETKİ” VAR!

Yazan Muammer KARABULUT

Dünya’da ilk Türkiye’de yapılan 47 sayfalık araştırma sonucunda, mRNA sıvısı zerk eden BioNTech / Pfizer’de %78 yan etkisi olduğu ortaya çıktı!

MAK Danışmanlık,  22 Eylül-29 Eylül 2021 tarihleri arasında konusu,  “Türkiye Geneli Covid-19 Aşısına Toplumsal Bakış Araştırması” olan bir anket çalışmasını, 67 ilden 18 yaş ve üzerindeki 5 bin 700 kişi ile gerçekleştirdi.

Türkiye genelinde ilgili çalışmaya  %45,5 kadın, %54,5 erkek, katılanların yaş grubu ise 18-25 yaş %29 , 25-35 %26, 35-45 %23, 45-65 %20 ve 65 yaş üstü %2 olarak açıklandı.

-Türkiye’de bu anket çalışmasında, “Aşı Karşıtları %14” olarak belirlenmesi ön plana çıktı.

Dünya’da ilk kez, DSÖ tarafından 11 Mart 2020 tarihinde ilan edilen pandemi ile gündemden düşmeyen aşıları da kapsayacak şekilde bir anket yapılmıştı. Bu anketin her gün haberlerde Hava Durumu gibi grafikler ile gösterilen koronavirüs tablosunun devam ettiği bir ortamda yapıldığı için fazlası ile dikkatimizi çekti. Ama anket çalışması sanki aşı karşıtlarını belirlemek için yapılmış izlenimi yarattı. Bu algıyı Sözcü Gazetesi’nden Deniz Zeyrek de köşe yazısında, aşı karşıtlarının “yüzde 14” oranını vererek doğrulamıştı.

Tabii ki bu haber başlıklarının nasıl belirlendiği haber yapanların tercihidir. Fakat burada çok daha önemli olan, eğer MAK Danışmanlığın yaptığı bu çalışmada aşı karşıtlığının %14 olmasına itibar ediliyorsa, o zaman BioNTech / Pfizer’ın %78 yan etkisi olduğu gerçeği de habercilik açısından atlanmaması gerekirdi. Ama “aşı karşıtlığı” daha ağır bastığı için ne yazık ki atlandı. Aslında bu anket çalışmasında en önemli sonuç, BioNTech / Pfizer’in %78 yan etkisi olmalıydı. 

İşte bu etkiyi Assoc. Prof. Dr. Mustafa Erdoğan SÜRAT’a sorduk. SÜRAT,Başımıza yağan, ‘BioNTech bombası’ 15 Temmuz’dan daha da ağır. Derhal bu mRNA sıvılarından vazgeçmeliyiz.” dedi.

Şu anda haber değeri olan bu anket çalışmasına klinikte ben de tanıklık ediyorum diyen Sosyal Tıp Akademisyeni SÜRAT, “Biontech aşısı olanların, mide bağırsak sisteminde görmeye başladığımız fonksiyon bozuklukları da var. Bu rahatsızlık  hayati ve ciddidir. Bulantı kusma ve sıvı kaybına neden olur. Hastanenin yoğun bakımını meşgul eder. Serum bağlamak zorunda kalınır. Ve hastalarda travma” da yaratacağını söyledi. İlgili açıklamaları yapan kişi Türkiye’de bilim insanlarının yakından tanıdığı, uluslararası alanda kürsüsü olan Assoc. Prof. Dr. Mustafa Erdoğan SÜRAT'dır. Hiç değilse bu ses kulak verin!

Ayrıca uzun zamandır sağlık sorunu olmayan bir kişiye, şartlarını zorlayarak ve tehdit ederek, 3. Doz BioNTech / Pfizer’in mRNA  sıvısını yapmanın ne tür bir milli menfaatimiz olduğunu anlamaya çalışıyorum. Çünkü Türkiye’de bir savaş ve bu savaşta bu mRNA aşılmasına evet diyerek, en az zayiatla çıkmayı hedefliyoruz havası var!

Mevzubahis SAĞLIKSA gerisi teferruattır.

Ortada İNSAN yoksa, devleti ve vatan toprağı da olmaz!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ulvi Alacakaptar 2 yıl önce

Deli suyundan mı içtiniz %14. %%76 dan büyük ha.

Avatar
kul 2 yıl önce

ulvi dingili haberi nereden okudun.ve yargıya vardın.

Avatar
ORTADİREK 2 yıl önce

Görmek isteyen avrupa ve amerikadaki verileri görüp derhal aşılamayı bırakırdı. merak ediyorum gerçekler ortada ama ergeç bunu herkes görecek. tabi acı faturası ile birlikte. hiç görmez bu bilim kurulu üyeleri dört ülke 30 yaş atına mrna aşısını yan etkisinden dolayı yasakladı. daha bodoslama nereye gidiyoruz. elimizle neslimizi yok ediyoruz. çocuklar en az riskli grup ve onalrıda acımasızca aşıılıyoruz. maske ile de hastalığa açık hale getiriyoruz. neyi doğru yapıyoruz dersek maalesef bulamıyorum. ben sıradan vatandaş olarak görüyorum da. görmeyenlerde nasıl bir vicdan var görmüyor aklım almıyor.

Avatar
Elfida 2 yıl önce

Anlaşılan ülkede yüzde 14 akıllı ve öngörü sahibi insan var hepinizi tebrik ediyorum

Avatar
MUSA 2 yıl önce

En zayıf noktadan vuruldu insanlık... Hasta ettiler, aşı çıkardık dediler alelacele sıvıyı aşı diye vurdular,insanlık daha dur bakayım ne oluyor demeden sıvıyı aldı, şimdi yavaş yavaş sonuçları çıkıyor, Allah cc hepimizi bu şeytanlar dan korusun...Aklınızı kullanın, her şeye atlamadan sorun soruşturun, arkanızdan silahla kovalayan mı vardı...!!?

Avatar
Ece 2 yıl önce

İnsanlar bu kadar mı tembel oldu benim yerime başkaları düşünsün ne olacaksa olsun diyor İnsan düşünen bir çalı düşünme muhakeme etme yetkisi ni kayıpmı ettide bu oyunu görenlere aşı karşıtı diyorlar