Öne Çıkanlar ABD Tess Lawrie Dünya Sağlık Konseyi (WCH) İsrail Katar

ÖZÜR NEDENİM,  BOLSONARO VE 1 DOLAR

Yazan Muammer KARABULUT

Dördüncü yılımıza 3 aya kala  5gvirusnews-platform olarak  takipçilerimizi yanıltan veya yanlış yönlendirdiğimiz haberimizin olmaması için titizlikle hareket ettik. Hatta bilgimiz dahilinde olmayan paylaşımlardan uzak durduk.  Sürekli az bilinen ve/veya görülmesi gereken hadiselere dikkat çekmeye çalıştık. Fakat bir konuda geçmişte DESTEK VERDİĞİMİZ, “Hepimiz BOLSONARA’yız” dediğimiz, Brezilya Devlet Başkanı Jair Messias BOLSONARA hakkında çok yanıldığımızı anladık. BOLSONARA’nın küresel şeytanın yanında olduğunu görmeyerek, “küresel çeteye karşı” olduğunu da yazarak paylaştık.

Eğer kabul ederseniz bu yazı ile özür dilemiş de olacağım.  

Güya en iyi araştırdığım konuların başında bulunan, FGÖ-Fethullah Gülen Örgüt ve en son CHABAD örgütü arasındaki benzer bağlantıyı yeni gördüm. Bu bağlamda, KKTC’de FETÖ benzeri bir Yahudi Örgütü” başlıklı bir de yazı yazdık.(bkz) FGÖ’nün arkasında küresel güçler, örgütlenme biçiminde gizlilik ve istihbarat aparatları kullandığını biliyordum ama araştırmama rağmen CHABAD ile olan 1 dolar  bağlantısını görmemiştim.

Bilirsiniz Türkiye’deki 15 Temmuz sonrası yapılan FETÖ operasyonları sırasında yapılan üst aramalarında 1 dolar çok gündeme geldi. Bir ucu, ALTAN kardeşlere ve adı malum terör örgütüne kadar ulaşan 1 doların, cüzdanlara nasıl girdiğine bir türlü açıklama getirilemedi. Ben de sıcağı sıcağına uzun yıllardır yakından tanıdığım Fethullah’ın bir zamanlar yol arkadaşı olan, Nurettin VEREN’i aradım ve ona sordum. VEREN, “GÜLEN’in Türkiye’de bulunduğu zamanlarda böyle bir adeti yoktu, ne zaman 1999 yılının sonuna doğru ilk önce Vatikan’a oradan ABD’ye kaçtı, işte o zaman 1 dolar dağıtmasına tanıklık yaptık. Muhtemelen bu 1 doları banknotu örgüt üyelerine, kendisine hizmet eden ve inan herkese veriyordu” dedi.

Sonra öğrendik ki bu sefer 1 dolarlık banknot küresel güçlere karşı olduğuna inandığımız,  Bolsonaro’ya kadar uzanmış ve hasta yatağında CHABAD’an aldığı dolarla poz bile vermiş.  

CHABAD 1 DOLAR İLE ÖRGÜT BAĞLARINI GÜÇLENDİRMİŞ

Kendisine 1 doları veren ise  Fethullah sapkını değil aynı ayarın çok daha üstünde olan ve 1994 yılında vefat eden CHABAD Lubavitch Hasidik hareketinin lideri aynı zamanda Mesih ilan edilen Haham Menachem Mendel Schneerson’a dayandı. Öyle bir dayandı ki sanki CHABAD 1 dolar  ile örgütlenmiş.

Ve ipleri kürsel şeytanın elinde olan FGÖ de CHABAD’ın bu sihirli aparatına sarılmış veya tavsiye etmişler ki o da 1 doları dağıtmaya başlamış.   

Hatta CHABAD, “bir dolarlık banknot haham”(bkz) adı altında web sitesi bile açmışlar. Mesih ilan edilen Haham Menachem Mendel Schneerson ise 1 dolar banknotları ilk olarak 1980'lerden itibaren her Pazar güni Brooklyn Crown Heights'taki ofisinin önünde dağıtmaya başlamış. Schneerson’un ofisinin önünde insanlar  sıraya girerek, Mesih’in elinden 1 dolar alarak kutsanıyor ve kısa tavsiyelerini alıyorlarmış.

Zamanla yaygınlaşan bu gelenek, “Rebbe'nin sıcaklığını, bilgeliğini ve kutsamalarını ilk elden deneyimlemek isteyen çeşitli geçmişlerden ve yerlerden insanları çekerek hızla popülerlik” kazanmış.

Yine CHABAD’ın açtığı 1 dolarlık sayfada, dolar dağıtmanın amacı; alıcıları parayı hayır işlerinde kullanmaya veya ihtiyacı olan birine vermeye teşvik etmekmiş. Bunu yaparken de hayırseverlik, birlik ve ruhani gelişim değerlerini teşvik ediyorlarmış. Schneerson dağıttığı dolarlar için, küçük nezaket eylemlerinin bile olumlu değişime ilham verdiği gibi, topluluk ve ortak sorumluluk duygusunu teşvik ederek bir dalgalanma etkisi yaratabileceğini yazmışlar.

İnsanın aklıyla dalga geçercesine bir de, “1dolar banknotunu maddi refahın bir sembolü olarak görüyor ve onu dağıtarak manevi enerji aşılamayı” amaçlamışlar.

CHABAD Mesih’nin 1980 yılında başlattığı bu 1 dolar dağıtma geleneğini, “pek çok insanın hayatı üzerinde derin bir etkisi” olduğunu tespit etmişler. Bugünde bu gelenek devam etmese de CHABAD, “en kısa sürede hayır kurumlarına 1 dolar” verilmesini tavsiye ediyor.(bkz)

MESİH İLE NETANYAHU VE BOLSONARO BAĞLANTISI

Şimdi 1 dolar üzerinden aynı zamanda özür dilememize de neden olan CHABAD’ın Mesihi Menachem Mendel Schneerson’ın, Netanyahu ve Bolsonaro bağlantısına gelelim. Bağlantıyı büyük bir övünçle 7 Ocak 2019 yılında Breaking İsrael News isimli haber sitesi yazarı Adam Eliyahu BERKOWITZ  açık ediyor.(bkz)Fakat daha sonra aynı haber, CHABAD’ın bilgi sitesinde bir giriş yazısı eklenerek aynen söyle yayınlandı;(bkz)

“Brezilya, hararetli çekişmeli bir başkanlık seçiminin ortasındaydı. Adaylar arasında, ‘Brezilya'nın Trump'ı’ olarak bilinen Brezilyalı politikacı muhafazakar Jair Bolsonaro da vardı. Kampanya sloganında, ‘Brezilya her şeyin üstünde, Tanrı herkesin üstündedir’ diyordu. Bolsonaro keskin bir şekilde sol karşıtı, sosyalist karşıtı ve liberal karşıtıydı. Kuzey Amerikalı mevkidaşı gibi Bolsonaro da İsrail'in ve Yahudilerin güçlü bir destekçisiydi.”

İlgili haber ilk yayınlandığı gibi, onlarca yıla yayılan ve az bilinen bir hikaye diye başlıyor.

Haber Brezilya'nın yeni devlet başkanı ile İsrail'in başbakanı arasındaki gizli bağlantıyı ortaya koyuyor. Ve bu iki liderin nasıl birlikte Mesih'i müjdelemek üzere görevlendirilmiş olabileceklerini anlatıyor!

Şimdi gelelim yadsınmayan gerçek hikayeye ve şahitlerine;

Hikaye Brooklyn'de yaşayan Hasidik Yahudiliğin CHABAD Lubavitch mezhebinin bir üyesi olan Rafael Rabinovich tarafından Breaking Israel News'e anlatılıyor. Rabinovich bu hikayeyi doğrudan CHABAD Hahamları ile yeni göreve başlayan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro arasındaki bağlantıyı kuran shaliach'tan (elçi) duymuş.

Haberde özellikle yüceltilmek istenen ise 1994 yılında vefat eden CHABAD Lubavitch Hasidik hareketinin lideri Haham Menachem Mendel Schneerson’dur.  Takipçileri tarafından sadece 'Rebbe' olarak bilinen Haham Schneerson, bugün hala aktif olan küresel bir sosyal yardım programı olarak tanıtılan CHABAD’ın etkin ismi ve Mesih olarak kabul edilmektedir.

Yaklaşık 36 (40 oldu) yıl önce, CHABAD tarikatının üyesi olan genç bir adam, Brooklyn'in Crown Heights bölgesindeki karargahında Rebbe'yi ziyarete gidiyor. Ziyaret sırasında Schneerson’in insanlarla bağlantı kurma yöntemlerinden biri olan bir kutsama eşliğinde bir dolar dağıtmasına ve amacının da, “kişinin sadaka vermesi ve gerçek dolar banknotunu Rebbe'den bir hatıra olarak” saklaması olduğunu öğreniyor.

Sıra Rafael Rabinovich’e geldiğinde, Rebbe birkaç soru soruyor. Genç Rabinovich Brezilya'daki evine dönmek üzere olduğundan bahsediyor. Rebbe onu kutsayarak bir dolarını verdikten sonra biraz beklemesini istiyor. Rebbe sekreterinden ikinci bir dolar daha alıyor ve Rabinovich’ya uzatıyor.

BREZİLYA İÇİN 1 DOLAR

Gelecekte Mesih olacak olan Schneerson,  "Bu Brezilya için," diyor. Rabinovich 1 doları alıyor ve banknotun üzerine, "Haham bunun Brezilya için olduğunu söyledi" yazılı bir not iliştiriyor.

İşin tuhafı, ilk bir dolarlık banknotu her zaman yanında taşıyan haham üzerinde not bulunan banknotu bir yerlerde unutuyor.

Aradan yıllar geçiyor, Rabinovich CHABAD hahamı olarak Brezilya’ya atanıyor. Görevlerinin bir parçası olarak ve hastaları ziyaret etme mitzvasını (Tevrat emri) yerine getirmek için, Sao Paulo'daki Albert Einstein Hastanesi'ndeki hastaları düzenli olarak ziyaret ediyor.

Brezilya 2018 yılında çok çekişmeli bir başkanlık seçimine giriyor. Adaylar arasında, "Brezilya'nın Trump'ı" olarak bilinen Brezilyalı bir siyasetçi olan muhafazakâr Jair Bolsonaro da vardır. Bir Roma Katoliği olan Bolsonaro, "Brezilya her şeyden, Tanrı herkesten üstündür" sloganıyla seçim kampanyasını yürütüyor.

İlgili haberde, Bolsonaro’nun katı bir şekilde solculuk, sosyalizm ve liberalizm karşıtı, Kuzey Amerikalı meslektaşı gibi Bolsonaro da İsrail'in ve Yahudilerin güçlü bir destekçisi olarak yazılıyor.

Bolsonaro henüz 1 doları almadan önce seçimlerde elinde bir İsrail bayrağıyla halkın karşısına çıkıyor. Ve seçilmesi halinde Brezilya'nın İsrail Büyükelçiliğini, "İsrail'in başkenti" olarak gördüğü ve tartışmaların odağında bulunan Kudüs'e taşıyacağını seçim vaadi olarak söylüyor.

İsrail bayrağı ile Brezilya’da seçimlere de giren Jair Bolsonaro’nun, planlı salgının ilk günleri olan 2020 yılının Mayıs ayında gözüne kadar maske takıyor ki onu da görmediğim gibi, onu küresel güçlere karşı direnen planlı salgının kahramanı ilan ettim. Yazarlık geçmişimde böyle bir hatayı ilk kez yaptığım için de tekrar çok çok özür diliyorum. Özürüm ile birlikte tekrar hikayemize devam edelim; Eylül ayında, sol kanattan olduğu tespit edilen bir kişi destekçi kılığına girerek Bolsonaro için Sao Paulo'da düzenlenen bir mitinge katılarak onu karnından bıçaklıyor. Bolsonaro 5 inçlik bir bıçakla hayati tehlike arz edecek şekilde yaralanıyor.

Bolsonaro ambulansa bindirildiğinde bilinci yerinde değildir ancak Albert Einstein Hastanesi'ne götürülmesini istiyor. Sağlık görevlileri onu daha yakın olan ve genellikle ülkenin en üst düzey siyasetçileri tarafından tercih edilen özel bir Arap hastanesi olan Hospital Sírio Libanês'e (Suriye-Lübnan hastanesi) götürmeyi tercih ediyor. Ancak yaralı Bolsonaro ambulansın kendisini Albert Einstein Hastanesi'ne götürmesinde ısrar ediyor. Haber göre Bolsonaro başka bir saldırıyı göz almak istemiyor ve güvende olacağı tek yerin bir Yahudi hastanesi olduğuna inanıyor. Saldırgan ise Brezilya'da aşırı sol ve İsrail karşıtı siyasi bir partisinin üyesi olduğu ortaya çıkıyor.

Yarası çok derin olan Bolsonaro çok kan kaybediyor. Başlangıçta doktorlar Bolsonaro'nun çocuklarına babalarının iyileşme ihtimalinin düşük olduğunu ve birkaç gün boyunca hayatının pamuk ipliğine bağlı olduğunu söylüyorlar.

Bolsonaro'nun hastaneye yatırılmasından birkaç gün sonra, CHABAD temsilcisi şans eseri, artık Mesih olarak kabul edilen Schneerson’un 36 yıl önce elinden aldığı  ve üzerinde not iliştirilmiş 1 dolar banknota rastlıyor ve banknotu cebine koyarak hastaneye gidiyor..  .

Hastaneye vardığında koridorlarda devriye gezen çok sayıda güvenlik görevlisi onu şaşırtıyor. Güvenlik nedeninin yaralı olarak hastaneye gelen Bolsonaro olduğu belirtiyorlar. CHABAD’çı haham, o gün yıllar sonra cebine şans eseri giren 1 dolar banknotun Brezilya'nın başkanı olacak Bolsonaro’nun eline geçeceğini, böylece 1 dolar banknotun bu sefer sadece bir kişi için değil, tüm Brezilya için olacağını hatırlayarak Mesih’i anıyor.  

Hastaneye bağlı hahamlardan biri olarak güvenlik izni alıp Bolsonaro’yu ziyaret ediyor. Bolsonaro saldırıdan bu yana ilk kez uyanıktır. Ve ziyarete gelen hahamı kabul ederek, Mesih’in verdiği 1 doları kabul ediyor.

Kısa bir süre sonra Bolsonaro iyileşerek siyasi faaliyetlerine bıraktığı yerden devam ediyor. Cebinde artık 1 dolar olan Bolsonaro seçimlerin, ilk ve ikinci turunda ezici bir zafer kazanıyor. Seçim propagandasına elinde İsrail bayrağı ile katılan Bolsonaro’nun yemin törenine, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da katılıyor. Bolsonaro’da Brezilya Cumhurbaşkanı olarak soluğu Netanyahu ile birlikte ağlama duvarında alıyor.

Bu arada haberde, aslen Şilili olan CHABAD hahamı Rabinovich, Bolsonaro'nun ilk ismi olan Jair'in İbranice "ışık getiren" anlamına, "Yair" isminden geldiğini belirtiyor. Yani Bolsonaro’nun köklerinin Katolik Hristiyan değil Yahudi olduğunu ima ediyor.  

CHABAD sayfasında yayınlan haberde belirtilen diğer bir bilgi de, İki devlet başkanı, güçlü bir gizli bağa(*) sahip oldukları için, olması gerektiği gibi çok iyi anlaşır.

Gelelim aynı haberde, İsrail’de kendisine karşı 39 hafta her Cumartesi gösteri yapılan Netanyahu’ya. O da Mesih  Rebb'i ilk kez 1984 yılında, İsrail'in BM'ye yeni atanan Büyükelçisi iken ziyaret etmiş. Netanyahu 1988'de Likud'a(**) katılmak üzere İsrail'e dönmeden önce daha sonra Mesih ilan edilecek  Rebbe'yi tekrar ziyaret etmiş. Rebbe’de  ona en azından kısmen kehanet olduğu kanıtlanan bir tavsiyede bulunarak, "119 kişiyle savaşacaksın" diyor. Böylelikle 1 dolar ile Brezilya’ya Bolsonaro’ya Cumhurbaşkanı yapan CHABAD’ın Mesih’i,  Netanyahu’nun, “başına bugün bile bela olan koalisyon sorunlarını önceden haber” vererek kehaneti doğrulanıyor.

Farkındaysanız CHABAD İsrail’deki siyasete karışmakla birlikte, “bela” okuyacak duruma da geliyor.

Böyle bir örgütün bir dini yapılanma veya dünyadaki Yahudileri kapsayıp kapsamayacağına karar vermeyi de kolaylaştıran bu açıklama sonrası Menachem Mendel Schneerson, dönemin Başbakanı Netanyahu'nun yakın arkadaşı olan CHABAD Hahamı David Nachshon'a sırrını açıyor. O sır, Mesih Schneerson, Nachshon'a, "Bir dost, bir kardeş, yakın bir arkadaş olarak insanların sürekli Netanyahu'nun kanını döktüğünü görmek bana gerçekten acı veriyor" diyor. "Ama sana bir sürprizim var, o bu durumdan kurtulacak ve Tanrı'nın yanında dimdik duracak. Rebbe'den aldığı bir söz var ve bunu atlatacak. Şimdiye kadar böyle olduğunu gördük ve şimdi de böyle olacak. Bunu atlatacak ve devam edecek ve umarım anahtarlarını Moşiah'a (Mesih) teslim edebilecek ve biz de tam ve gerçek Kefaret'e sahip olacağız." diyerek açık açık yazıyorlar.

Yani  bugün CHABAD’ın olmayan gücüne güç katılan özellikle şişirilen Mesihi, güya Filistin’de veya kendi içinde Yahudilerin kanını dökenin Netanyahu olduğunu ölmeden (12 Haziran 1994) önce biliyor, haberi ise  2019 yılında yapılıyor. Dökülen kandan dolayı Netanyahu da günahlarından, iktidarını CHABAD’ın Mesih’ine teslim ederek kurtulacak, CHABAD da gücüne güç katacak! Diğer bir ifade ile bugün İsrail’de yaşananları 2019 yılında planladıklarını bile rahatlıkla söyleyebiliriz.    

-Bundan daha korkunç bir örgüt olabilir mi? Netanyahu İNSANLARI öldürecek ama iktidarını CHABAD’a bırakınca günahlarından arınacak ve kendi zaferlerini ilan edecekler.

Hepsi 1 doların izinden gitmekle ortaya çıktı. 1 dolar deyip geçmeyin ve bunlara inanların ruh hastası, katil kısaca ŞEYTAN olduğunu unutmayın. Bunlarda İNSANİ hiçbir özelliği yok! Olmadığını da döktükleri İNSAN kanıyla ve daha da korkunç olanı çocukların kanını içerek gösteriyorlar. Karşımızda savaşan İNSAN yok, şeytan ve şeytani bir güç var.

Ve bu CHABAD’a KKTC’yi teslim ettiğimizi de rahatlıkla söyleyebilirim. Tüm uyarılarımıza rağmen Girne’deki CHABAD merkezinde KKTC değil, “Kuzey Kıbrıs CHABAD Yahudi Merkezi’nde, "Kuzey Kıbrıs Tüm Yahudilerin Adresi”” yazan tabelası ise hala asılı duruyor!

Son kez BOLSONARO için tekrar özür dilerim. Fakat onun sayesinde FGÖ’nün 1 dolar sırrına oradan da aynı zamanda Mesih hareketi CHABAD’ın bugünkü kanlı KONTRA-SAVAŞINA ulaştım. 

Ayrıca Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın 22 Aralık 2021 tarihinde Beştepe’de, yüzünde CHABAD maskesi olan İslam Ülkeleri Hahamlar İttifakı Üyelerini kabul etmesini de bir kenara not edelim. Edelim ki FETÖ’nün ve diğer terör örgütlerinin başını daha iyi görelim.

Aşağıdaki haber kapağında ERDOĞAN’ın solundaki CHABAD’ın örgütünün en kudretli adamı ve Rusya sorumlusu Berel LAZAR, sağında ise şamdanı uzatan örgütün meşru olmayan Türkiye temsilcisi Mendy CHİTRİK vardı.

Jair Bolsonaro’na hastanede, “Brezilya adına teslim” edilen 1 dolarlık banknotu tutuyor. Resmi yayınlayan CHABAD hahamı Rafael V. Rabinovich

(*) Gizli Bağa; şimdi sanırım bu gizli bağın ne anlama geldiği daha iyi anlaşılıyordur.

(**)Likud; İsrail'in ana merkez sağ siyasi partisidir. 1973 yılında Menachem Begin tarafından birkaç liberal ve sağ partinin birleşmesiyle kuruldu. Likud'un 1977 seçimlerindeki zaferi, ilk defa solun güç kaybetmesi bakımından ülke siyasal tarihinde önemli bir dönüm noktası oldu. Tam yıkılırken de Netanyahu liderliğinde Hamas’ı bahane ederek KONTRA-SAVAŞ başlattı Ve bir anda en parlak dönemini yaşamaya başladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
... 7 ay önce

Vay beeee