Öne Çıkanlar Dünya Ekonomik Forumu Yahdiler Sosyalizm Müslüman YouTube

VE BAYRAM

Buruk bir bayram yaşıyoruz. Kaset ve dosya tartışmaları, kriz tartışmaları arasında bayrama girdik. Okurlarımızın bayramlarını tebrik ediyorum. Bu günler, yaşadığımız dünyada ne olup bittiği anlama ve sorumluluklarımız kuşanma adına bir vesile olsun.

Bayrama girerken zor günlerden geçip geldik. Bir çok kişi Hac hayallerini ertelemek zorunda kaldı ve bu sene geçen senelerdeki kadar kurban da kesilmeyecek sanırım, kurban bağışı da olmayacak.

Bayramdan sonra bizi nelerin beklediğini de kestiremiyoruz. Genel hava, gelecek günlerin geçen günleri aratacağı endişesi.

Zaten CHP, bayram müjdesi verir gibi, bayram öncesi, aşı, maske ve kapanmadan söz etti. Bir yandan ekinler yanıyor, bir yandan kıtlık konuşuluyor.

Dün Japon denizindeki krizi konuşuyorduk, bugün Ege’yi, KKTC’yi konuşuyoruz. Ukrayna’da ne olacağı belli değil.

Kazakistan’daki iç karışıklıktan sonra sıra kimde derken, Özbekistan patladı. “Şimdi ne olacak” derken, Gürcistan karıştı.

Finlandiya ve İsveç bakalım PKK’lıları ve FETÖ’cüleri iade edecek mi, “ipe un sererlerse” ne olacak. Türkiye tekrar Veto ediyorum diyebilecek mi? Dese de kabul görecek mi?

Neyse şimdi Ankara’nın gündeminde, bayram sonrası için 15 Temmuz var. Erdoğan’ın sağlık durumu iyi değil. NATO zirvesinde yüz felci başlamıştı. Bursa’daki açılışa katılamadı. Tedavi uzun sürerse ne olacak?

TBMM tatile girdi. Ülke genelinde en sıcak gündem ekonomi ve siyaset olacak. Çünkü fiilen seçim süreci başladı gibi. Peker’in ifşaatları bayram sonrası da devam edecek olursa durum ne olur bilinmez. Birileri de çıkıp muhalefetin kirli çamaşırlarını ortaya dökebilir. Manzara çamur deryasına dönebilir, herkesin kirli çamaşırları ortaya dökülünce.

Asgari ücret, maaş zammı, bayram ikramiyesi derken bayrama girdik. Bayram tatili de uzatıldı. Kriz 15 Temmuz sonrasına ertelendi sanki. 15 Temmuz sonrasında ne olacağını hep birlikte göreceğiz.

Ağustos ayında ABD, 1 Ağustos 2022 tarihinde yeni küresel kısıtlamaları DSÖ eli ile üye ülkelere dayatmayı görüşecek. Bu görüşme 2023 ve 2024 yılını kapsayacak Yeni Dünya Düzeni gündeminin çerçevesini oluşturacak. BM'de İklim, Gıda, Sağlık, Seyahat, Ekonomi, Özgürlükler, Adalet, LGBT, Aile, Gençlik, her şey masada.

2022’nin son çeyreğine giriyoruz. Paris iklim anlaşmasında, imzaladığımız belgeye göre, İklim politikaları yapay zeka tarafından yönetilecek. DSÖ de yeni bir Pandemi’nin yapay zeka tarafından tek elden tüm dünyada yönetilmesi gerektiğini savunuyor. Bu birkaç ay içinde dananın kuyruğu kopacak.

Artık bir Meis’ten söz etmiyoruz ama, Ege ve KKTC konusu bir şekilde gündemde kalmaya devam ediyor. Selam ve dua ile.

A.Dilipak / URL: www.dilipak.com / Twitter: @aDilipak / YouTube: Abdurrahman Dilipak & Panorama Media http://Facebook.com/dilipakabdurrahman…http://instagram.com/abdurrahmandilipak

 

Anahtar Kelimeler:
KKTCFETÖTBMMUkraynaHac
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.