Öne Çıkanlar AHİM TMK ABD mRNA KKTC

YALNIZCA İKİ İSİM

Yazan Muammer KARABULUT

Bir tarafta dünya kumarhaneler patronu Sheldon Adelson(*), diğer tarafta yasadışı yollarla kazanç elde eden suç insanı İhor Kolomoiskyi(**). Her ikisinin de ortak yanı, CHABAD’a yakın olduklarını gizlememeleri ve para desteğinde bulunmalarıdır.

Kumarhane patronunun CHABAD ile olan ilişkisi 1990’lı yıllara kadar uzanıyor. Hatta Rebbe’den 1 dolar alanlar arasında ve bir de video kaydı var. Devamlığı da Rusya hahamı olarak dünyaca tanınan Putin’in en yakınındaki kişi olarak da bilinen Berel Lazar ile de ilişkili. Demek ki dışarıdan bakıldığında dini bir yapılanma gibi gözüken CHABAD’ın çok bilinen kumarhane patronu ile ilişkide olmakta bir sakınca görmüyor. O zaman CHABAD’ın 2008 yılında KKTC’ye atadığı Chaim Hillel Azimov’un adada bulunan ve kendsinin de gittiği kumarhaneler ile olan ilişkisi her açıdan araştırılmalı. Bakalım CHABAD ile ne türden bir paydaşlığı çıkacak?

İknci ismimiz İhor Kolomoysky Ukrayna'nın organize Yahudi cemaatinin önde gelen isimlerinden, 2008 yılında Kiev'deki, “Ukrayna Birleşik Yahudi Cemaati”nin Başkanı seçildi. Ukrayna kökenli Chabad hareketinin Ukrayna'daki önemli fon sağlayıcılarından biri oldu. 2012 yılında Dnipro şehir merkezinde Avrupa'nın en büyük çok işlevli Yahudi Toplum Merkezi olduğu iddia edilen Menora inşaatını finanse etti. Ukraynalı milyarder ve Bill Gates gibi hayırsever olarak tanıtılan İhor Kolomoyskyi’nin CHABAD ilişkisinide süreklilik var. Aşağıdaki resim de zaten Kolomoisky (solda), Avrupa Yahudi Toplulukları Konseyi'nin bir konferansı sırasında Berlin'in Chabad merkezinde İsrail Hahambaşı Yona Metzger ile birlikte votka kadeh kaldırırken.(bkz)

Gelelim Kıbrıslı iş insanı olarak da bilinen  İhor Kolomoyskyi’nin adaya 2019 yılında ortaya çıkan 5.5 milyar doları sahibi olduğu PrivatBank’ın yan kuruluşu aracılığıyla taşınmasına.(bkz)

Ukrayna Merkez Bankası, PrivatBank'ın Kıbrıs şubesine yurt içi şubelerle aynı muameleyi yapıyor. Bu belirleme, yetkililerin Kıbrıs'a aktarılan paranın Ukrayna'dan ayrıldığını asla tespit etmediği anlamına geliyordu. Bu arada Kıbrıslı düzenleyiciler, toplam 5,5 milyar dolarlık çeşitli banka transferlerinin sahte sözleşmelerle desteklendiğini ya tespit edemedi ya da bunları durdurmak için gerekli önlemleri almadı. Sistem, offshore şirketlerin Kıbrıs'ta tuttuğu PrivatBank hesaplarına milyarlarca doların pompalanmasına olanak sağladı.

Kıbrıs’ın Güneyi’ne İhor Kolomoyskyi’nin bilinen 5.5 milyar doları gelirken, KKTC’de 7 Mayıs 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaş yapılan AFİK Group ve kurucusu Simon Mistriel Aykut’un aşağıdaki yatırımları tespit edildi. (bkz)

2006 : 1 adet

2014 : 4 adet

2015 : 2 adet

2016 : 7 adet

2017 : 16 adet

2018 : 4 adet

2019 : 19 adet

2020 : 4 adet

2021 : 24 adet

2022 : 17 adet

2023 : ?

Acaba KKTC’de CHABAD örgütünün temsilcisi olan Chaim Hillel Azimov’un bizzat pazarlamasını yaptığı taşınmaz malların inşaat finansı için, CHABAD’çı İhor Kolomoyskyi inşaatlara para aktarıyor mu?

CHABAD’ın KKTC’deki faaliyetleri, bu iki isim üzerinde görebiliriz. Ne de olsa artık ikisinin faaliyet alanları KKTC ekonomisi demek. 

İsrail mallarını boykot ettiğimiz şu günlerde, KKTC’de dünyanın en kudretli mafyasını, sapkın Mesih ve misyoner hareketi olan CHABAD’ı göstermeye çalışıyorum. Eğer dışarıdan dini bir yapılanma olarak antisemitizmin arkasında büyüyen bu örgütü durdurmak için bugünlerde KKTC’de görerek acil önlem alınmazsa yarın bu yazıyı okuyacak Kıbrıs Türk’ü kalmayacağı gibi, hatta Güney’de RUM  bile kalmayacaktır.

CHABAD’ın Kıbrıs’a bakış açısı için aşağıdaki semboller yeterlidir.

  

Yeterli  görmeyenler için, KKTC’de muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) İskele Milletvekili Fide Kürşat’ın Cumhuriyet Meclisi'nde, “İskele SOS Veriyor” başlıklı konuşmasında,  “Arazi mülkiyetleri sürekli el değiştiriyor ve toprak mülkiyeti özellikle Ruslara, Ukraynalılara, İranlılara, İsraillilere geçiyor…Şu anda bölgedeki nüfus ve mülkiyet yapısı bilinmiyor. Demografik yapı hızla değişiyor, sosyo-kültürel ve ekonomik yapı da bu çarpıklıktan nasip” aldığına bildirmesidir. (bkz)

Yine Fide’nin, “İskele’de her hafta açık Pazar kurulduğunu ancak pazarda Türkçe konuşan insan bulunmadığını ifade” etmesine kayıtsız kalmak ise KKTC’de görünmeyen CHABAD’ın başarısını göstermektedir. (bkz)

(*) Sheldon Adelson (1933-2021): ABD'nin en büyük kumarhane şirketi Las Vegas Sands'ın kurucusu ve sahibi.

(**) Ihor Valeriyovych Kolomoyskyi: Ukrayna doğumlu Kıbrıslı iş insanı olarak biliniyor. 1992 yılında PrivatBank'ı ve onun gayri resmi şirketleri olan Privat Group'u kurdu . Daha sonra geniş medya holdinglerini satın aldı.(bkz)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
S. 6 ay önce

Orda askerimiz var bir şey olmaz

Avatar
Talat 6 ay önce

Ne oldu bize

Avatar
Gökhan Yağız 6 ay önce

Metin Külük paylaşmasa haberimiz yoktu