Öne Çıkanlar Russia DSÖ Georges MAROVİTCH BİYOELEKTROMANYETİK TIP Vladimir Putin

HABER VERDİLER Mİ?

5gvirusnews Haber Merkezi  Santa Fe  / 29 Mart 2021

UYDULARDA GÜNCELLEME!

Sağlığımız için, asıl uyarı yapılması gereken uydular konusunda hiçbir bilgi vermeden 24 Mart 2021 Çarşamba günü hem dünya çevresinde alçak yörüngede bulunan uyduların sayısı hem de ilettikleri veri hacmi önemli ölçüde arttı.

Çarşamba sabahı (4:28 AM EDT, 8:28 UTC), SpaceX 60 uydu daha fırlattı. Çarşamba akşamı (22:47 EDT, 14:47 UTC), One Web 36 uydu daha fırlattı. Ve deneme amaçlı SpaceX'ten zaten uydu İnternet bağlantısı olan kişiler, İnternet hızlarında Çarşamba günü ani bir artışla 430 Mbps'ye kadar bir artış bildirdi.

Çarşamba gününden itibaren başlayan ani hastalıklarla ilgili herhangi bir bilgi de açıklanmadı! Ama alınan şikayetleri değerlendiren International Appeal – Stop 5G on Earth and in Space’de yayınlanan bazı şikayetlere göre,  “Çarşamba gecesinden itibaren  uyuyamadım ve vücudum her yerim ağrıyor ve kaşınıyordu. Perşembe bütün gün çok hastaydım ve hala kendimi iyi hissetmiyorum. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Norveç, Avustralya ve Güney Afrika'daki diğer kişilerden de benzer raporlar aldım. Bunun ne kadar yaygın olduğunu öğrenmek istiyorum. Bazı insanlar birkaç haftadır kendilerini iyi hissetmediklerini, ancak Çarşamba veya Çarşamba gecesi aniden daha da kötüleştiklerini” bildirdiler.

Mevcut Oyuncular ve Planları

Aşağıda, dünya çevresinde alçak yörüngede bulunan büyük uydu takımyıldızlarını aktif olarak başlatmayı ve çalıştırmayı planlayan şirketlerin bir listesi bulunmaktadır. Bu uydu ağlarının amacı, dünyanın her yerinde İnternet ve / veya cep telefonu hizmeti sağlamak ve Nesnelerin İnternetini kolaylaştırmaktır. Hepsi, aşamalı dizi antenlerden dünyaya odaklanmış radyasyon ışınları çekecek.

SpaceX

Amerika Birleşik Devletleri merkezli SpaceX, halihazırda 12.000 uyduyu çalıştırma onayına sahip ve 30.000'den fazla uydu için başvuruda bulundu. 1.300'den fazlası piyasaya sürüldü. En azından başlangıçta, bu uydular yalnızca İnternet içindir ve doğrudan cep telefonlarıyla iletişim kurmaz. Aboneler küçük bir çatı anteni ve bir WiFi yönlendirici satın alacaklar. ABD, Kanada, İngiltere, Almanya ve Yeni Zelanda'da tahmini 10.000 abonenin beta testi şimdiden yapılıyor.

OneWeb

United Kingdon merkezli OneWeb, 148 uyduyu hızla fırlattı ve yörüngede 250 uyduya sahip olduktan sonra hizmet vermeye başlamayı planlıyor. İlk servis İngiltere, Avrupa, Grönland, Kanada ve Alaska dahil olmak üzere kuzey enlem bölgelerine yapılacak. OneWeb, cep telefonu ve İnternet hizmeti sağlamayı planlıyor. Aboneler, etrafındaki herhangi bir mobil cihaza bağlanabilen, küçük bir hücre olarak işlev görecek küçük bir kullanıcı terminali satın alacaklar. OneWeb, planlanan uydu sayısını 49.000'den 7.088'e düşürdü. Doğrudan SpaceX ile rekabet etmeyi planlamıyor. Bunun yerine hizmetini havayollarına, işletmelere ve hükümetlere pazarlayacak.

Telesat

Kanada merkezli Telesat, planladığı uydu sayısını 117'den 1.671'e çıkardı. O da hizmetini işletmelere pazarlıyor. Müşterileri arasında yolcu gemileri, havayolları ve hükümetler yer alacak. Telesat, uydularının uzun mesafeli iletişim için karasal fiber ağların yerini almasını amaçlamaktadır. CEO'su Dan Goldberg, "Temel olarak büyük bir uzay tabanlı örgü IP ağı kuruyoruz" dedi.


AST ve Bilim

ABD merkezli bu şirket, uydularını doğrudan cep telefonlarıyla iletişim kuracak şekilde tasarlıyor. Ancak, hizmetini doğrudan cep telefonu kullanıcılarına satmak yerine, mevcut cep telefonu hizmet sağlayıcılarıyla ortaklık kuracak, böylece bir cep telefonu kullanıcısı herhangi bir baz istasyonunun menzilinden çıktığında, cep telefonunun sinyali otomatik olarak bir uyduya iletilecektir. . Bu şirket rakipleri kadar çok uyduya sahip olmayı planlamasa da, iletişim ışınlarının güç seviyeleri çok daha büyük olacak. FCC'ye uygulanması, ışın başına 79,2 dBW'ye kadar veya 83.000.000 watt'tan fazla maksimum EIRP (etkili yayma gücü) belirtir.


Omnispace

Lockheed Martin ve ABD ordusuyla ortaklık yapan bu şirket, uydularını da doğrudan cep telefonlarıyla iletişim kuracak şekilde tasarlıyor. Broşürü, "Nesnelerin İnternetini büyük ölçüde yeni bir ölçekte etkinleştireceğini" öne sürüyor. Hükümet ve Uluslararası Pazarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Campbell Marshall, 15 Mart 2021 tarihli bir röportajda “Omnispace, uzaydan 5G yeteneğini göstermek için ABD Donanması ve Deniz Kuvvetleri ile birlikte çalışmak üzere seçilmekten onur duymaktadır” dedi. Omnispace, FCC'den deneysel bir lisansa sahip ve kaç uyduyu çalıştırmayı planladığını açıklamadı.

Amazon

Amazon'un 3.236 uyduyu çalıştırma başvurusu geçen Temmuz ayında FCC tarafından onaylandı. SpaceX gibi, çatılara ve araçlara montaj için müşterilerine küçük kullanıcı terminalleri satmayı planlıyor.

Lynk

Omnispace ve AST & Science gibi Lynk de uydularını doğrudan cep telefonlarıyla iletişim kuracak şekilde tasarlıyor. AST & Science gibi Lynk'in de FCC'den deneysel bir lisansı var ve kaç tane uyduyu çalıştırmayı planladığını açıklamadı.

Facebook

Facebook, cubesats adı verilen 150 kiloluk küçük uydulardan oluşan bir takımyıldızı başlatmayı planlıyor. O da FCC'den deneysel bir lisansa sahip ve kaç tane uyduyu çalıştırmayı planladığını açıklamadı.

Anahtar Kelimeler:
SpaceXÇarşambaUydu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Toprak 3 yıl önce

Vücudum da gözlerimde sürekli yanma hissediyorum sanki manyetik bir fırtınanın içindeymişim gibi

Misafir Avatar
Galip A. 3 yıl önce @Toprak

BU DEDİĞİNİZ BİR ÇOK İNSANDA VAR, DERTLERİNİ ANLATAMIYORLAR. HERKES TEDİRGİN VE KORKU İÇİNDE..

Beğenmedim! (0)
Avatar
K.çekmece İst. 3 yıl önce

25 Marttan beri bademcik ağrısı yaşıyorum.1 seneyi geçkindir nezle grip vs olmamıştım. 4 gündür boğazımın ağrısı geçmek bilmedi.

Avatar
Mehmet Dolanbay 3 yıl önce

Başımın yan ve arkası hiç azalmadan gün içerisinde ve gece ağrıyor

Avatar
GÜLFERIYE GÜRLEK 3 yıl önce

Nefes almada sorunlarım başladı.igne batması gibi hafif ağrılar mevcut. GRIP benzeri şikayetler başladı d vitamini ve bebe aspirini ile önledim. Yorgunluklar devam ediyor

Avatar
GÜLFERIYE GÜRLEK 3 yıl önce

Nefes almada sorunlarım başladı.igne batması gibi hafif ağrılar mevcut. GRIP benzeri şikayetler başladı d vitamini ve bebe aspirini ile önledim. Yorgunluklar devam ediyor

Avatar
Zeynep A. 3 yıl önce

25 Marttan beri her yerim agrıyor ve geçmedi henüz.. Uyku sorunlarım da var uyuyamamak, uyandığımda vücudumda uyuşukluk olduğunu sanki her yerim şişmiş gibi hissettim..

Avatar
Yusuf 3 yıl önce

25 marttan beri ara ara burun akıntısı kulağımda ugultular şiddetli kasinmalar var baş agrısı

Avatar
Seval ülge 3 yıl önce

Yaklaşık on gün falan oluyor. Sürekli uyumak istiyorum,boğazımda ağrı ,halsizlik vücıt ağrısı mevcut