Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Deprem TL Acil

Kenevir, Covid-19'a Karşı Güçlü Bir İlaç

5gvirusmews Haber Merkezi Paris / 26 Eylül 2020

Türkiye’de Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın olurları olması rağmen bir türlü istenilen düzeye gelemeyen Kenevir bu sefer de “Covid-19” adlı virüse karşı iyileştirici özelliğinden dolayı Fransa’nın da gündemine geldi. Amerikalı araştırmacının haberi Forbes’te yayınlanınca etkileri dünayda tartışılmaya başlandı.  

İnanılmaz ama gerçek. Kenevir, Covid-19'u önlemede ve tedavi etmede hidroksiklorokin'den daha etkili olduğu ortaya çıktı. Bilim adamları da kenevir’in Covid-19'un neden olduğu ölümcül akciğer iltihabını nasıl azalttığını açıkladı.

Fransa’nın geç tepki vermesi de, kenevirin iyileştirici özelliğini gündemine getirmek istemediğinden kaynaklandığı,  yapılan haberler ile anlaşıldı.

Fransa’da COVID-19 vakaları artmaya devam ederken, araştırmacılar beklenmedik bir yerde, yani kenevir bitkisinde çözümleri bulmaya başladı  . Kenevir’deki aktifbileşikler, onu yeni koronavirüs enfeksiyonları için ek tedavi olarak çekici kılan çeşitli özelliklere sahip olduğunu keşfettiler. Son zamanlarda bilim adamları, hastalığa duyarlılığı azaltmadaki potansiyelini analiz etmeye başladılar ve hatta bir antiviral ilaç olarak kullanımını tartıştılar.

Bu ay(Eylül), Nebraska Üniversitesi ve Texas Biyomedikal Araştırma Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, kenevir kaynaklı CBD'nin yeni koronavirüsün neden olduğu tehlikeli akciğer iltihabının tedavisine nasıl yardımcı olabileceği konusunda daha fazla araştırma yapılmasını önerdi.

Yazarlar, "Beyin, Davranış ve Bağışıklık" başlıklı önemli bir makalede kenevirin anti-enflamatuar güçlerinin nasıl yardımcı olabileceğine dair kanıtları da detaylandırdı.

Araştırmacılar, "son raporlar akut enfeksiyon ateş, öksürük ve kas ağrısı semptomları katkıda bulunan bir sitokin fırtınası ile ilişkili olduğunu düşündürmektedir."

Çünkü aşırı iltihap vakaları, akciğerleri tıkayan, nefes almayı zorlaştıran ve hatta imkansız hale getiren şiddetli zatürreye yol açıyordu. Bu nedenle, bilim adamlarının COVID-19 ile mücadelede inceledikleri önemli stratejilerden biri, iltihabı azaltmaktır. Bilim adamları da  Kenevir,  Covid 19'un ölümcül akciğer iltihabını azaltabilirdi.  

Kenevir de  burada devreye giriyor. Kenevir bitkisindeki birçok kanabinoidin anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğunu açıklıyor. Özellikle, CBD'yi COVID-19 ile bağlantılı inflamasyon tedavisi için en olası aday olarak işaret ediyorlar. CBD, önceki çalışmalarda ciddi anti-enflamatuar özellikler gösterdi, kenevirdeki  en yaygın kimyasal olan THC ile ilişkili kafa karıştırıcı zihin değiştirici etkileri yaratmadı ve FDA tarafından çocuklar için güvenli olduğu zaten onaylandı. inatçı epilepsi ile. COVID-19 hastalarında inflamasyonu azaltmada başarılı olursa, diğer antiinflamatuar seçeneklere göre daha güvenli bir alternatif olabilir.

Bu, kenevirin tek başına COVID-19 için bir tedavi veya tedavi olarak görülmesi gerektiğini önermese de, hastalarda iltihabı azaltmaya ve anksiyeteyi azaltmaya yardımcı olma potansiyeline sahip olabileceğini öne sürülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ilginç 4 yıl önce

ilginç

Avatar
Düzceli 3 yıl önce

Hocam hani covid yoktu