Öne Çıkanlar AHİM TMK ABD mRNA KKTC

BAKANLIK DAVAYI KAYBETTİ!

5gvirusnews Haber Merkezi Antalya / 16 Haziran 2023

Ergenekon sanıklarından Muammer KARABULUT’un, 26 Nisan 2023 tarihinde kesinleşen 250 bin TL maddi ve manevi tazminatını ödemeyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, avukat Hüsamiddin Devrim CÖMERT tarafından Antalya Genel İcra Dairesine kayıtlı  2023/197692 no’lu  dosya ile icra takibi başlatıldı.

Müvekkilimin Yargıtay’da itiraz hakkı olmasına rağmen, davayı daha fazla uzatmamak için temyiz etmedi diyen ÇÖMERT, “Kesinleşen karar için de Antalya Defterdarlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na 3 Mayıs 2023 tarihinde yasal sürelerde ödeme yapılması yönünde müracaatta bulundu. Fakat müvekkilim tarafından ödeme sorulduğunda, Maliye’nin ödeyecek parası olmadığı ve ne zaman geleceği belli olmayan ödenek geldiğinde ancak ödeme yapılabileceği belirtildi. Bunun üzerine yasalar çerçevesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na icra takibi başlattıklarını” söyledi.

Antalya’da açmış olduğu dava sonucu,  Hazine ve Maliye Bakanlığı ile icralık  olan Ergenekon sanığı Muammer KARABULUT da yaptığı açıklamada, “Dünyanın en büyük kumpas davası ile 2008’de tutukladılar, 2009 yılında yurtdışı yasağı konularak tutuksuz yargılandığım davadan, 2019 yılında da beraatıma karar verdiler. Yapılan zulüm karşısında tazminat hakkı doğdu. Onu da 2021 yılında talep ettim. Ne yazık ki 2.5 yıl da o sürdü. Yargılamada Cumhuriyet Savcısı, yasal şartlar oluşmuştur tazminatı ödeyin diyerek görüş de verdi. Ve mahkeme de kararını kesinleştirdi. Sıra devlet adına tazminatı ödeyecek olan Hazine ve Maliye Bakanlığına geldi. Onlar da, ‘para yok’ diyor. Şimdi devletin yüksek yargısı devlete, vatandaşına eziyet ettin diyerek karar verip, ödenmesi gereken tazminatı öde diyorsa, o devlette aradan geçen zamanda ödeme yapmayarak, ‘param yok’ diyorsa, bu durum açılan Ergenekon davası kadar  büyük bir ayıptır. Yeni, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK için de hazin bir tablodur.” dedi.

Kaynak; Gün Haber (bkz)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yunus 11 ay önce

Bu heraberi anlayan oldu mu?

Avatar
Zekai Doağanay 11 ay önce

Devletin hazinesini de icraya veriniz ya