Öne Çıkanlar DSÖ Georges MAROVİTCH Starlik Türkiye Acil Kullanım Onayı

CHABAD KKTC’DEN KAÇTI

5gvirusnews Haber Merkezi Girne / 26 Ekim 2023

-KKTC'de bugün resmi bir makamdan edinilen bilgiye göre, Netanyahu’nun da üyesi olduğu CHABAD ögrütünün temsilcisi ülkeyi terk etti.

KKTC’de 2008 yılından itibaren yasadışı faaliyet gösteren, ÖRGÜTLÜ TAŞINMAZ MAL ALAN soykırımcı CHABAD örgütünün elemanı Chaim Hillel Azimov, hakkında yapılan haberler ve en son Gazze’de yaşanan olaylar sonrası örgüt binasını terk ettiği öğrenildi.

Azimov’un bugün itibari ile CHABAD merkezi olarak kullandığı yerin balkonunda hala asılı bulunan, "Kuzey Kıbrıs Tüm Yahudilerin Adresi” yazılı tabelanın ise durduğu  görüldü.

CHABAD’ın Girne’deki merkez adresi her ne kadar KKTC’deki resmi makamlardan gizlenmiş olsa da Dünyanın sayılı online seyahat acentesi aralarında bulunan Tripadvisor’da örgüt evinin gezilecek yerler arasında göstermiştir. Yine northcprusonline gibi seyahat portalında, “kuzey kıbrıs’ın chabad yahudi merkezi” ve google de basitçe, "north cyprus chabad jewish center" yazıldığında aşağıdaki örgüt resmi ile birlikte adresi, telefon numarası, açılış saatleri, gelen ziyaretçiler Haham Chaim” paylaşımları ve ilgili faaliyetlerine ilişkin, facebook.com/JewishNorthCyprus adresleri mevcuttur.

CHABAD’ın henüz KKTC'ye temsilci atamadığı bir tarih olan 27 Haziran 2007 Çarşamba gün yazılan bir raporda, “Larnaka, Ayia Napa, Girne, Limasol, Lefkoşa ve Baf'ı kapsayan altı haftalık bir görev için yakında Kıbrıs'ın Larnaka şehrine varmayı dört gözle bekliyoruz.” Görevin ne olduğu VE DÖRT GÖZLE BEKLEDİKLERİ ise yine CHABAD’ın web sitesinde 14 Temmuz 2007 tarihinde yer alan bir haberin orijinal başlığı ilşe öğrenildi. Haberde, “Bringing Judaism to Cyprus” yazılıdır. Türkçesi ile “Yahudiliği Kıbrıs'a Getirmek” olarak açıklanmış. (bkz)

Şimdilik KKTC’de CHABAD’an geriye aldığı, pazarladığı ve/veya yatırım yaptığı evler kaldı.

CHABAD’ın KKTC’deki son durumu hakkında, yurtdışında bulunan İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un pazartesi günü dönüşünden sonra bilgi alınacak.

Anahtar Kelimeler:
ChabadKKTCGirne
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Firat 7 ay önce

5g sayesinde oldu. Allah sizden razı olsun

Avatar
İsmet 6 ay önce

Tabela da kaldırılsın, siyonistlere satılan tüm taşınmazlara el konulsun...

Avatar
Faruk. 7 ay önce

Helal olsun iyi ki varsiniz bomba ramazan çözüm böyle olur hakliyken hakli olmak