Öne Çıkanlar Hazar Türkleri COVID19 UNIVERSAL BASIC INCOME Aseem Malhotra AHİM

ÇOK BASİT!

GUNEF ATEŞ HAKLI ÇIKTI!

5gvirusnews Haber Merkezi Ankara / 24 Mayıs 2022

Dünyada maskeye karşı en büyük direnişi gösteren, aynı zamanda yazarımız olan Gunef ATEŞ hakkında,  T.C. Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) karar verdi, HAKLI!

YAŞAMAK DİRENMEKTİR

Gunef ATEŞ’in ailesi, sağlığa zararlı olduğu için maske, uyduruk PCR test ve ne idüğü belli olmayan mRNA sıvısı olmama kararı aldı. Devletin en küçük idari yapısı olan ailenin aldığı bu kararın uygulayıcılarından birisi de Gunef ATEŞ oldu. O da okulda sınıfta maske takmıyordu. Bunun üzerine okul idaresi, öğretmenler Gunef’i kararından vazgeçirmeye çalıştı, baskı yaptılar, ilçe milli eğitimde ve konu polis çocuk şubesinde ifadesinin alınmasına kadar gitti.

Maskenin veya DSÖ’nün aldığı plandemi tedbirlerine karşı direnen Gunef ile ailesinin direnişi, hak ve hukuk aramaya dönüştürdü. Aile konu Türkiye’de çok fazla bilinmese de idari bir karar olduğu için, Ombudsmanlığa müracaat bulundu.  Başvuruya konu olan idare Milli Eğitim Bakanlığı oldu. Başvuru konusu ise çocuklarını sınıfta maske takma konusunda baskıya uğramsı ve idarenin anne ile sağlıksız ilişki kurduğu iddia edilmişti. Zaten Ombudsmanlığın görevi de tam burada başlıyordu. İdare her açıdan vatandaşa hak, hukuk çerçevesinde ve  İnsan Haklarına dayalı anlayışı içerinde hareket etmeliydi. Yani idare, devlet memurları vatandaşa, gücünün yasalardan almayan, uygulamaları  baskı kurarak veya cezalandırıcı bir üslupla  yaklaşmazdı. Üstelik şikayete konu olan insan haklarında da ayrı tutulan ve titizliği olan,  “Çocuk Hakları” idi. Söz konusu başvuruda ise çocuk vardı!

Gunef ATEŞ başvurusunda, maske takmam gerekçesinin “insan hakkı”  olduğunu belirtiyordu. Ama idare en temel insan haklarına dikkat etmemişti.  

Asıl mesele ise Gunef ATEŞ ailesinin konuyu T.C. Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu Ombudsmanlık kurumuna taşımasıdır. Devlet idaresinin hakkaniyetle yönetilmesi için öneride bulunan kurum, kararını maske takma zorunluluğundan hiç bahsetmeden vermiştir.

Ombudsmanlığın hukuki yönden ders niteliğindeki görüşleri bu yönde ama asıl konu maskenin yarattığı hastalıklar ile henüz başlamamış olmasıdır. Bilim insanları 5 yıl sonra bu hastalıkları görmeye başlıyoruz diyor…

Sağlık Bakanlığı ise belki de en çok tartışmanın olduğu, insanların suskun kaldığı, zaman zaman kavga ettiği, otobüsten, uçaktan indirildiği toplu taşıma araçlarında vaka sayınsın 3 gün 1000’nin altına düşmesini beklemesi de başka bir trajedi olarak tarihe geçecektir.

ATEŞ ailesi bu sefer de verilere göre Türkiye'de kayıtlı 160 bin 651 avukatın yapamadığını yaptı.  İdarenin verdiği yanlış karardan dolayı denetlenmesini istedi!  

Anahtar Kelimeler:
MaskeMRNAPCR TestGunef
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.