Öne Çıkanlar DSÖ Starlik Georges MAROVİTCH Acil Kullanım Onayı Türkiye

ERHAN ARIKLI CHABAD’A TARAF OLDU

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa / 25 Şubat 2024

KKTC’de 2008 yılından itibaren yasadışı faaliyet gösteren soykırımcı CHABAD örgütünün 2023 yılında Girne merkezde bulunan tabelası indirildikten sonra bu örgütle iltisaklı Dumika Constrution LTD’de mercek altına alındı.

5gviusnews 9 Aralık 2023 tarihinde, “GAFLET VE HATTA DALALET İÇİNDELER…BAŞTA RÜŞVET OLMAK ÜZERE, İSRAİL’İN KAMU KURULUŞU… TEHDİTLE TOPRAK SATIN ALMA…NE ARARSAN VAR” başlığı ile haber yaptı.

Haberde Dumika Constrution LTD şirketinin ortaklarından, Simon Mistriel Aykut ve Yaacov Afik’in İskle’deki inşa ettikleri,  “Caesar Resort” bünyesinde, Brezilya’dan hoca getirilerek yaptırılan Jiu-jitsu adı ile bilinen savunma ve dövüş sporlarına dikkat çekildi. Çünkü burada spor yapanlar için, CAESAR’DA KAMP YAPAN İSRAİL ASKERLERbaşlığı ile “Gazze’de soykırım yapan İsrail Ordusunun veya güvenlik elamanlarının ilgisi büyüktür. Yalnızca 2023 yılında yaklaşın 500 kişi bu spora ilgi duyarak kampa girmiş. Konaklamaları ise aynı zamanda kiralık olarak da kullanılan Caesar tarafından sağlanmış. Demek ki İsrail, Doğu Akdeniz bölgesinde istikrar ve güvenliğini Türkiye’ye karşı güçlendirmek için, Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Agapinor-2023 adı ile tatbikat yaparken, Kuzey de ise öldürme sporları ile direkt askeri eğitim yapıyor. O zaman Simon’un Caesar tesisleri, aynı zamanda İsrail askerleri için de dinlenme ve moral depolama yeri olarak da kullanılıyor.” ifadeleri yer aldı.

Yapılan haber üzerine 29 Aralık 2023 tarihinde CHABAD örgütü ile iltisaklı Dumika Constrution LTD’nin avukatlarından Şefik Aşçıoğulları, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya bağlı KKTC Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’na dilekçe vererek 5gvirusnews için erişim engelli istedi.

ERHAN ARIKLI BAKANLIĞI İLE CHABAD HUKUKSUZLUĞU

Türkiye’de kurulu bulunan, KKTC’de CHABAD’çıları deşifre eden 5gvirusnews-Platformunun haber sitesi olmasına rağmen, yasada zorla yaptırım uygulamak için, “internet gazetesi” statüsüne sokularak, BTHK-BSY/2024-01 sayı ve 03/01/2024 tarihli yazısı ile erişim engeli kararı verildi.

Yasa ile kılıfına uydurulmak istenen engellemenin önünde bu sefer yine yasa tahtında aşılmayacak bir engel vardı. O da BTHK’ın kapatma ve/veya engelleme yetkisi mahkeme kararı olmaksızın ancak iki gün ile sınırlıydı. Onun için, BTHK Başkanı Kadri Bürüncük  CHABAD’ın avukatına, benim erişim engelim, “2 işi günü” daha fazlası için, “Mahkemeye başvurarak erişim engellenmesi kararı almanız” gerekir, “aksi takdirde erişimin engellenmesi kararının kendiliğinden kalkacağını” bildirdi. Böylelikle  KKTC yasalarına göre 5gvirusnews’i mahkemeden bir karar getirilmediği takdirde 5 Ocak 2024 gününe kadar kapalı kalacaktı.

Bunun üzerine CHABAD örgütüne mensup Simon Mistriel Aykut ve Yaacov Afik’in avukatı BTHK’nın yazısı üzerine 4 Ocak 2024 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesine dava dosyaladı. (Açılan davada yemin eden ilk önce Özkan Karaağaç adı varken sonra da üstü çizilerek Ali Mucan yazılmış)  

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Meltem DÜNDAR’da, 6 Şubat 2024 günün 5gvirusnews isimli sitenin erişim engeli için istenen ara emri kabul etmeyerek sorumlu olarak görünen Abdurrahman Dilipak, Muammer Karabulut, Dr. Ömer Çelen ve Vedat Çalık’a  tebliği edilmesi ile davayı 6 Mart 2024 tarihinde erteleyerek karar verdi.

Karar 12 Şubat 2024 tarihinde BTHK’nın kayıtlarına girdi.

Fakat  BTHK yasa emri olmasına rağmen 5 Ocak günü açması gereken 5gvirusnews sitesini, Mahkeme’den  emri olmamasına rağmen yine açmadı! Böylelikle BTHK herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın, yasalara da muhalefet ederek 5gvirusnews’in platform sayfasını kapalı tutmaya devam etti.

Bu gelişmelerin ardından usulsüz kapatmadan dolayı KKTC’den uzun zamandır devam eden erişim engeli ile ilgili 19 Şubat 2024 tarihinde ilk kez ekran görüntüsü geldi. Ortada teknik bir sorun değil hukuki nedenlerden dolayı bir kapatma vardı. Aynı gün platform sözcüsü Muammer Karabulut  Ulaştırma Bakanı Erahan Arıklı’yı  aradı. Arıklı bilgi alıp döneceğini söyledi. Sonra da telefonlara çıkmadı. Bunun üzerine 20 Şubat 2024 tarihinde BTHK Başkanı Kadri Bürüncük arandı. O da telefona çıkmadı. Ardından kurum avukatı Sevilay Tacel’e ulaşıldı. Yapılan görüşme sonucu 5gvirüsnews’in neden kapatıldığına ilişkin bilgi alındı ve açma sürecinde yasal gerekçesi kabul edilmeyecek bir ihmal olduğu anlaşıldı ve o gün (20 Şubat 2024) erişim sağlayan şirketlere açma emri gitti.   

Sonuçta mevcut yasa tahtında  iki gün kapalı kalması gereken 5gvirusnews’in haber sitesi 57 gün kapalı kaldı.

Bir ülkede yasa varsa ona ilk önce uyması gereken, o ülkenin yöneticileri ve  kurumlarıdır. Görüldüğü üzere KKTC’de BTHK Başkanı kendi yazısında belirttiği 2 günlük yayın engelleme yetkisini 57 güne çıkartmıştır. Dolayısı ile bu hukuksuzluğu birinci derecede sorumlusu Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve kendi yazısını bile ciddiye almayan BTHK Başkanı Kadri Bürücük’tür.

Ayrıca dünyanın hiçbir devleti, ülkesini işgal etmek için örgütlü taşınmaz mal alan bir yapılanma karşısında, o örgüte yasalarını kullandırarak yardımcı olmaz! Fakat KKTC’de bütün yönleriyle ortaya çıktığı üzere, Gazze’de çocukları öldüren, soykırım yapan CHABAD örgütü ile iltisaklı  Simon Mistriel Aykut ve Yaacov Afik’un sahibi olduğu Dumika Constrution LTD’nin lehine yasalarında olmayan 57 gün kapatma gibi yaptırımları da kullandırılarak BAKAN ve BAŞAKN açıkça işbirliği yapmıştır.

Aşağıdaki resimde yine görüldüğü gibi,  Dumikaa Constrution LTD’nin  bilinen ortağı Simon Mistriel Aykut ile KKTC’ye 2008 yılında gelen Haham bozuntusu Chaim Azimov’un 2010 yılında Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın şerefine sanki kadeh kaldırıyor. Güya Simon’un CHABAD ile de ilişkisi yok.  

KKTC’DE HUKUKSUZLUĞU TAKVİMİ

1-CHABAD ekibi BTHK’ya 29 Aralık 2023 tarihinde 5gvrüsnews’i engelleme için dilekçe verdi.  

2-BTHK 3 Ocak 2024 tarihinde yasa gereği ancak 2 gün kapatırım, mahkeme kararı gerekir. Yani  mahkeme kararı getirmezsen 5 Ocak 2024 tarihinde açarım dedi..

3-CHABAD ekibi bu sefer 4 Ocak 2024 tarihinde dava açmak Lefkoşa Kaza Mahkemesine gitti..    

4-Mahkeme tek taraflı  istenilen ara emri vermediği gibi, 6 Şubat 2024 tarihinde erişim engeli ile ilgili dava için  6 Mart 2024 tarihine gün verdi.

5-Dava tarihi BTHK’nın bilgisine 12 Şubat 2024 tarihinde geldi.

6-BTHK yasal olarak 5 Ocak 2024 günü mesai bitiminde kaldırması gereken engeli ancak 20 Şubat 2024 tarihinde 5gvirüsnews-platformu yöneticilerinin girişimi ile kaldırdı. Yoksa hala erişim engeli devam ediyor olacaktı.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.