Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi TL 5G Mehmet Eymür Deprem

FEGÖ VERSİYONU ÖRGÜT NOEL KUTLADI

5gvirusnews Haber Merkezi Antalya / 24 Aralık 2022

Antalya’da faaliyet gösteren, “İncil Kiliseleri Derneği” kapı kapı dolaşarak 23 Aralık 2022 tarihinde Muratpaşa Belediyesi Hizmet Binasında yapacakları etkinlikleri için davetiye dağıttılar.

Kendilerine, "Türkiye Bağımsız Protestan Kiliseleri" ismini veren güya yerel olan cemaat, "Temsilciler Heyeti" tarafından temsil ediliyormuş.

İfadelerine göre, “Mesih İnancı hiç bir dil, milliyet veya kültür ayrımı gözetmez. Din ayrımcılığı olmaksızın, İSA MESİH'in sağladığı kurtuluş yolu sayesinde insanları doğrudan doğruya Alemlerin RAB'bine dönmeye davet” edermiş. (bkz)

Ve din ayrımcılığı gözetmedikleri için de etkinlik sonrası, “katılımcılara Türkçe İncil ve küçük hediyeler verildi.”

Tabii ki tarihte Anadolu her dinin yaşam bulduğu yer oldu. Türkiye'de bütün dinlerin, tarihi ibadet yerleri ve inananları var. Onları koruyalım, kollayalım ve her konuda yardımcı olalım. Ama "Türkiye Bağımsız Protestan Kiliseleri" adı altında faaliyet gösteren, malum odakların desteği ile siyasi amaçlar için var olmuş bu yerlere de karşı duralım. FEGÖ’yü var eden güçler ile bunların hiçbir farkı yok.

Bugün FEGÖ yapılanmasını yeteri kadar anlamadığımız için bunları da anlamıyoruz.

BAĞIMSIZ MI?

Uzun yıllardır Kaleiçi'nde hizmet veren Antalya İncil Kilisesi 2017 yılında  Güzeloba Mahallesi 2145 sokaktaki yeni yerine taşındı. Kilisesinin açılışına Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, HDP İl Başkanı İhsan Nergiz, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Nurettin Erdoğan, Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Başkanı ve Ankara Kurtuluş Kilisesi Önderi İhsan Özbek ile ABD, Norveç, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İsviçre, İsveç, İngiltere, Rusya ve Türkiye gibi birçok ülkeden kiliselerden temsilciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
NoelMuratpaşaProtestan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.