Öne Çıkanlar Sansür Aykut Simon Mistriel Maltepe Yargı Abdurrahman DİLİPAK

KORONA YASAKLARI HUKUKA AYKIRI

5gvirusnews Haber Merkezi Parksville, Kanada /  28 Ağustos 2020

Haber çevirisi Müge ALİEFENDİOĞLU(*)

Kanada'nın batı kıyısındaki Parksville ve Qualicum Beach topluluklarından tarihi bir karar: COVID kısıtlamaları kapsamındaki zorunlu mesafeyi, maskelemeyi, karantinayı ve aşıları yasaklayan ‘Kamu Güvenliği Yönetmeliği’ kabul edildi.

COVID kısıtlamaları ve zorunlu aşılar yasadışı olarak kabul edilerek, Common Law Assembly tarafından iptal edildi. Memurların para ve hapis cezaları ile yüzleşmelerinden dolayı, vatandaşların polis devleti önlemlerine karşı çıkma hakları yasal zemine oturdu.

Kanada’da, Oceanside Common Law Assembly (OCLA), geçtiğimiz Salı günü (25 Ağustos 2020), tarihi bir karara imza attı. Kanada'nın batı kıyısındaki Parksville ve Qualicum Beach topluluklarında geçerli olacak şekilde, COVID kısıtlamaları kapsamındaki zorunlu mesafeyi, maskelemeyi, karantinayı ve aşıları yasaklayan Kamu Güvenliği Yönetmeliğini kabul etti.

Salı gününden başlayarak, Parksville ve Qualicum Beach’ te, COVID düzenlemeleri getirmeye çalışan herkes, OCLA ve Ortak Hukuk Mahkemesi tarafından para cezası ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Uluslararası hukuka atıfta bulunan Meclis İç Tüzüğü, COVID düzenlemelerinin toplumun insanlarının temel özgürlüklerini, sağlığını ve güvenliğini tehdit ettiğini, bu değerlere saldırdığını, hukuka aykırı, haksız ve tıbben sağlıksız tedbirler olduğunu ve hiç kimsenin covid kısıtlamalarını vatandaşlara karşı kullanma hakkı bulunmadığını beyan etti.

Yönetmelik, topluma COVID düzenlemeleri empoze etmeye çalışan herkesi, suç komplosunun parçası olarak tanımlayacak, ve bu şahıslar, ‘Parksville Ortak Hukuk Mahkemesi’ tarafından mahkumiyet ve hapis cezaları ile yargılanması mümkün olmuştur. Polis yetkilileri,eğer covid kısıtlamalarını  vatandaşlara karşı uygulamak isterlerse, adaleti ve demokratik süreci engellemekle suçlanacaklardır. Yönetmeliğin kopyası eklerdedir.

Yönetmelik yazarlarından birisi, “Bu gece gücü halkın eline geri vererek tarih yazdık. Bu, polis devletine ve COVID dolandırıcılığına cevabımız. Dünyanın her yerindeki insanları kendi Ortak Hukuk Meclisleri ve Mahkemeleri aracılığıyla aynı adımı atmaya çağırıyoruz.” diyerek kararın önemini vurgulamıştır.

2015 yılından bu yana, çoğu Kanada Cumhuriyeti'nin yetkisi altında olmak üzere, Kanada'da kırktan fazla Ortak Hukuk Meclisi kuruldu ve bu meclisler, kurumsal polis devletine direnen Kanada’lıların cephe savunması haline geldi.

(*)Parksville, Britanya Kolombiyası (Cumhuriyet Haber Servisi)  /British Columbia (Republic News Service),

https://www.youtube.com/watch?v=uCQBKkr94a4&feature=youtu.be

https://republicofkanata.ca/wp-content/uploads/2020/08/CommonLawPublicSafetyBylaw.pdf

https://republicofkanata.ca/media/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uğur 4 yıl önce

Yalnız bu Common Law Assembly birkaç yüz kişilik küçük bir dernek gibi bir şey. Yetkili bir kurum değil. Videoyu tam seyretmedim, ama bunun sözcüsü sadece dert anlatıyor. Aman yanıltılmayın ve kendiniz de yanıltmayın.

Avatar
Cemil Yıldız 4 yıl önce

İnşAllah bir gün benim bu güzel islam beldesi ülkemede gerçek insan haklarına dayalı hukuk ve demokrasi gelir