Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Deprem TL DSÖ

SİNOVAC AŞISI OLANLARA GEÇMİŞ OLSUN!

5gvirusnews Haber Merkezi / Ankara 15.12.2020

  • Çin aşısının acil kullanım onayını vermek için kullandıkları kriterlere dair bilgi olmadığı anlaşıldı.  

Çin’den alınan Sinovac aşısıyla ilgili, vücudun bağışıklık sistemine zarar vermesi yanında, beyin, kalp, akciğer, üreme organları zarar veren Covid adı ile markalanan, 5G ve RF ile etkileşim içindeki biyolojik ajan ve bu bahane ile üretilen ilaç ve aşılar ile ilgili 5gvirusnews Platformunun uyarılarına uymayan bazı çevrelerden ve dünyadan gelen beklenen tepkilerin önümüzdeki aylar da geri dönüşü mümkün olmayan vahim sonuçlara sebeb olmasından endişe ediliyor.

Derindüşünce.org sitesindeki mesaj, platformun uyarılarının haklılığını ortaya koyarken, Prof. Çoban’ın, “açılmayan paraşütün garantisi ve iadesi sorunu” ile açıklamaya çalıştığı örnekle aşı yaptıranların durumu birbirine benzemeye çalışıyor.

Sağlık bakanı, “bize söylenen gerçekleşmezse iade ederiz” diyor. İnsanlarımız öldükten, sakat kaldıktan sonra aşının parasını ödememe, açılmayan paraşütün sahibine iade edip parasını geri almak gibi bir durum oluşturuyor.

Platform yetkilileri, bu durumda hak kaybına uğrayanların hukuki haklarının ne olacağı konusunda hukukçulardan aldığı bilgileri haber merkezimize ilettiler. Buna göre, hükümet, Çin’e karşı dava açabilir, zarar gören yurttaşlar ise kamu otoritesine karşı dava açabilir. Kendilerini aşıya zorlayan kamu görevlisi ya da işveren gibi otoriteler yanında, bu konuda, esasen hukuksuz bir uygulamanın savunusunu yaparak bu suçun hayata geçirilmesinden sorumluluğu olan kamu otoritesi yanında, akademisyen, medya, STK’lar, işverenler de suça iştirak etmiş sayılırlar. Bu süreçte aşı yapanlar, bu işe yardımcı olanlar suça iştirakten ve taksir sebebi ile yargılanırken, kendileri aşı olmadıkları halde, başkasına aşı yaptıran ve zorlayanlar ise taammüden, kasten sakat bırakma ve ölüme sebebiyet vermekten haklarında dava açılabileceği gibi, Çin hükümeti hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesine de dava açılabilir.

Diğer aynı sonucu doğuracak ilaç ve aşı çalışmalarında da aynı durum söz konusu olacaktır.

Platform yetkilileri bu anlamda S.O.S , aciluyarısı yaparken, uyarılara rağmen gönüllü olarak aşı olanlara geçmiş olsun dediler.

Ayrıca Amerikanın Sesi isimli haber sitesinde yayınlanan bir haber de, Brezilya Ulusal Sağlık Dairesi Anvisa, Çinli yetkililerin COVID-19 aşısı CoronaVac’ın, acil kullanım yetkileri konusunda şeffaf davranmadıklarını açıkladı.

Anvisa tarafından yapılan açıklamada, “Aşı Çin’de Haziran ayından bu yana acil kullanım onayına sahip. Ancak Çin’in aşının acil kullanımı için onay verdiği kriterler, şeffaf değil ve Çinli yetkililerin bu acil kullanım onayını vermek için kullandıkları kriterlere dair bilgi yok” ifadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
ÇinAŞISinovac
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tuncay tosun 3 yıl önce

şahsım adına aşı olmayacağım.zorlamaya direneceğim.gerekirse hastalandığım takdirde sağlık kurumlarını kullanmayacağımı taahhüt ederek hem aşıyı hem tedaviyi reddeceğim.bunun yasal bir dayanağı vardır umarım

Avatar
Asun Erdogan 3 yıl önce

Biz ne çin e nede başka satanistlere güveniriz, aşı da olmayiz,ilaç da icmeyiz,zaten hastaneye hiç gitmiyoruz senelerdir ve Elhamdülillah hastalanmiyoruz.Hasta olsak da evde bitkilerle tedavi ederiz kendimizi.

Avatar
Isa Fındık 3 yıl önce

Aşı olmayacağım net

Avatar
Muhtar yalım 3 yıl önce

Kime neye güveneceğimizi şaşırdık