Öne Çıkanlar ABD Aşık Veysel Megali İdea Abdülkadir Aslantaş Özgür Özel

TÜRKİYE DEĞİL, RUMLAR RAHATSIZ OLDU!

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa/13 Mayıs 2023

Yunanca yayınlanan Politis’in haberinde, GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis’un İsrail temaslarında “İsrail’in işgal altındaki topraklardaki yatırımlarını” gündem getirdi.

Hristodulidis açıkça Netanyahu’dan KKTC’deki İsrail yatırımlarını engellenmesini istedi.

Haberde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in İsrail ziyareti sırasında, Başbakan Benjamin Netanyahu’dan İsraillilerin KKTC'deki ekonomik faaliyetlerini belgelendirerek, müdahale etmesini istediği ve diplomatik kaynaklara göre de, “olumlu yanıt alındığı” bildirildi.

Anlaşılan Hristodulidis Kıbrıs’ın Güneyinin de Chabad tarafından işgal edildiğinden habersiz olarak, yine Chabad mensubu olan Benjamin Netanyahu’dan yardım istemiş oldu.

Hristodulidis Chabad’ın hedefinin Kıbrıs olduğunu bilmediği için, KKTC’deki taşınmaz mal alanları İsrailli veya Yahudi olarak görüyor.

Aslında yapılması gereken, Chabad-Lubavitch veya Lubavitch adı ile bilinen Yahudi organizasyonunun GKRY’de 2005, KKTC’de 2008 yılından itibaren tüm faaliyetlerini masaya yatırılmasıdır. (bkz) Yoksa yakın gelecekte Kıbrıs’da ne Türkiye, ne de Yunanistan olacak. Diğer bir ifade ile de KKTC ve GKRY de olmayacak!

Anahtar Kelimeler:
KKTCGKRYChabad
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Faruk 12 ay önce

Of ya