Öne Çıkanlar Hazar Türkleri Aseem Malhotra UNIVERSAL BASIC INCOME COVID19 AHİM

101 YAŞINDA!

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 21 Eylül 2023

Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Yardımcısı Selçuk Erenerol 101. Kuruluş yıl dönümleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Erenerol yaptığı açıklamada şöyle dedi;;

Cumhuriyet’imizin 100. yılına gün sayarken, Cumhuriyet’imizin kurucu değerlerinden olan Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi’nin bugün 101. yılını büyük bir mutluluk ve gururla kutlamaktayız!

Geride bıraktığımız ilk asrın sonrasında, ikinci yüzyılımızda daha büyük bir şevk ve dirayetle, ilk günden beri içimizde taşıdığımız vatan aşkıyla yorulmaksızın mücadelemize devam etmekteyiz. Kurulmasına karar verildiği günden itibaren Türk Ortodoksları ve milli kiliseleri olan Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi, Milli Mücadele’nin ve Cumhuriyet’imizin ilanına giden yolun çelikleşmiş ifadesi olmuştur. Aynı kararlılıkla, Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılına gün sayarken benzer duygular içindeyiz.

1919 ruhunu içimizden 101 yıldır eksik etmediğimiz mücadelemizde, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere Gençliğe Hitabesi’nde bahsettiği o günleri ne yazık ki yaşamaktayız. İşte içimizden eksik olmayan bu ruhla, Atatürk’ün emrettiği gibi, dahili ve harici düşmanlara karşı istiklalimizi ve cumhuriyetimizi müdafaa mecburiyetindeyken, vazifeye atılmak için içinde bulunduğumuz vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmüyoruz! Gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde olanlara karşı Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmak için muhtaç olduğumuz kudretin, damarlarımızda akan asil kanda mevcut olduğunu biliyor; bütün milletimize hatırlatıyoruz!

Hiçbir zaman umudunu yitirmeyen Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ilerlerken, belki de 6 Ok’a en ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Cumhuriyet’imizin banisi olan ilke ve inkılaplara hiç olmadığı kadar sahip çıkmamız gereken bir mücadele içerisinde 29 Ekim’e gün sayıyoruz. Türk milleti olarak umutsuz duruma düşmüş olduğumuzu düşünsek dahi bize yegane güç verecek sözlerin yine önceden söylendiğini unutmamamız gerekmektedir: “Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim”.

Yedi düvele karşı mücadele etmiş Mustafa Kemal Paşa ve aziz ordumuz umudunu yitirmediyse, bizlerin yitirmeye hakkı yoktur! 31 Mart 1922 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde halka seslenen Papa Eftim’in de dediği gibi: “Türk milletinin milli davası ve sarsılmaz azim ve imanı karşısında bütün düşmanlarının eriyeceğine hiçbir Türk’ün zerre kadar şüphesi olmasın!”

Türk Ortodoksları olarak milli kilisemizin 101. yaşını kutlarken sizler de bizleri dualarınızdan eksik etmeyin. Yüce Tanrımız başta bize bu toprakları veren Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, kurucu patriğimiz Papa Eftim’e ve Cumhuriyetimize hizmet etmiş bütün neferlerine cennetinden yer versin. Toprakları bol, ruhları şad olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.