Öne Çıkanlar 5G Ankara Üniversitesi Mehmet Eymür Deprem TL

DİĞER PARŞÖMENLER NEREDE?

5gvirusnews Haber Merkezi Antakya / 19 Şubat 2023

Dünya siyasetine yön vermek isteyen Chabad örgütünün Türkiye lideri Mendy Chitrik tarihi eseri yetkililerden izinsiz alırken yakalandı.

Takibimizin 7. gününde köşeye sıkıştılar.

Türkiye’yi muz cumhuriyet olarak gören Chabadçılar ilk önce pervazsızca soygun girişiminde bulundukları Antakya Sinagogundaki görüntüleri paylaşmakta bir sakınca görmedi. Sonra da yardım için Türkiye’ye gelen İsrail ekibindeki Chabadçı, elindeki, tarihi Ester Kitabı(*) parşömenleri ile poz verdi ve bunu da ynetnews’de haber yaptılar.(bkz) Tüm bunlar 5gvirusnews de haber olmaya başlayınca Türkiye’deki Hahambaşılık telaşlandı. Çünkü Türkiye’de de kendilerini rahatsız eden Cahabad’a karşı mesafeli durmaya çalışan hahambaşılık, tarihinde ilk kez, “hırsızlık” gibi ağır bir suçlamayla karşı karşıya kalacaktı.

Üstü örtülecek bir durumun olmadığı da, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Çoşkun’un konuyla ilgili paylaşımında yer aldı.  Y. Çoşkun, twitter hesabında yaptığı paylaşımında, “Ülkemizdeki kültür varlıkları, dini niteliği olup olmadığına bakılmaksızın devlet malı niteliğindedir. Kültür varlığı niteliğine haiz objelerin ülkemizden çıkarılması yasaktır. Kültür varlıklarımızı yurtdışına çıkaranlar kim olursa olsun gereği yapılır.” diyordu.

Umarız ilk önce İsrail’de bulunan el yazması Ester Kitabı’nı alan kişi hakkında hukukumuza uygun olarak gereği yapılacak,  sonra da   Mendy Chitrik’e...

Not:

Ayrıca Chabad örgütü, KKTC’deki taşınmaz mal alımlarını örgütlemekle birlikte Girne’de örgüt evleri de var.(bkz)

KKTC'de misyoner Yahudi Habad örgüt binasındaki yazı, Chabad Lubavitsh , "Kuzey Kıbrıs Tüm Yahudilerin Adresi”

(*)Ester kitabı; Tanah'ın Ketuvim kitabının içinde bulunan beş megiladan biridir. Ester kitabı, bir Yahudi bayramı olan Purim'in kökenini oluşturur.

Anahtar Kelimeler:
KKTCChabadTürkiye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serpil Kaya 1 yıl önce

Devam edin sayenizde konu nerelere gitti pandemi de gösterdiğiniz haber seviyesini depremde gosterdiniz