Öne Çıkanlar DSÖ Hurşit Tolon Kanser Deborah Cohen Enosis

LUKAŞENKO SORULARIMIZI YANITLADI!

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr LUKAŞENKO, “ÜLKEYİ KAPATIN IMF SİZE 2 MİLYAR DOLAR VERECEK DEDİ. BİZ REDDETTİK.”

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr LUKAŞENKO’ya 5gvirüs-news olarak sorduğumuz soruları yanıtladı. Sayın LUKAŞENKO’ya Dünya Bankası’nın yardım talebi, DSÖ’nün durumu, Belerus’ta Ağustos ayında yapılan seçimleri soruduk.

Özellikle DSÖ’ye karşı çıkışlarından dolayı sayın Belarus Devlet Başkanı Aleksandr LUKAŞENKO’yu takdir ediyoruz.  Ve kendisi açıklamaları ile dünya insanlarının DSÖ konusunda soru işareti oluşturduğu için de teşekkür ediyoruz.

Muammer KARABULUT; Ağustos ayında ki seçimlerde, büyük farkla tekrar Devlet Başkanı seçildiniz. Ama  Belarus’da rejim değişikliği isteyen  ABD, AB veya DSÖ’yü kontrol eden güçlerin seçilmenizi istemediği kamuoyuna yansıdı. Ülkenizde yapılan seçimlere dışarıdan müdahale oldu mu? Eğer olduysa ülkenize olan dış müdahalelere karşı nasıl bir politika izliyorsunuz?

Aleksandr LUKAŞENKO; Herşeye rağmen, açık ve kanuni yapılan Devlet Başkanlığı seçimleri tanımayarak, ülkemizde renkli devrim denemesi yapıldı.

Avrupa, Amerika ve diğer komşu ülkeler birleşerek ülkemizi ele geçirmeye çalıştı.

Yine en büyük desteği Türk insanlarından gördük.

Kimin dost kimin düşman olduğunu anladık.

Ara vermeden ülkemiz ile uğraşacaklarını biliyoruz.

Buna göre hazırlanıyoruz.

Muammer KARABULUT; Ülkeniz DSÖ’nün COVİD-19 tedbirlerine uyarsa, Dünya Bankası tarafından kredi verileceğini söylediniz. Ardından, bu teklifi kabul edilmez bulduğunuzu ilişkin açıklamanız dikkat çekti. Edilen teklif neydi?  

Aleksandr LUKAŞENKO; DSÖ bize ülkeyi kapatın. IMF size 2 milyar dolar verecek dedi. Biz reddettik. Bu kapatmanın halk üzerinde stres yaratıp, renkli devrimlere fırsat yaratacağını gördük.

Muammer KARABULUT; Koronavirüs gündemde tutarak ne yapmak istiyorlar?

Aleksandr LUKAŞENKO; Görünüşe göre ve görüşüme göre, karona virüs aracılığı ile dünya düzeni yeniden kurulmak isteniyor. Bunun için her metot uygulanıyor. Bir virüs var, ancak nasıl ve nereden geldiği belli değil. Soru işareti.

Muammer KARABULUT; Nerdeyse bütün dünya kapatmaya gitti. Ama sizin ülkeniz bu kapanmaya fazla itibar etmedi. Neden kapatmaya gitmediniz?

Aleksandr LUKAŞENKO; Karona dönemini Belarus başarı ile karantina olmadan atlatmıştır. DSÖ ve diğer kuruluşlara güvenimiz yok. Sadece kendimize güveniyoruz.

Muammer KARABULUT; Açıklamalarınız için çok teşekkür ederiz.

Aleksandr LUKAŞENKO; Son olara güzel ülkemize gösterdiğiniz ilgiye ülkem adına teşekkür ederiz.

Belarus ve Türkiye ilişkileri her alanda son yıllarda gelişmiştir. Sayın Erdoğan ile alınan kararı sonucu ticaret hacmimiz 1 milyar dolara ulaşılmıştır. Daha da gelişecektir.

İşbirliğimizin devamı dileklerimle…

Anahtar Kelimeler:
DSÖIMFAleksandr LUKAŞENKO
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Almancı 3 yıl önce

Bu şu anlama geliyor. Hepsini parayla satın almışlar. Türkiyeyide. Yani üç beç milyar için resmen vatan satıldı. Alma mazlumun ahını, çekersin aheste aheste.

Avatar
Zeynep A. 3 yıl önce

Harikasınız ya tebrikler çok teşekkür ederiz... NE kadar güzel ropörtaj yapmanız

Avatar
Leyla 3 yıl önce

Harikaa bu başarıdırr..

Avatar
Mehmet 3 yıl önce

Tamamen uydurma bir röportaj ne bir görsel ne başka bir şey salak yerine koyup yiyorlar sizi varsa kanıdınız sunun ses kaydı yok resim yok belge yok bu mu habercilik

Misafir Avatar
Sükrü 3 yıl önce @Mehmet

Benim gördügüm kadariyla Türkce'yi dogru dürüst kullan(a)madan (virgülsüz, noktasiz yazisinizdan dolayi; tipki sosyal medya daki diger troller gibi!) ve yukaridaki haberin iceriginin önemini anlamadan, sadece trollemis olmak icin mi bilmiyorum, röportajin gercekten yapilip yapilmadiginin tersini ispat edemeden ve isin ciddiyetini anlamadan yapilmis bir yorum olarak görüyorum yorumunuzu.
Eger sizin ithaminiz dogru ise, bu röportaj gercekten uydurma ise, Muammer Bey'in bu karaktersizligi yapacaginia hic mi hic inanmiyorum. Cünkü camur atmak bir yana, onun bu sitenin sözcüsü olan, ve dahasi haysiyetli birisi olarak cok kaybedecek seyi olmasi...
PS: Ben Türkiye disindan olup bitenleri üzüntüyle izliyorum ve bu sebepten de Abdurahman Bey ile Muammer Bey'in toplumumuzu aydinlatmak ve sizin gibi uyuyan koyunlari uyandirmak ugruna gösterdikleri cabalarini cani gönülden destekliyorum.
Bu arada Türkce'm 43 yildir ekmek parasi sebebiyle ülkemden uzak kalmamdan dolayi iyi degil.Kusura bakmayiniz.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Yusuf 3 yıl önce

Keşke video şeklimde olsaydı şimdi bunu kime kanıt diye gösterebilirsiniz ki

Avatar
BAHADIR ALPTEKİN 3 yıl önce

Bir an önce bu yalandemiye karşı olan insanların online olarak üye olabilecekleri bir zemin yaratılmalıdır. Artık "biz kaç kişiyiz?" sorusu cevap bulmalıdır. Teşekkürler.

Avatar
Ahmet Kemer 3 yıl önce

Röportaj fotoğrafları yok mu? Yaz geç, ne güzel.

Avatar
Burak 3 yıl önce

Size başkanim diyebilir miyim?