Öne Çıkanlar BND Bursa Teleferik İlker İpekdal Türkiye

AŞICI FAŞİSTLER TT OLDU!

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 8 Aralık 2020

Twitter’de #aşıcıfaşistler tag’i ile açılan, aşı karşıtı mesajlar sabahın erken saatlerinden itibaren Trend Topic oldu..

Aşıya yönelik kuşkuları ifade eden çok sayıda kişi, aynı zamanda bu yöndeki bilgi, belge ve video kayıtlarının linklerini paylaşıyorlar ve zorunlu aşı anlamına gelen uygulamalara ilişkin kaygılarını dile getiriyorlar ve ayrıca hukuk içinde kalarak aşıya karşı sonuna kadar direneceklerini ifade ediyorlar.

“Zorunlu aşı”yı hasta haklarına karşı, “faşizan bir baskı” olarak gördüklerini açıklayan görüş sahipleri, akademi, medya, siyaset ve bürokrasi çevrelerinden bu yönde mesaj verenlere karşı sert tepki gösterirken, bu girişimi “DSÖ, Bill Gates” darbesi olarak niteliyorlar.

Sağ, sol, milliyetçi, dindar, liberal toplumun çok farklı kesimlerinden destek gören mesajlar, bilinen trol grupların dışında bağımsız bir şekilde sabah saatlerinden itibaren giderek artıyor.

Genel anlamda gözleme dayalı değerlendirme yapan bir çok kişi, siyasilerin bu konuda sessiz kalmasına ve medyada, bazı akademik çevrelerde yeterli desteği görmemesine rağmen, toplumun büyük bir kesimi (%50’den fazla) aşıya kuşku ile yaklaşırken, aşı olacağını söyleyenler %30 civarında, kararsızlar ise %20 civarında.

Kuşku duyanların yarıya yakını kesinlikle aşı olmayacağını söylerken, kuş duyanların sayısı giderek artıyor.

Diğer yandan, Rusya’da, "Super Job" Sosyal Araştırma Merkezi’nin aşılanmayla ilgili yaptığı ankete göre, Rus vatandaşlarının yüzde 70’i aşılanmak istemiyor.

Bu arada Putin de henüz aşı yaptırmadı.

Anahtar Kelimeler:
SolSağMilliyetçiPutin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tuncay 3 yıl önce

ivedilikle bizde bekliyoruz böyle bir eylem dayanışması

Avatar
Zeynep Arıcan 3 yıl önce

Sabaha kadar uyumadımm bu tage destek olmak için... Yine söylüyorum sürekli mutasyona uğrayan bir virüsün aşısı olmaz... Ben de denek olmam...

Avatar
Kul 3 yıl önce

Şapka İnkılabi yıllarında doğuda lakabi maşAllah olan bir hoca varmış. İstiklal mahkemelerinde yargılanan bu zat idama mahkum edilir.yinede şapka giymez. Dar ağacında son şözleni sorulan hoca söyle der;"benim adım MaşAllah şapka giymeden öleceğim İnşaAllah "bizde oleceksek aşı vurunmadan adam gibi ölecegiz inşAllah

Avatar
DAVUT 3 yıl önce

BAŞIM DİK HAK YOLUNDA ÖLMEK İSTERİM