Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Deprem TL DSÖ

AŞILAR ÇOCUKLARDA OTİZME NEDEN OLUYOR

5gvirüsnews Haber Merkezi İstanbul / 17 Temmuz 2021

DSÖ 11 Mart 2020 tarihinde pandemi ilanı ile pimi çekilmiş bir bombayı hükümetlere, hükümetlerde vatandaşlarının kucağında bıraktı. Ve böylelikle insan neslinin devamı için tek mirasımız olan çocukları da unuttuk.

Çocuklara ilk önce dışarıya çıkmasını yasakladık, dışarıda maske taktık, sonra okullarından oldular, sonra da aşı yapalım diye tutturduk.  İşte aşı yapmak istediğimiz çocukların son durumu…

Simpson Üniversitesi'nde biyoloji profesörü ve aynı zamanda kimyager olan Brian S. Hooker, Aşıların otizme neden olduğu iddiasını devam ettiriyor. Ve geçen günlerde Right on Point Podcast”te ortak yazarlığının yaptığı yeni bir çalışmayı tartışıyor.

Çalışmasında, kısmen veya tamamen aşılanmış çocukların, aşılanmamış muadillerine göre kronik hastalığa yakalanma olasılığının daha yüksek olduğunu buldu.

Journal of Translational Science'da yayınlanan makalede, 1.500 çocuğun aşı durumuna bakıldığı ve aşılı çocuklarda otizm, astım, alerji, tekrarlayan kulak enfeksiyonları, dikkat eksikliği / hiperaktivite bozukluk (DEHB) ve aşılanmamış çocuklardan daha fazla mide-bağırsak sorunları görüldüğü yazıldı.

Araştırma, aşılanmış çocuklardaki göstergeler;

  • Otizm olma olasılığı 5 kat daha fazla
  • Daha fazla alerjiye sahip olma olasılığı 4 kat
  • Gastrointestinal sorunlara sahip olma olasılığı 13,8 kat daha fazladır
  • astım olma olasılığı 17,6 kat daha fazla
  • DEHB olma olasılığı 20,8 kat daha fazladır
  • Kronik kulak enfeksiyonu geçirme olasılığı 27.8 kat daha fazla

Analiz ayrıca emzirmenin sağlık üzerindeki etkilerini ve çocukların doğal yolla mı yoksa sezaryenle mi doğduğunu da içeriyordu.

En az altı ay emzirilen çocuklarda daha az alerji, astım ve mide-bağırsak sorunları görüldü. Hooker, doğal olarak doğan çocukların daha az alerji vakasına, özellikle de gıda alerjilerine sahip olduğunu belirtti.

Hooker, genel olarak en sağlıklı çocukların aşılanmamış, en az altı ay anne sütüyle beslenen ve doğal olarak doğan çocuklar olduğunu de söyledi.

CDC'nin Aşı Güvenliği Veri Bağlantısı

Rohde ve Hooker, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin Aşı Güvenliği Veri Bağlantısı'nı da tartıştı - 2 milyonu çocuk olmak üzere 9 milyon Amerikalı için kapsamlı tıbbi kayıtlardan oluşan devasa bir veri tabanı.

Hooker, bugün itibariyle yalnızca CDC'nin veritabanına erişimi olduğuna dikkat çekti.

Veritabanı, CDC'nin Bağışıklama Güvenliği Ofisi ile bunu sürdürmek için vergi mükelleflerinden yılda 30 milyon dolar alan dokuz sağlık kuruluşu arasındaki ortak bir proje.

Aşı Güvenliği Veri Bağlantısı, her kişinin bebek, çocuk, ergen ve yetişkin olarak aldığı tüm aşıların ayrıntılarını veren kapsamlı bir tıbbi kayıt listesini içeriyor.  

Hooker, kayıtların 1990'da başladığını ve bugüne kadar devam ettiğini ve hem aşılı hem de aşısız bireyler hakkında tıbbi bilgiler içerdiğini ve Aşı Güvenliği Veri Bağlantısına erişimi sırasında, timerosal ve DEHB içeren aşılar , obezite ve diğer nörolojik bozukluklar arasında bir ilişki keşfettiğini de açıkladı. Ama CDC’de  kısa bir süre sonra Hooker'ın veritabanına erişimini kesti. Hooker’de, “İnsanların hakemli dergilerde makaleler yayınlamasının CDC'yi  korkuttuğunu” söyledi.

Hooker ayrıca bilimsel makalelerin nasıl hakemli incelemeye tabi tutulduğuna, geri çekme sürecine ilişkin politikalara ve CDC'den Dr. William Thompson ile ajansın aşı-otizm çalışma belgelerini nasıl yok etmeye çalıştığına ilişkin kayıtları tartışıyor.

Türkiye’de ise çocuk sağlığı konusunda profesör olarak TV’lere canlı yayına çıkan bilim insanlarının, Covid-19 aşısının çocuklar üzerinde olumsuz etkisinin olmadığını, hatta 3 aylık hamileler bile aşılanmalı sözlerini duyduk. Demek ki bu çalışmalardan haberleri yok!..

Kaynak: https://childrenshealthdefense.org/defender/right-on-point-podcast-wayne-rohde-brian-hooker-cdc-vaccine-safety-datalink-kids/

Anahtar Kelimeler:
AŞIBrian S. HookerOtizm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmet kim ki 3 yıl önce

Allah C.C müstahaklarını versin, Allah C.C yar ve yardımcımız olsun. Aşıya değil aşağılanmaya karşıyım.