Öne Çıkanlar Georges MAROVİTCH Starlik DSÖ Vladimir Putin Russia

BELEDİYELER HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR!

5gvirusnews Haber Merkezi Antalya  / 19 Şubat 2024

-Halk sağlığını düşünmeyen belediye başkanlarına oy vermeyin.

Dün 5GVİRUSNEWS de klordioksiti, Türkiye’de ilk defa kullanan ve üretenler arasında bulunan Ertan Duran’la yapılan röportaj’da sorulan, “Türkiye’de klordioksit içme suyunda kullanılıyor mu? Yeterli mi ve/veya neden kullanılmıyor?” sorusunu yanıtı şaşkınlık yarattı. Çünkü Türkiye’deki belediyeler hiçbir yan etkisi olmayan klordioksit yerine, kanserojen etkisi ve sağlıklı olmayan klor kullandıklarını öğrendik.

Demek ki ülkemizdeki köylerde, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, il ve ilçelerde ise belediyeler tarafında  içme suyu sağlanmak ve neredeyse hepsi su arıtmada klor kullanıyorlar.

Klor ise kanserojen riski taşır. Klorlu su, göz ile karaciğerde tahrişe sebep olur. Boğazda daralmaya, akciğerde ödem oluşmasına neden olarak solunum güçlüğüne yol açar. Şiddetli baş ağrıları, bulantı ve kusmaya yol açar. Klor, sudaki bazı organik maddelerle birleşip onları okside ederek insan sağlığı için son derece zararlı bir madde olan TRİHALOMETAN (TMH) gibi kimyasalların oluşmasına da neden olur. İşte bu nedenden dolayı ABD, AB ülkeleri, bazı Asya ülkelerinde içme suyu arıtmalarında klor kullanımı yasaklanmıştır. Fakat Türkiye’de böyle bir yasak olmadığı gibi, klor satışından elde edilen büyük karlardan dolayı ve bu karların belediyelere rüşvet olarak yansıması ile halk sağlı tehlikeye atılmaktadır.

Onun için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kanser etkisi bilinen klor yerine içme suyunda klordiokist kullanımını zorunlu kılabilir.

Konuyla ilgili Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın da yakalaşan belediye seçimlerinde tüm il ve ilçe teşkilatlarına, özellikle hangi partiden aday olursa olsun içme suyunun arıtmasında klordioksit kullanma söz vermeyen belediye başkanı adaylarına oy vermeyin çağrısında bulanacaklarını açıkladı.

Klordioksit, klora dirençli patojenleri etkisiz hale getiren ve biyofilm oluşumunu önleyen yüksek oksitleme kapasitesi nedeniyle yaygın olarak kullanılan bir dezenfeksiyon maddesidir.

Son yıllarda içme suyu arıtmaları ve endüstriyel prosesler, diğer klorlu dezenfektanların yerini alan klordioksitin kullanımını artırmaktadır.    

Anahtar Kelimeler:
KLORKlordioksitABDAB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmet ÖZTÜRK 2 ay önce

Şehir Hastanelerini boşuna mı yapıyorlar...!!! Bilgilendirme yaptığınız için çok teşekkür ederim. ALLAH C.C yar ve yardımcımız olsun.