Öne Çıkanlar yağmur duası DSÖ Muammer Karabulut 28 Şubat Mendy Chitrik

BİLİM DE %97 YALAN VAR (MI?!)

Bilim insanlarının yüzde 97'sinin insanların küresel ısınmaya neden olduğu sonucuna vardıkları sıklıkla iddia ediliyor.

-Bu gerçekten doğru mu?

-Hayır.

-Bu bir zombi istatistiğidir.

5gvirusnews Haber Merkezi Melbourne / 17 Kasım 2020

Bill Gates’in ikilim değişikliği etkisinin, koronavirüs pandemisinden çok daha fazla etkili olacak uyarısının doğru okunması gerektiğine inanıyorum. Çünkü koronavirüs örneğinde yaşadığımız gibi fazla geç kalmadan, ne söylediğini korku salgınına kapılmadan iyi anlamak gerekiyor.

Gates yaptığı açıklamada, dünyanın önümüzdeki birkaç on yıl içinde iklim değişikliğinden kaynaklanan küresel bir krizle karşı karşıya kalacağından dolayı atmosfere salınan sera gazı miktarının önemli ölçüde azaltılması gerektiğini belirterek, “Pandemi ne kadar korkunç olursa olsun, iklim değişikliğinin doğuracağı sonuçlar çok daha kötü olacak” dedi.

Avustralyalı bir jeolog olan profesör Ian Plimer'in son kitabı, “Büyük Elektrik Dalgası ve İklim Değişikliği Yanılgısı” kitabında, iklim değişikliği konusunda bilim insanlarının yanılgısından ve ezici bir şüpheden bahsetti.  

O zaman bilim insanı olmayan Bill Gates’de %97 yanılgı içindeydi.

Jeolog Plimer çoğu meslektaşlarının, insan kaynaklı küresel ısınma tehlikesinin henüz uzak ihtimal olduğunu söylediğini, bunun da tüm zamanların en büyük bilimsel sahtekarlık olduğunu ve gelecek nesillerin de çok ağır bedel ödeyeceğini iddia ediyor. Ve ekliyor, 50 yıllık bilimsel kariyerimde, bilim insanlarının yüzde 97'sinin hemfikir olduğu bir hipotez görmedim.

Herhangi bir bilimsel konferansta, hiçbir konuda hemfikir olmayan, veriler hakkında tartışan, verilerin nasıl toplandığı ve verilerden elde edilen sonuçlar hakkında tartışan tartışmacı topluluklar vardır. Şüphecilik tüm bilimin temelini oluşturur, bilim, tekrarlanabilir doğrulanmış kanıtlarla desteklenir ve bilimsel sonuçlar, ellerin, fikir birliğinin, politikanın veya duyguların gösterilmesine dayanmaz.

Tıpkı avukatlar, bankacılar, sendikacılar, politikacılar ve diğer tüm alanlardaki kişiler gibi bilim insanları da dürüst veya onurlu olduklarını iddia edemezler. Bilim insanlarının çeşitli alanda savaşan liderleri, takipçileri ve düşmanları da  vardır. Bilim insanları, bağımsız olmak için eğitildiklerini  iddia ettiği için, toplumda birçok kişiden farklıdır.

Tabii ki, Yüzde 97 rakamı, vergi mükelleflerinin finanse ettiği araştırma hibeleriyle desteklenen, “bilim” yayınlayan, insan kaynaklı küresel ısınmayla ilgilenen 10.257 kişiye gönderilen bir anketten elde edildi.

-Bu yüzde 97.1 rakamı nasıl belirlendi?

-11.944 yayınlanmış makalenin “incelemesi” ile.

Bu makalenin gerçek bilim insanları tarafından yapılan sert eleştirel analizinin bir parçası olarak, orijinal 11.944 makale okundu ve okuyucular taban tabana zıt bir sonuca vardılar.

11.944 makaleden yalnızca 41'i, 1950'den beri ısınmanın çoğuna (yüzde 0.3) insanların neden olduğunu açıkça belirtti.

İklim değişikliği konusunda Bill Gates’in gelecek için kaygıları, Prof. Ian Plimer’in yapılan bir araştırmaya mercek tutması ile karşılaştırıldığında ortada %97 bir anlaşmazlık var.

Bu anlaşmazlık çözülmeden, kamuoyuna iklim değişikliğinin tehlikesinden bahsetmek sanırız yeni bir operasyonun habercisi gibi duruyor.

Bakalım koronavirüs gibi iklim değişikliğinin arkasından hangi “aşı” çıkacak?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.