Öne Çıkanlar Georges MAROVİTCH Starlik DSÖ Vladimir Putin Russia

BUGÜN TÜRKİYE’NİN DÜNYA SAĞLIK KONSEYİ ÜYELİĞİ İLAN EDİLDİ.

5gvirusnews Haber Merkezi Antalya / 18 Aralık 2023

Dünya Sağlık Konseyi temsilciliği Türkiye’de açıldı.

DSÖ’ye karşı, “daha iyi bir yol var” çağrısı ile yola çıkan Dünya Sağlık Konseyi Türkiye temsilciliği Antalya’da diğer koalisyon ortakları ile faaliyete geçti.

DSK’nın Türkiye temsilcileri arasında Prof. Dr. Alişan YILDIRAN, Dr. Ömer ÇELEN, Esma Yalçın, Gizem Beliz ÖZTEKİN,  Muammer KARABULUT ve KKTC’den Yrd. Doç. Dr. H. İlker İPEKDAL yer aldı.

Dünya Sağlık Konseyi 2021 yılında toplumsal çıkar kuruluşu olan EbMCsquared CiC'nin kar amacı gütmeyen bir girişimi olarak kuruldu. Türkiye’de 5gvirusnews- platformunun da koalisyon ortakları arasında yer aldığı Dünya Sağlık Konseyi,  200’den fazla kuruluş ve 50’ye yakın ülkedeki Yönlendirme Komitesi, Gönüllüler ve Destek Personeli tarafından yönetiliyor.

Koalisyon ortakları ile bilim, tıbbi bakım, yasal koruma ve toplumsal örgütlenmeyi hedefleyen Dünya Sağlık Konseyi, halk için direkt bilgilendirme yapan, halk tarafından finanse edilen ve halk için kar amacı gütmeyen bir girişimdir.

Sağlık odaklı girişimler ve sivil toplum gruplarından oluşan küresel koalisyonda, bilim ve ortak akıl yoluyla halk sağlığı bilgisini doğru tanımlamayı geliştirmeyi amaçlıyor.

Dünya Sağlık Konseyi, DSÖ’nün en son 11 Mart 2020 tarihinde insan haklarını hiçe sayarak hukuk dışı kararlarla yönettiği, “pandemi” ilanı ile aldığı kararları, başta korku yaratarak uygulamaya koymasına müsaade etmeyecek bir örgütlenme içindedir.

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir 5 ay önce

Tebrik ederim

Avatar
İsmet 5 ay önce

Hayırlı olsun inşAllah...

Avatar
Nur Çiçek 4 ay önce

Yürekten kutluyorum, hayırlı olsun milletimize....