Öne Çıkanlar BND Bursa Teleferik Türkiye Mendy Chitrik

C-19 AŞI YARIŞI BAŞLADI

Tercüme: Müge ALİEFENDİOĞLU

Dr Vernon Coleman (*)  MB ChB DSc FRSA / 19 Eylül 2020 tarihinde “AstraZeneca (**) – Facts You Should Know” isimli bir makale yazdı.  Coleman’un makalesi hergün duyduğumuz aşının arkasında ki en büyük güçlerden olan AstraZeneca ile ilgiliydi.

İşte o makale;

AstraZeneca, dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden birisidir ve bu günlerde, covid-19 için aşı üretim çalışmaları yapmaktadır. Aşı için bekleyenlerin, bu şirket hakkında bilmesi gereken bazı gerçekleri şöyle sıralıyabiliriz...

1) 2014 yılında AstraZeneca, Teksas eyaleti tarafından açılan iki davayı çözmek için 110 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Davalarda, AstraZeneca’nın iki farklı uyuşturucuyu yasadışı yollardan pazarladığı iddia ediliyordu. Teksas Başsavcısı yerleşim alanlarını açıklarken, davalı şirketin davaya konu edilen eylemlerinin "özellikle rahatsız edici olduğunu, çünkü çocukların refahını ve devlet hastane sisteminin bütünlüğünü tehlikeye soktuğunu" belirtti.

2) Şirket, 23.000 adet davayı çözmek için 350 milyon dolar ödemiştir.

3) AstraZeneca, çocuklara yönelik bir ürününü pazarlarken yaptığı çalışmalar sonucunda, yanlış veriler kullanmak, bir seks skandalına karışmak, hasta güvenliğini ve veri güvenilirliğini tehlikeye atabilecek olumsuz klinik araştırmalar yapmak da dahil olmak üzere, yasa dışı pazarlama faaliyetlerine neden olmakla suçlanmıştır.

4)  AstraZeneca tarafından üretilen bir ilaç için yapılan araştırma, başlangıçta 30 çocuğu kapsıyordu, ancak yalnızca sekiz çocuk bu çalışmayı tamamlayabildi ve araştırmayı yürütmekle sorumlu olankişi, bu araştırmanın sonuçsuz olduğu kanısına vardı. Bununla birlikte, araştırma çalışması yine de yayınlandı ve ilacın çocuklar için önde gelen bir seçenek olarak kullanılması için ulusal bir öneri oluşturuldu. İlacın zararlı sonuçlar ürettiğini gösteren diğer çalışmalar ise asla yayınlanmadı ve üzerleri örtüldü. Bir şirket e-postasında: 'Şimdiye kadar 15,31,56 denemelerini gömdük. Daha büyük sorun, verileri gizlediğimiz için bizi eleştirmeye başladıklarında dış dünya ile nasıl yüzleşeceğimizdir.” Yıllarca süren soruşturmalardan sonra, AstraZeneca, ABD'de 520 milyon dolar ve ayrıca, küresel ölçekteki davaları çözmek için 647 milyon dolar para cezası ödedi.

5)   Şirketin başka bir dizi davası da var, ama muhtemelen genel resmi anladınız.

6) AstraZeneca, dünya hükümetlerinin büyük bir heyecanla ifade ettiği, ve dualarımızın cevabı olarak öne sürülen covid-19 aşısını üretmek için ana yarışmacılardan biri gibi gözüküyor.

7)  İlaç şirketleri, hükümetler ve doktorlara, olumsuz bir sonuçla karşılaşıldığında dava açmamaları için tazminat verecek.

8)  AstraZeneca, üretime başladığı aşısı için izin alacağından o kadar eminki, milyarlarca doz üretmeye başladı zaten. Dünya Sağlık Örgütü, gelecekte ki milyarlarca dollar kâr payı için, AstraZeneca’nın önde gelen aday olduğunu söylüyor.

(*) Vernon Coleman kimdir?

Dr. Coleman İngilizasıllı, 1946 yılıdoğumlu (74) eski bir pratisyen hekimdir ve bir Holistik Tıp Bilimleri Profesörüdür. Coleman aynı zamanda ünlü biry azardır ve Times'ın en çok satan yazarları arasındadır. Yalnızca İngiltere'de ikimilyondan fazla satan 100'den fazla kitap yazmıştır. Kitapları 25 dile çevrilmiştir, 50'den fazla ülkede satılmaktadır. Vernon Coleman'ın kitapları tümdünyada gazette ve dergilerde tefrika edilmiş ve bir çoğu televizyon ve radyodizisine dönüştürülmüştür.

Dr. Coleman, pandeminin başından beri, uzun yıllara dayanan tecrübelerini harmanlayarak hazırladığı video sunumları ve yazıları ile birlikte bizlere ışıktutuyor, süregiden şaşırtıcı gelişmelerin perde arkasında neler olduğuna dair bilgi aktarıyor.

(**)AstraZeneca plc, merkezi Cambridge, İngiltere'de bulunan bir İngiliz-İsveç ilaç ve biyoloji şirketidir. Şirket 16 ülkede üretim ve 100'ü aşkın ülkede satış yapar. 2012 yılında reçeteli ilaç satışları ve onlarca ülkede gerçekleştirdiği çalışmalar ile dünyanın en büyük 7. ilaç şirketi olmuştur. Yalnızca ilaç keşfi ve geliştirmesi için 6.1 milyar dollar yatırım yapmıştır.

ReferansMakale: http://www.vernoncoleman.com/astrazeneca.htm

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.