Öne Çıkanlar DSÖ yağmur duası Abdurrahman DİLİPAK 28 Şubat Mendy Chitrik

ÇİN/Sinovac Biotech Ltd. Bütün Hikayesi

5gvirusnews Haber Merkezi Antigua and Barbuda/ 17 Ocak 2021

Sinovac Biotech Ltd.’nin web sitesi çalışmıyor. Ama ufak bir araştırma sonucu ilgili şirketin bütün hikayesini öğrenebileceğiniz bir web sitesi var. O da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun şirketlerin genel durumlarının yer aldığı, “SEC” bildiri sayfasıdır.

Bu bilgilerin güvenirliği, halka açık şirketlerin, belirli şirket içi çalışanların ve komisyoncu-bayilerin periyodik mali tabloları ve diğer açıklamaları dosyalamasını kapsamaktadır. Finans uzmanları ve yatırımcılar , bir şirkete yatırım yapıp yapmamayı değerlendirirken bilinçli kararlar almak için SEC dosyalarına güvenirler. Yatırımcı kuruluşlar veya kişiler araştırmacı olduklarından dolayı pek hileli bildirim olacağı zayıf gibi gözüküyor.   

Sinovac’ın hikayesini merak ediyorsanız, https://sec.report/Document/0001564590-20-020204/  bu adreste bütün detayları bulabilirsiniz.

Burada Sinovac ile ilgili yaklaşık 150 sayfa bilgi var. Sinovac’in bütün işi bulaşıcı hastalık tehditlerine tepki olarak aşı geliştirmek. Ve bulaşıcı hastalıkları yakinen takip etmektir.  

Asıl konumuz olan COVID-19  olduğu için, SEC’e verdikleri en son raporda bu bölümlere baktık. Yeni koronavirüs için,  “Aralık 2019'da, Çin'in Hubei eyaletindeki Wuhan şehrinde solunum hastalığına neden olan yeni bir koronavirüs türü olan COVID-19 ortaya” çıktığı yazılı.

Ayrıca COVID-19 ile ilgili de,  “Sars-coVv-2 (COVID-19) aşısı.” başlıklı bir bölüm var.

Bu bölümde yazılı olanlar; Ocak 2020'nin sonunda COVID-19'a karşı bir aşı geliştirmeye başladık. Klinik öncesi çalışmalar, aşı adayının güvenli olduğu ve hayvanlar üzerinde koruma sağlayabileceği kanıtlandığı Nisan 2020'nin başlarına kadar yürütüldü. Klinik araştırmalar için başvuru 13 Mart 2020'de NMPA'ya (Çin / Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi) gönderildi. O zamandan beri, klinik araştırma başvurusu için tam sunumu tamamlamak için NMPA'ya 18 başvuru yapıldı. NMPA, tam başvuru üzerine eşzamanlı bir inceleme gerçekleştirdi ve 13 Nisan 2020'de klinik araştırmalar için onay verdi. Aşama I klinik araştırma 16 Nisan 2020'de başladı ve devam ediyor.

Araştırma ve Geliştirme başlıklı bölümden; COVID-19 küresel olarak yayılıyor ve tüm dünya benzeri görülmemiş bir halk sağlığı kriziyle karşı karşıya. COVID-19 aşısının geliştirilmesine 2020 Ocak sonunda başladık.

COVID-19 aşımızla ilgili Faz I klinik denemeye Nisan 2020'de başladık.

Sonraki Olaylar 31 Aralık 2019'dan sonra COVID-19, Çin'in birçok yerine ve dünyanın diğer bölgelerine hızla yayıldı. Salgın, karantinalara, seyahat kısıtlamalarına ve Çin ve diğer yerlerdeki mağazaların ve tesislerin geçici olarak

kapatılmasına neden oldu.

Şirket, 2020 Ocak ayının sonunda inaktive (*) edilmiş bir COVID-19 aşısı üzerinde araştırma ve geliştirmeye başladı ve 13 Nisan 2020'de Şirket, aşı adayı üzerinde bir klinik insan denemesi yapmak için onay aldı. COVID-19 salgınını çevreleyen önemli belirsizlikler nedeniyle, iş kesintisinin kapsamı ve ilgili finansal etki şu anda makul bir şekilde tahmin edilemiyor.

Buraya kadar tüm bilgiler Sinovac Biotech Ltd. resmi bildirimidir.

O zaman hatırlayalım. DSÖ 17 Ocak 2020 tarihinde COVID-19’un tanısı konusunda PCR testinde “45 Ct-döngüyü” kabul etti. Ve 12 Mart 2020 de pandemi ilan etti.  

Ama Sinovac Biotech Ltd.Ocak 2020'nin sonunda COVID-19'a karşı bir aşı geliştirmeye başladık.” diyor..

Sinovac SEC dosyasında, bilindik gripal başka virüsler ile ilgili çalışmalar yapmış ama buldukları bir aşı yok. Ama iş Covid-19’ a gelince henüz tanı bilgileri çıkmayan virüs ile ilgili aşı çalışmalarına başlamışlar. Sonucunda da aşıyı bulmuşlar. 

Açıkça bu aşının içinde ne var onu açıklayın…  

Sanırım nasıl bir oyuna geldiğimizin başka belgesini aramaya gerek var mı?

(*) İnaktif aşılar

Etkisizleştirilmiş aşılar, hastalığa neden olan mikropların öldürülmüş versiyonunu kullanır. Etkisizleştirilmiş aşılar genellikle canlı aşılar kadar güçlü bir bağışıklık (koruma) sağlamaz. Bu nedenle, hastalıklara karşı bağışıklığı sürdürmek için zamanla birkaç doza (takviye aşıları) ihtiyacınız olabilir.

İnaktif aşılar aşağıdakilere karşı koruma sağlamak için kullanılır:

Grip (Grip)

Anahtar Kelimeler:
COVID19SinovacSEC
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.