Öne Çıkanlar yağmur duası DSÖ Muammer Karabulut 28 Şubat Mendy Chitrik

“COLA YERİNE ÇİŞİNİZİ İÇİN”

Muammer Karabulut daha önce, “COLA YERİNE ÇİŞİNİZİ İÇİN, daha steril ve faydalı” diyerek uyarmıştı.

Kolanın insan sağlığına zararları saymakla bitmiyor. ABD’de yapılan bir araştırmada kolanın içinde bulunan “caramel color”ın kansere yol açtığı ortaya çıktı.

5gvirusnews Haber Merkezi. 13.9.2020 / ABD

Cola’da insan sağlığına zararlı tek madde Caramel color değil. Ve bu madde bir çok benzer başka içeceklerde ve gıda sektöründe daha bir çok alanda kullanılıyor.

Cola’daki yüksek miktarda asidik maddeler ve şeker de ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor.

Muammer Karabulut yıllar önce cola’ya 18 Eylül 2006 tarihinde Antalya’da açtığı davadan sonra yaptığı bir araştırmada idrarın Cola’dan çok daha faydalı olduğunu, hata “cola yerine çişinizi için.” diyerek iki tane kitap yazmış, kitabında da bu gerçeği belgelemişti.

Coca Cola 1927 yılında Noel Baba imajını kullanarak reklam kampanyası yaparak uluslar arası bir markaya dönüştü.  Noel Baba karakteri, o dönemde Cola’nın içinde kokain olduğundan dolayı, çocuklara yönelik reklam yasağına karşı kullanıldı.    Ayrıca Cola içmeye teşvik için ruhani, sevecen bir dede olarak takdim edilmişti. Zaman içinde Santa Claus, Dilipak’ın deyişi ile , bir Anadolu ereni olan, Hanif gelenekten gelen Derviş Nikola, ruhani kimliğinden uzaklaştırılarak bir tüketim çılgınlığının maskotu haline getirilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırmaya göre, kolanın içinde bulunan, karamel rengi “caramel color” hakkında yapılan araştırma korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Kola yapımında yaygın olarak kullanılan karamel rengi, renklendirici olarak kullanılıyor. Yapılan araştırmada renklendirici olarak kullanılan hammaddenin kolanın üretimi sırasında farklı oranlarda eklenebildiği belirtilirken kanserojen olan 4-metilimidazole (Tip 4 karamel) yol açabiliyor.

Farelerde Kansere Yol Açıyor

ABD Ulusal Toksikoloji Programı (NTP), tarafından erkek ve dişi farelerde ve sıçanlarda 4-metilimidazolenin karsinojenitesini iki yıllık beslenme çalışmaları kullanarak değerlendirdi ve "erkek ve dişi farelerde kanserojen aktiviteye dair net kanıtlar" olduğunu duyurmuştu.

Cola’nın Ortaya Çıkışı

8 Mayıs 1886’da ABD’nin Atlanta kentinde Dr. John Stith Pemberton, yaptığı yeni bir sağlık toniğini tanıtmak için bir eczaneye teklifte bulundu ve deneyen kişiler tarafından oldukça beğenildi. Sinirsel rahatsızlıklara iyi gelmesi için tasarlanan kola 5 sentlik ilk satış fiyatıyla ilk kez piyasaya sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 4 yıl önce

yaslı babannem colayı tattırdıgımızda
ayy bu tahta kurusu kokuyor demişti..
amann sen yaslısın ne anlarsın dedik
sonra bır yazıda cocino biti denen colaya kırmızı rengi veren tahta kurusu benzeri bitmiş...
ahh yaslıları dinlemeyen gençler ahhh

Avatar
Türk 4 yıl önce

Oldum olası bu kola illetinden şikayetçiyim sigara ve kola içmemeleri için gerek aile fertlerine gerekse yakın çevreme sürekli telkinde bulunuyorum Allah belasını versin bu kolanın sahiplerinin bu insanları zehirledikleri için ama bir yandan da insanlara kızıyorum kardeşim bir sürü yazı var videolar var körmüsünüz bile bile lades yapıyorsunuz

Avatar
Fahrettın kunc051 4 yıl önce

Yahudi işi bu uzak durmak lazım....

Avatar
M.ali 4 yıl önce

Bu Cola yı ben otuz sene içtim cilt ve şeker hastası oldum çok tecrübeli bir PROF. Bunu tesbit etti yirmi senedir içmiyorum .denemek isteyen hasta oluncaya kadar için.

Avatar
Tuba 4 yıl önce

Kola falan icmiyoruz da gerçekten sebze meyve işinin üstüne düşmemiz gerekiyor.Lanet olsun ekinle ve nesille uğraşan ve onları bu ülkeye sokan pislik necislere

Avatar
Ali 4 yıl önce

Yaz kış domates biber her sebze meyve var hormonun en kaliteli si var atılıyor onlar zararsız kola zararlı öyle mi içki içiyor kendini bırakıp başkasına zarar veriyon beyler deveyi bırakıp kulağıyla uğraşmayın

Avatar
Huso 4 yıl önce

Yav bu kola size ne yaptı acaba bukadar kolpa atiyonuz.on numara icecek

Avatar
Hava 4 yıl önce

Keşke tek sorunumuz kola olsa ve ve birbirimizi bukadar düşünen bir millet olsak Allah sonumuzu hayırlı etsin inşAllah