Öne Çıkanlar Tekin Arhun Sarper Altıncık Tefeci Can Sarvan Ankara Üniversitesi

- DSÖ AÇIKLADI, “AŞI KARŞITI”  OLMANIN EN BÜYÜK SEBEBİ PARASIZLIK!

5gvirusnews Haber Merkezi Cenevre / 26 Ekim 2021

DSÖ Genel Direktörü Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus  ve UCL Institute for Innovation and Public Purpose Kurucu Direktörü  Profesör Mariana Mazzucato katılımı ile bugün (26 Ekim 2021) yapacağı basın toplantısı öncesi G20 zirvesine yönelik “Herkes İçin Sağlık Ekonomisi Konseyi” finans açığını kapatmak için yardım isteyeceğini duyurdu!

DSÖ’den yapılan açıklamaya göre, ne idüğ belirsiz ve neden dağıtıldığı konusunda binlerce bilim insanın şüphesi olan sıvılar için, “yüksek gelirli ülkelerde her 100 kişiye 133 doz COVID-19 aşısı uygulandığı, düşük gelirli ülkelerde ise 100 kişi başına sadece 4 doz uygulandığını” bilgisine yer verdi.

Roma’da az gelişmiş ülkeler ile yaşanan bu uçurumun kapanması için de DSÖ, “Herkes İçin Sağlık” diyecek.    

DSÖ Genel Direktörü Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus az gelişmiş ülklerdeki aşılma oranın %4 olmasından dolayı, “COVID-19 salgını, tüm insanların sağlığını korumak ve geliştirmek için sağlık sistemlerinin finansmanının kökten değişmesi gerektiğini gösterdi” dedi.

Sevindirici olan ise az gelişmiş ülkelerde ki aşılama oranın %4’de kalmış olması. Demek ki parasızlık, aşı karşıtı olmanın en önemli sebebi.

(*) “Herkes İçin Sağlık Ekonomisi Konseyi” DSÖ Genel Direktörü Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus tarafından Kasım 2020'de kuruldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.