Öne Çıkanlar BND Bursa Teleferik Mendy Chitrik Türkiye

DÜNYADAN BİHABERİZ

5gvirusnews Haber Merkezi Antalya / 22 Eylül 2020

Bulgar gazeteci Gaytandzhieva 2018 yılında araştırdı, Prof. Dr. Gülümser HEPER’in dikkati sayesinde yeni haberimiz oldu. Tabii ki her araştırmadan haberdar olma olanağımız yok. Ama bu araştırma ABD’nin dünyaya yayılmış biyolojik silah üsleri ile ilgiliydi. Yani tüm insanlığı ilgilendiriyordu. 5gvirusnews’de  haberin peşinde gitti ve araştırdı.  

Dünyadaki savaşları yalnızca askeri alanda algılattılar, savaş uçakları, savaş gemileri top, tüfek ve hata son yüzyılda bir de nükleer silahlar savaş araç ve gereçleri idi. Ama bir de biyolojik savaş vardı. O konuda kamuoyunu çok fazla bilgisi yoktu!.. Biyolojik savaş derken, ilaç sanayisini bundan ayrı tutmamak gerekiyor. Savaş sanayi gibi bir de ilaç sanayi vardı. İlaç sanayi laboratuvarlarında  insanları iyileştirmek değil de ilaca nasıl bağımlı hale getiririz çalışmaları yapıyorlardı. Nerdeyse bütün hastalıklar kronikleşmiş ve ilaca bağımlı hale gelmişti.

İşte bu bağlamda Bulgar gazeteci Dilyana Gaytandzhieva 16 Ocak 2018'de, 25 farklı ülkeye yayılan ABD’nin biyo-silah konusunda bir araştırması yayınladı.

Gaytandzhieva makalesinde, ABD Ordusunun biyolojik silahların yasaklanmasına ilişkin BM Sözleşmesini doğrudan ihlal ederek düzenli olarak ölümcül virüsler, bakteriler ve toksinler ürettiğini ve yüzbinlerce habersiz insanın sistematik olarak tehlikeli patojenlere ve diğer tedavi edilemez hastalıklara maruz kaldığını yazdı.

Biyo-savaş bilim adamlarının, dünyanın 25 ülkesindeki Pentagon biyo laboratuarlarında insan yapımı virüsleri diplomatik örtme testi kullandığını da sözlerine ekledi. Bu biyo-laboratuvarlar, Savunma Tehdit Azaltma Ajansı (DTRA) tarafından 2.1 milyar dolarlık Kooperatif Biyolojik Katılım Programı (CBEP) adı verilen bir askeri program kapsamında finanse edilmektedir ve Afganistan , Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan, Gürcistan, Azerbaycan, Ürdün, Irak gibi ülkelerde bulunmaktadır

Bulgar gazeteci Doğu Avrupa ve Orta Asya'ya dağılmış gizli biyo-silah araştırma laboratuvarlarının sayısıyla ilgili olarak ABD Sağlık Bakanlığı Sekreter Yardımcısı Robert Kadlec ile yüzleşmek istedi. Ve Kadlec’in  Avrupa Parlamentosu'na katılacağını öğrendi ve o Brüksel'e gitti ve toplantıya katıldı.

Kadlec, bir Amerikan biyolojik silah programının varlığını ve söz konusu laboratuarları çevreleyen bilgilerin sınıflandırıldığını kategorik olarak reddetti. Gaytandzhieva takibini sürdürmeye çalıştı ancak Kadlec'in yanında oturan AB yetkilisi Hilde Vautmans tarafından seyirciden alkış ve kendisi ile Kadlec arasında bir kucaklaşma için "Bu bir soruşturma değil" diyen Hilde Vautmans tarafından susturuldu. Ancak Gaytandzhieva, Kadlec'i asansöre kadar takip ederek ve Kadlec'in cevap vermeyi reddettiği biyo-silah programıyla ilgili sorular sormaya devam ederek orada durmadı.

İşte Gaytandzhieva ve Kadlec arasındaki konuşmanın tam metni:

Gaytandzhieva : Pentagon, neden ABD'nin rakipleri olan Rusya, Çin ve İran'a komşu olan 25 ayrı ülkede askeri biyo-laboratuarlar işletiyor, ve neden tüm bu ülkelerde ölümcül salgınların sayıları, Amerika Birleşik Devletleri'nin bu ülkelerdeki askeri programlarının başlamasından itibaren dramatik bir şekilde arttı?

Kadlec :Kesin ve inkar edilemez bir şekilde, ABD'nin askeri biyolojik silah programı olmadığını söyleyeceğim. Dönem. İfadenin sonu. İkincisi [Gaytandzhieva'yı keser], çalışıyorduk ve Savunma Bakanlığından biliyorum, bu laboratuarların bu laboratuvarlarda olduğundan emin olmak için dünyanın bazı bölgelerinde ortaklarla birlikte çalışıyorlar ve biz onları bu laboratuvarlarda teşhis testleri yapmak için eğittik. Onları yönetebilmelerini ve aynı zamanda bu tesisleri güvenli bir şekilde güvence altına alabilmelerini sağlamaktır.

  
Gaytandzhieva : Neden tüm bu projeler 'gizli bilgiler' kategorisindedir? Neden bu bilgiler gizli?

Kadlec :Sınıflandırılmamışlardır, onlara bakmak isteyen herkes için açıkça kullanılabilirler.

Gaytandzhieva : Hayır, denedim. Hayır, bu doğru değil. Bunlar sınıflandırılmış bilgilerdir.

Vautmans : Tamam, tamam, sanırım sana daha fazla zaman vermeyeceğim. Sorularınıza cevap vermeye çalışacağız ama burası burası değil. Dava kapandı, çok teşekkür ederim [Kadlec ile öpüşüyor].

Gaytandzhieva daha sonra Kadlec'i asansöre kadar takip etti ve biyo-silah programıyla ilgili sorular sormaya devam etti.

Gaytandzhieva : Sadece bir soru daha mı?

Kadlec : Başka soru yok.

Gaytandzhieva : Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyanın 25 ülkesindeki askeri biyo laboratuvarlarına ne gerek var?

Asansöre girmeye çalıştı ama zorla durduruldu.

Gaytandzhieva : Burası halka açık alan, üzgünüm, asansörü kullanabilirim.

Güvenlik görevlisi : Üzgünüm bu değil, dolu.

Gaytandzhieva : Asansörü kullanabilirim.

Güvenlik görevlisi : Artık soru sormak yok [kameramanı engellemeye çalışıyorum].

Gaytandzhieva : Neden olmasın? Pentagon gen düzenlemeye neden 65 milyon dolar yatırım yapıyor? Gen düzenleme, bu programın bir parçasıdır.

Asansör kapıları kapandı.

Daha sonra Gaytandzhieva videoyu sosyal medya sayfalarında yayınlayarak basitçe şu yorumu yaptı: “ABD Sağlık Bakanlığı Sekreter Yardımcısına Rusya, Çin ve İran'daki Pentagon biyo laboratuvarları hakkında sorular soran bir gazeteci Avrupa Parlamentosu'ndan nasıl ihraç ediliyor. "

Bu haber Türkiye’nin hiç gündemine gelmemiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.