Öne Çıkanlar 5G Ankara Üniversitesi Deprem TL Mehmet Eymür

FİLİPİNLER, “AŞI İÇİN HAPİS” DEDİ! KONSEY PROJEYİ GERİ ÇEKTİ!

5gvirüsnews Haber Merkezi / 24 Haziran 2021

Noel Baba Barış Konseyi’nin projesi olan Noel Baba Barış Köyü için Filipinler’de verilen ada, Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin  virüse karşı aşı olmayı reddeden kişileri Filipinler’de hapse attıracağını söylemesinden sonra kabul edilmeyeceği açıklandı.

Konseyin kararı ile ilgili açıklama yapan Muammer KARABULUT, “41 ülkenin evi yaklaşık 72 ülkenin temsil edileceği projemiz için, Filipinler’de tahsis edilen ada  Devlet Başkanı DUTERTE’nin ‘aşı olmayanlara hapis cezası’ yaptırımı insan bedenine zorla dokunma eylemi olarak değerlendirdik. Vatandaşlarına böylesi bir tehdit savuran bir ülkenin güvenli olmayacağı düşüncesi, projenin Filipinlerde uygulanmamasında etkili oldu. Dolayısı ile proje için verilen ada kabul edilmeyecektir.” dedi.

Noel Baba Barış Konseyi’nin projesi için Filipinler’de yapılan görüşmelerin sonucunda yaklaşık 1.822.392 metrekare adanın tahsis edileceği 15 Mayıs 2021 tarihinde resmi olarak bildirildi. Ada Filipinler, Pagbilao, Quezon'da Grand Island Belediyesi hudutlarında yar almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.