Öne Çıkanlar DSÖ Hurşit Tolon Kanser Deborah Cohen Enosis

HANGİ PCR SONUCU?

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 25 Mart 2021

Pandemi döneminde yaygın olarak kullanılan PCR test ile ilgili önemli olmazsa olmaz bir ayrıntı ortaya çıktı:

KOVID 19 etkeni olan SARS CoV2 RNA varlığını belirlemeye yönelik olarak kullanılan PCR testleri sadece Kalitatif yani pozitif/negatif sonuç vermektedir. Kantitiatif yani virüse ait RNA viral yük miktarını rakamsal olarak (IU/mL) belirleyen ve sonuç veren kit geliştirilerek kullanılmasına ihtiyaç bulunmaktadır.

Kantitatif PCR sonuçları; sonuçlarını yorumlanmasında, kategorize edilmesinde, hastaların takibinde, ve antiviral tedaviye cevabın izlenmesinde daha çok açıklayıcı, daha faydalı ve önemli bilgiler verecektir.

Kantitatif PCR test sonuçları ile hastalara ait klinik bilgiler arasında korelasyon çalışmaları yapılarak, SARS CoV2 RNA için iki kritik eşik değerin belirlenmesine acil ihtiyaç bulunmaktadır.

1-Enfektivite (bulaştırıcılık) dozu

2-Hastalık Meydana getirebilme dozu

Bu iki kritik eşik değerin bilinmesi ile elde edilecek olan Kantitatif PCR sonuçları kategorize edilerek farklı anlamlarda değerlendirilerek yorumlanması mümkün olacaktır (klinik bilgiler ile birlikte).

Düşünebiliyor musunuz Kalitatif PCR testi ile; SARS CoV2 RNA viral yük değerleri 200 IU/mL ile 2.000.000 IU/mL ve aradaki farklı değerlerin tamamına aynı sonuç verilmekte ve farklı kategorilere ayırarak farklı yorumlar yapmak mümkün olmamaktadır. 

Kaynak : 5gvirus-platformu / Bağımsız Bilim Kurulu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bahadır Alptekin 3 yıl önce

Bir şeye dikkat çekmek isterim : Sürekli "birisi/birileri çıkıp da niye maske zararlı, pcr şöyle yanlış, aşı öldürür demiyor" diye çorpınıp duruyoruz ! Peki ama kim bu "birisi ya da birileri" ??? Medet umduğumuz kimleedir ? Ülkenin "gerçek sahipleri" mi ?? Şunu kabul edin ki bu memlekette sinek vızıltısı kadar bile sesimizin işitilmediğini veya kaale alınmadığını anladıysak artık covid meselesinden ziyade başka şeyleri sorgulama vakti gelmedi mi sizce de ??? Kim bu devlet? Sahibi kim ? Biz kimiz ?? Asırlardır kim için ne için öldük ??? Ve daha binlerce soru...

Avatar
Bahadır Alptekin 3 yıl önce

Benim fikrim : Sabetayistler eliyle Hazarlı Paganlara Goyimlik yapan yaratıklarız. Salladığımız Roma/Bizans bayrağı bu durumu daha iyi açıklayamaz sanırım... Bezdim...

Avatar
hacı ali 3 yıl önce

kalitatif veya kantitatif kavramları ile arasındaki önemli ayrıntı tam anlaşılmıyor ?

Misafir Avatar
drmkb 3 yıl önce @hacı ali

Kalilatif; var mı yok mu bunu gösterir, kantitatif ise miktar ve değer gösterir. Sağlıcakla

Beğenmedim! (0)