Öne Çıkanlar yağmur duası DSÖ Muammer Karabulut 28 Şubat Mendy Chitrik

KKTC’de Covid 19’dan 1 Kişi Daha Mı Öldü?

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa / 21 Temmuz 2021

KKTC Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,   dün gece (20 Temmuz) ambulansta kalbi durmuş olarak, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi'ne getirilen Şükriye Bölek’e ilk müdahale sonrası vefaat ettiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada,  kalbi duran bir hastaya hastanede yapılan müdahale sırasında,  test sonucu pozitif olduğundan dolayı Lefkoşa’da bulunan Acil Durum Hastanesi'ne sevk edildiği ve burada da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı yer aldı.

KKTC basını da haberi araştırmak yerine, Covid 19’dan dolayı meydana gelen can kaybının 37’ye yükseldiğini ilan etti ve  Covid 19 hastası 53 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti” diyerek haber yaptı.

Fakat yaşananların,  KKTC Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ile hiçbir ilgisi olmadığı anlaşıldı. Hastanın yakını olduğu bilinen Bilal Birol sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kayınvalidesini,  “zor nefes alıyor diye”  Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’ne getirdiklerini yazdı.

Bilal Birol yaptığı paylaşımda, hastanın hastanede “nefes alıp” verdiği bir sırada, “ambulans korkusu” uyarımıza rağmen,  “yanına refakatçi bile almadan” yapılan test “pozitif” diyerek, ambulans ile  Acil Durum Hastanesi’ne sevk ettiklerini belirtti. Hastaneye gittiklerinde ise hastahane görevlisi, “tüm müdahalelere rağmen” kurtaramadıklarını açıkladı.  

Kendisinde hiçbir şey olmadığı halde, 2 saat içinde test sonucunun pozitif çıkmasının şaşkınlığını yaşayan yakınları ise Şükriye Bölek’in aşı olduğunu da söyledi.   

KKTC’de Şükriye Bölek’in vefatı, DSÖ’nün pandemi ilan ettiği gün ile aşılama başladığı andan itibaren dünyada yaşanan diğer ölümlerde olduğu  gibi arkasında bir çok soru işareti bıraktı.

Böylelikle Sağlık Bakanlıklarının yapmış olduğu “doğru olmayan açıklamalarına” bir yenisini daha eklendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 3 yıl önce

Bizim dünürde 2. doz mRNA aşı oldu, ertesi gün vefat etti!