Öne Çıkanlar Dünya Ekonomik Forumu DSÖ İnsan Hakları Konseyi HRC Tess Lawrie

KONUMUZ SAĞLIK DEĞİL, AŞI PAZARLAMA

5gvirusnews Haber Merkezi Ankara / 18 Kasım 2020

İlk önce TV’lere çıkartılan sözde bilim insanları ve onların durmak bilmeyen aşı konuşmaları ve ardından maske, sosyal mesafe diye biten bilimsel açıklamaları. Şimdi de Sağlık Bakanı Koca’nın koronavirüs aşı çalışmalarıyla ilgili "Pfizer bize 1 milyon aşı verebilecek, yıl içinde 25 milyona kadar olabileceği şeklinde görüşmelerimiz var. 16 yerli aşı çalışması var. Çin aşısını en az 10 milyon almak istiyoruz" demesini öğrendik.

Pfizer’den alacağınız bir  tane aşı bile yarın soruşturma nedeni olabilir. Hatırlatması ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

16 yerli aşı çalışmasının olduğu belirten Bakan Koca, "Grip aşısında arttırabileceğimiz rakam sınırlı. Bu yıl 2.3 milyon grip aşısı aldık. Şu ana kadar 600 bin kişiye grip aşısı yaptık" dedi.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Çin aşısını aralık ayında en az 10 milyon kadar almak istiyoruz, 1-2 gün içinde imzalar atılacak

- Türkiye'nin geçen yıl yaptığı grip aşısı tedariği bir milyon 300 bin ama yapılan bir milyon 100 bin aşı. Grip aşısında arttırabileceğimiz rakam sınırlı. Bu süreçte 2.3 milyona çıkardık. Şu ana kadar 600 bin kişiye grip aşısı yaptık.

- 5 haftadır tarama yapıyoruz. Bu dönemde influenza yok

- 16 yerli aşı çalışması var. İnaktif açı çalışmamızda bu hafta itibariyle ilk 44 kişide tamamlanmış olacak

- Yerli aşımızın devreye girmesi nisan ayı şeklinde olur

12 bin sağlık personeli alınacak

Bakan Koca, sağlık personeli atamalarıyla ilgili "Önümüzdeki günlerde, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz" açıklamasını yaptı.

Anahtar Kelimeler:
Fahrettin KocaPfizeAŞI
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özgür 3 yıl önce

Tarihe sarılmış bir Sağlık Bakanı olarak Geçecek Sayın Koca.