Öne Çıkanlar DSÖ Hurşit Tolon Kanser Deborah Cohen Enosis

Sağlık Sisteminde Çağ Atladık!

5gvirusnews Haber Merkezi Antalya / 6 Ocak 2023

BİR AMPUL 55,52 TL, İĞNENİN YAPILMASI 310 TL

Antalya’da Fizitalya Tıp Merkezi’nde emekli bir hastaya verilen 1 ampulün fiyatı 55,52 TL, enjeksiyon ücreti ise 310 TL.

Emekli bir bayan Antalya’da Fizitalya Tıp Merkezi’nde muayene oldu. Eczanede 55,52 TL’ye satılan 2 ampulü reçete ile bir ücret ödemeden aldı. Hastaya ampul ilacı aldıktan sonra enjeksiyonu doktorun yapacağı söylendi. Hasta ampulü doktora götürdü. Doktorun yardımcısı, “enjeksiyon için giriş katta işlem yaptırmanız gerekiyor.” dedi. Tıp merkezinin girişine gidildi, deskteki görevli enjeksiyon ücretinin 310 TL olduğunu belirtti.

Emekli hasta, doktor tarafından yapılacak enjeksiyonun ücretini vezneye ödedi ve iğnesini oldu.

Türkiye hariç dünyanın hiçbir yerinde, sağlık güvencesi olan emekli bir kişiye ilaç ederinin 6 katına enjeksiyon yapıldığı bir ülke yoktur. O ülkede 2023 yılında açıklanan asgari ücrete göre, bir işçinin saat ücreti 31,85 TL olduğuna göre, bir kişi ancak 10 saat çalıştıktan sonra bir iğne olabilir. Diğer ifade ile emekli bir kişi maaşının 1,5 günlüğü ile bir iğne yaptırabilir.

Sağlık Bakanlığı ise özel hastanelerde 10-60 TL ücret alınan enjeksiyon fiyatı için 1 Ağustos 2022 tarihinde; özel hastanelerin ücretlendirme politikaları nedeniyle vatandaşlarımızın yazılan reçetelerin uygulamalarını ücretsiz olması nedeniyle kamuda yaptırdıklarından hareketle özel hastanelerimizle yaptığımız toplantı sonucunda her birinin ortaya koymuş olduğu duyarlılık ve iyi niyet neticesinde bundan sonra kendilerinde yazılan reçetelerin tedavi uygulamalarını (serum,enjeksiyon vb) yine kendilerinin ücretsiz yapmaları yönünde karar almalarını istedik.Onlar da bunu kabul ederek hastanelerinde resimlerde de görüldüğü gibi ilan edip uygulamaya koydular.

Bundan sonra tüm vatandaşlarımız özel hastanelerden hizmet aldıklarında hizmet karşılığı yapılacak tedavilerini yine aynı hastanede ücretsiz olarak yapabileceklerdir. Bu şekilde merkezdeki kamu hastanelerimizin biraz daha rahatlayacağını ve acil hizmetinde aksamaların önüne geçeceğimizi umuyorum .Hayırlı olsun denildi. (bkz)

Tarih 6 Ocak 2023 bir enjeksiyon için reçeteyi yazan doktorun çalıştığı Fizitalya Tıp tıp merkezi  310 TL ücret aldı. Hayırlı olsun mu?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fadıl 1 yıl önce

310 TL haram olsun beeee