Öne Çıkanlar Dünya Ekonomik Forumu Müslüman Yahdiler Sosyalizm YouTube

TÜRK BASINI, “COVİD-19” OLDU!

DÜNYANIN EN BÜYÜK YAYIN KURULUŞU GÖRDÜ, TÜRKİYE GÖRMEDİ!

5Gvirüsnews Haber Merkezi İstanbul / 4 Ekim 2021

Kısa adı VOA, Amerika'nın Sesi olarak biliniyor! Amerika Birleşik Devletleri tarafından finanse ediliyor, uluslararası alanda TV, radyo ve dijital  içeriği de olan en büyük yayıncı  kuruluşu.  

VOA 3 Ekim 2021 tarihinde, DSÖ’yü Türkiye’de istemeyen kişilerce İstanbul’da bulunan ofisi önünde yapılan basın açıklamasını haber olarak verdi. Türkiye’nin en etkin haber kanalı olan, Anadolu Ajansı  bu haberi görmediği gibi diğerleri de haberi görmedi.  Yani Türkiye’deki hiçbir haber kuruluşu, Türkiye’de ilk kez DSÖ temsilciliği önünde yapılan eylemle ilgilenmedi.  Aslında Türkiye’nin bir numaralı gündemi DSÖ ve onun aldığı pandemi kararı ve alınan pandemi tedbirlerinin altında yok oluşa doğru  geri sayımı başlayan bir millet var. Ama onun bu ızdırabı kendi ülkesinde haber yapılmazken, dünyanın en büyük yayın kuruluşuna haber oluyordu. Bu trajedik haber  aynı zamanda, Türkiye’deki haber alma zayıflığını da açıklıyordu.   

VOA İstanbul haberine, “Toplam COVİD-19 vakasında dünya yedincisi olan Türkiye, yeni vakalarda da haftanın son gününde 27 bin 351 vaka ile dünyada altıncı sırada. 1 Eylül’den beri yeni vaka sayısı 20 binin altına hiç düşmeyen Türkiye’de aynı dönemde 194’ü Pazar günü olmak üzere 7 bin 661 yurttaş hayatını” kaybettiği duyurusu ile başladı.

İkinci satırda,  Sağlık Bakanlığının mesafeli davrandığını öğrendiğimiz Türk Tabipleri Birliği ile birlikte “aşıyı teşvik eden eylem ve söylemleri sonucu 18 yaş üstü nüfusun yüzde 72,64’i iki doz aşısını” tamamladığı vardı.

İşte bu aşılmanın hızla devam ettiği bir ortamda VOA, aşı karşıtlarının Mecidiyeköy’deki Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Ofisi’nin önünde, salgına ve salgınla izlenene politikalara karşı  protesto gösterisi düzenlediğini haber yapıyordu.

Eyleme katılanlarla da röportaj yapan VOA muhabiri Hilmi HACALOĞLU,  ‘‘Dünya Sağlık Örgütü denen kafirin Türkiye’mizden defolup gitmesini istiyoruz.’’ diyen konuşmacının sözlerini,  katılanlarla yapılan röportajı da YouTube kanallarında yayınladı.

VOA  haberinde, DSÖ’ye karşı söylenen en ağır eleştirilere, mRNA aşılarına olan güvensizlik ve karşı söylemlerin nerdeyse hemen hemen hepsine yer vermişti.  Ama doğal olarak bir küçümseme de vardı. Basın açıklaması yapan kişilerin 100 kişi olduğunu yazıyordu! VOA'nın gözünde  DSÖ önündeki eylemin önemsenecek bir yanı yoktu!

Özetle, Türkiye’deki diğer bir fakirliğimizin,  haberci ve haber veren yayın organlarının yokluğu diyebiliriz.

https://www.amerikaninsesi.com/a/asi-karsitlari-dunya-sagl%C4%B1k-orgutunu-protrsto-etti/6255467.html

Anahtar Kelimeler:
DSÖMRNAVOA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.