Öne Çıkanlar Orhan Kutan Diyarbakır Cristian DROSTEN Coronavirüs Bursa

EN YETKİNİNDEN / AŞI ZİRVESİ

Geert Vanden Bossche, DMV, PhD, bağımsız virolog ve aşı uzmanı, daha önce GAVI ve Bill & Melinda Gates Foundation'da çalışmaktaydı.

Dünyanın dört bir yanındaki tüm otoritelere, bilim adamlarına ve uzmanlara; tüm dünya nüfusu.

Ben sadece bir antvaxxer'ım. Bir bilim insanı olarak, genellikle aşıyla ilgili konularda bu tür bir platforma çağrıda bulunmam. Adanmış bir virolog ve aşı uzmanı olarak, sadece sağlık otoritelerinin kamu sağlığını tehdit eden yollarla aşıların uygulanmasına izin vermeleri durumunda istisna yapıyorum, özellikle bilimsel kanıtlar göz ardı edildiğinde. Mevcut son derece kritik durum beni bu acil çağrıyı yaymaya zorluyor. Covid-19-pandemisindeki insan müdahalesinin eşi benzeri görülmemiş bir dereceye ulaşması, artık küresel bir felaketle sonuçlanma riskine yol açtığından, bu görüşme yeterince yüksek ve güçlü bir ses çıkaramaz.

Belirtildiği gibi aşıya karşı değilim. Aksine, mevcut aşıların her birinin parlak ve yetkin bilim insanları tarafından tasarlandığı, geliştirildiği ve üretildiği konusunda sizi temin ederim. Ancak bu tür profilaktik aşılar, viral bir salgın sırasında toplu aşı kampanyalarında kullanıldığında tamamen uygunsuz ve hatta son derece tehlikelidir. Aşıbilimciler, bilim insanları ve klinisyenler bireysel patentlerdeki olumlu kısa vadeli etkilerden kör olsalar da, küresel sağlık için yıkıcı sonuçları hiç de rahatsız görünmüyor. Bilimsel olarak yanlış kanıtlanmadıkça, mevcut insan müdahalelerinin, dolaşan varyantların vahşi bir canavara dönüşmesini nasıl önleyeceğini anlamak zordur.

Zamana karşı yarışarak, bilimsel yazmamı tamamlıyorum, ve yayınlar, ne yazık ki, hızla yayılan, son derece bulaşıcı varyantlardan gelen tehdit nedeniyle çok geç gelecek. Bu nedenle, LinkedIn'de Ohio'da düzenlenen son Aşı Zirvesi'nde yaptığım konuşmanın yanı sıra, bulgularımın bir özetini de paylaşmaya karar verdim. Geçen Pazartesi, DSÖ da dahil olmak üzere uluslararası sağlık kuruluşlarına, Covid-19'un bağışıklık biyolojisindeki bilimsel bilgiye dayalı içgörülere dayanarak mevcut salgın üzerine yaptığım analizi sundum. Acil durum seviyesi göz önüne alındığında, onları endişelerimi dikkate almaya ve daha da fazla "viral bağışıklık kaçışının" olumsuz sonuçları hakkında bir tartışma başlatmaya çağırdım. Bu alanda uzman olmayanlar için, bilimin bu sinsi olgunun ardındaki daha ulaşılabilir ve anlaşılır bir versiyonunu ekliyorum.

Yeterli zaman olmamasına rağmen, şimdiye kadar herhangi bir geri bildirim almadım. Uzmanlar ve politikacılar sessizliğini korurken, açık bir şekilde enfeksiyon önleme kurallarının gevşetilmesi ve 'bahar özgürlüğü' hakkında konuşmaya hevesliler. Benim ifadelerim bilimden başka hiçbir şeye dayanmıyor. Onlar sadece bilim ile çelişecektir. İnsan akranlar tarafından eleştiri yapılmadan yanlış bir bilimsel açıklama yapmak zor olsa da, şu anda dünya liderlerimize danışmanlık yapan bilim insanlarının seçkin bir parçası sessiz kalmayı tercih ediyor gibi görünüyor. Masaya yeterli bilimsel kanıt getirildi. Ne yazık ki, hareket etme gücüne sahip olanlar bu duruma el koymuyor. Virüs bağışıklık kaçışının insanlığı tehdit ettiğine dair mevcut muazzam kanıtlar varken insan ne kadar süre sorunu görmezden gelebilir? Bilmediğimizi ya da uyarılmadığımızı güçlükle söyleyebiliriz.

Bu acı verici yazıda tüm itibarımı ve güvenilirliğimi riske attım. Senden bekliyorum, insanlığın koruyucuları, en azından aynı. Bu son derece acil. Tartışmayı açın. Kesinlikle: tde!

Yazar: Geert Vanden Bossche,

DVM, PhD (6 Mart 2021) –

 https://www.linkedin.com/in/geertvandenbossche/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.