Öne Çıkanlar Hurşit Tolon Enosis Kanser Deborah Cohen Sodyum Klorit

11 EYLÜL, “SEFERBERLİK İLANIDIR”

Yazan Abdurrahman DİLİPAK

11 Eylül’de Maltepe’de “LA” demek için, haksızlığa, zulme, sömürüye, Teröre, darbelere, işgale, hertürlü dayatmaya HAYIR demek için bir araya geleceğiz.

15 Temmuz’da Uluslararası derin güçlerin darbe planlarına karşı , kimin kime karşı olduğuna bakmadan haklının yanında haksıza karşı çıkanlar sokağa çıkanlar o gün Maltepe’de olacaklar. O günkü gaziler ve şehid yakınları da dahil.

Aslolan, haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana, zalime karşı durmaktır. Zalim babamız da olsa, mazlum düşmanımız da olsa! Var mısınız. İşte anadolu’yu yeniden ayağa kaldıracak zihniyet burada gizlidir. Birbirimize rağmen değil, birlikte.. Herkesin adil, barış içindeki bir dünyada birlikte yaşamanın ahlakı bu erdemde gizlidir.

Raina(*) demiyoruz, “Unzurna(**) diyoruz. Bizi “gör” ve “gözet” diyoruz. Bize kendi fikrinizi dayatmaktan vazgeçin diyoruz.

Siyaset velayet değil vekalet müessesesidir. “Bizden olan bir yönetici”yeiteatimiz, onun bizim temel hak ve hürriyetimizi, inancımızı koruma konusundaki sadakatına bağlılığı ölçüsündedir. “Bizden olan” yetkisini bizden alan, bizimle istişare ve şura yapan, haklarımızı, hukukumuzu koruyan ve bize hesap verendir. Aksi bir durum İlahlık /Hüküm koyucu, Rablik/Terbiye edici demek olur.

Aslında “Dünya 5’den büyüktür” bir ülke halkı da 1’den büyüktür. İnsanlık oligarklardan büyüktür. Hak herşeyden üstündür. GRİP’19, nam-ı diğer, kod adı CoVID olan “biyolojik ajan” ve 5G konusuna da bu pencereden bakmak gerekir.

Bazı değerler vardır ki, “bilakayduşart”la koruma altına alınmıştır. Devletin, anayasanın ve yasaların varlık ve meşruiyeti bu temelde değer kazanır.

Gördüğüm kadarı ile bir engelleme olmayacak ve mitinge ülkenin dörtbir yanında insanlar katılacaklar.

Esasen bu mitin, ilan edildiği gün başladı ve sürekli olarak 81 il ve 900 ilçede herkesin gündemi oldu. Sosyal media, yeralmedia düğünler, cenazeler, çocuklarını okula hazırlayan herkes, iş adamları, esnaf, işçi, memur, köylü, bu konuyu konuşuyor. Ve daha önce olanların bir çoğu bu süreçte bu konuda ciddi bir şekilde konuyla ilgili bilgi sahibi oldular. Bugün çok daha güçlüyüz, bu dayatmalara karşı.

Bu eylem burada kalmayacak. Global bir eyleme hazırlanıyoruz. Üniversitelerde bu konu ciddi bir gündem oluşturacak.

Mitinge katılamayanlar kendi bölgelerinde konvoylar oluşturacak, basın açıklamaları yapacaklar,  Bundan sonra yağmur gibi dava açılacak, imza kampanyaları düzenlenecek. Miting meydanlarına gelenler hazırlanan bildirilere imza da atabilecek. Bu etkinlikler sosyal medya üzerinden de gerçekleştirilecek. Miting zaten sosyal medya ağlarından yayınlanacak. Bundan sonra sergiler, konserler, toplu dualar, protestolar arkası arkasına gelecek.

Geçen haftadan Aşı dayatmasına, 5G, Starlink, Aşı Pass. Chip projelerine destek veren Parti, dernek, vakıf, sendikalardan istifalar başladı. Bu yönde yayın yapan yayın organları da boykot ediliyor. Bu konuda yasa tasarısı hazırlayan Milletvekillerini de gittikleri her yerde aşı dayatması karşıtları bekliyor olacaklar. Tabi buna en büyük cevap sandıkta verilecek. Millet anına karar veren TBMM, Millet adına karar veren mahkemeler, Millete hizmet için görev yapan siyasi ve bürokratlar, STK temsilcileri, Akademisyenler, Meslek odaları temsilcileri, sermaye grupları yakın takibimizde olacak. Bütün bunları yaparken 3 sınırımız var: din, ahlak ve hukuk. Bu şartlarda anlaştığımız herkesle meydanlarda olacağız.

11 Eylül bir son değil, bir başlangıç olacak. Uzun sürecek bir yolculuğa başlayacağız. “Def-i mazarrat, celbi menafiden evladır. Bu Global tehdit bertaraf edildikten sonra, aynı ruh ve inançlar, adaletten, barıştan, özgürlükten yana yeni bir dünyanın, yeni bir medeniyetin ihyası ve inşası için seferber olacağız.

11 Eylül bu anlamda bir seferberlik ilanıdır. Bir erdemliler hareketidir. Bir barış girişimidir. Farklılıklarımıza rağmen barış içinde bir arada yaşamak iradesinin yön verdiği bir yaşama/yaşatma iradesinin adıdır. Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bir insanı dirilten bütün insanlığı diriltmiş gibidir. Bir çattığımız  hayata tuzak kuran Yeni normal dönemin yeni Gladio’suna karşı hep birlikte meydanlara çıkıyoruz. Bugün sesimizi duyan herkesi, o saatte ayağa kalmaya, insanlara bu gerçekleri anlatmaya çağırıyoruz. Sesini yükseltmeye çağırıyoruz. Hayatımız üzerine plan yapanlara, geleceğimizi çalmaya çalışanlara karşı hep birlikte HAYIR diyoruz. Selam ve dua ile.

(*) Raina; Gözeten, başında bekleyen, velilik eden, koruyan.

(**) Unzurna; İzah eden ve yol gösteren

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hiçkimse 3 yıl önce

zalimler için yaşasın cehennem! ALLAHA ve ahiret gününe inanıyoruz, hesap gününe inanıyoruz.her zalim zulmunun karşılığını bulacaktır.LAGAİBE İLLALLAH

Avatar
bahri odabas 3 yıl önce

aynen katilirim gec kalmis ,fakat insanlik icin elzem bir hareket.

Avatar
Havva 3 yıl önce

Allah bu konularda şimdiden adım atacak bütün vatandaşlarımızdan razı olsun. ..2yila yaklaştı bu Zorba yaşama mecbur birakildik. ..salgın Bakanı eşliğinde film kurulu korosundan bıktık usandik

Avatar
Hilmi 3 yıl önce

InsaAllah bu etkinlik hayırlara vesile olur

Avatar
Fatma Alemdar 3 yıl önce

Sustukça tüm insanı haklarimizi elimizden alıyorlar, artık hep birlikte gür bir sesle dur diyeceğiz. Orada olacağız biiznillah

Avatar
O.gngr 3 yıl önce

İnşAllah nasip olursa ordayım.

Avatar
Ahmed 3 yıl önce

Miting nerede olacak? Saat kaçta başlayacak? Websitenizde bulamadım malesef. Bu bilgileri kolayca bulunabilir hale getirebilir misiniz? Çok ACİL lütfen!

Misafir Avatar
Güçlü 3 yıl önce @Ahmed

merhaba kardeşim, maltepe meydanında olacak, Cumartesi saat 15.00'te. Telegram yükle, orada Plandemiyle Mücadele Hareketi'ni arat ve abone ol. Oradaki grupta taa üstlerde yazıyor, hatta otobüsler bile kalkıyor. Oku görürsün zaten. Allah yardımcımız olsun

Beğenmedim! (0)
Avatar
Yesar 3 yıl önce

Ve mekaruu ve mekarAllah vAllahu khayrun maakiriin..
Bu uyanis inşaAllah islam açısından da faydalı olur.. Allah'ın hüküm hakkını kendilerinde goren ve kendilerini ilah ilan eden bu insanların aslında hiç bir şey yapamayan aciz bir beşer olduğunun farkına varıp, idrak edip Hak olan islam'i yaşamaya başlar inşaAllah bunca insan.. Şer olanda sizin için hayır vardır diyor ayette. InşaAllah bu şer hayır olarak tecelli eder. Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacak ayetini görmek inşaAllah nasib olur...