Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Deprem TL DSÖ

5N1K / Ne, Ne zaman, Niçin, Nasıl, Kim?

5gvirusnews Haber Merkezi Antalya  / 21 Haziran 2021

karşıtı kampanyalarda tüm dünyada ve ülkemizde yöntem konusu tartışılıyor. Bu konu tüm dünyada çoğul, resmi zorlamalara karşı sivil itaatsizlik anlamına gelebilecek yöntemlerinde denendiği bir kampanyaya dönüştü.

CoVID kampanyaları DSÖ ve hükümetler tarafından konvansiyonel medya üzerinden yürütülürken, karşı kampanyalar internet medyası ve sosyal medya üzerinden yürütüldü.

Kamu otoriteleri, yasama, yürütme ve yargı, yerel yönetimler üzerinden, akademisyenler ve meslek örgütleri ile profesyonel PR şirketleri ile bu kampanyaları tek sesli olarak ve tek elden yürütürken, karşı kampanyalar gönüllüler üzerinden ve multi disipliner, herkesin gönüllü dayanışması ile gerçekleştirildi.

Kamu gücü, kamu personeli üzerinde belirleyici olurken, caydırıcı baskı, iş, seyahat haklarından mahrumiyet endişesi profesyoneller üzerinde bir ölçüde etkili olurken, aynı çevrelerde, bu zorlayıcı tedbirler bastırılmış öfkeye de sebep oldu.

DÜNYADA PROTEST GÖSTERİLER ETKİLİ OLDU

Bir çok ülkede zorunlu aşı, maske, PCR uygulamalarına ve 5G dayatmasına karşı, bir yandan protest gösteriler etkili olurken, bir yandan da yargı yolu etkin şekilde kullanıldı ve bir çok hukukçu ve akademisyen bu konuda seslerini yükseltirken, politika ve bürokratik topluluklarda karşı ses daha zayıftı.

Türkiye’de ise, bu süreçte ilk platform “5Gvirusnews Platformu” oldu ve platform, farklı dini, etnik, ideolojik, politik, felsefi kanaat farklılıklarına sahip insanlara hitap ederek, herkesin katılımına açık, daha çok ılımlı, hukuki, sosyolojik bazda, İttifak edilen konularda birlikte hareket etmek, ihtilaf edilen konularda kişilerin birbirini mazur görecekleri, hiyerarşik olmayan bir ittifak arayışı olarak örgütlendi. Bu anlamda ileri sürdüğümüz görüşler etrafında yargı, bürokrasi, siyasete yönelik, yasama, yürütme ve yargıyı muhatap alan, yönlendirmeden önce bilgilendirmeyi esas alan, kendi içinde ve aynı yönde çalışan saygı duyduğumuz diğer kişi ve platformlarla çatışmayan ve hiç kimseyi hiçbir konuda zorlayıcı bir tavır sergilemeyen “gönül birliği için gönüllü birlikteliği” esas aldı.

Bundan sonra da elbette yeni platformlar olabilir. Bu arkadaşlarımız kendilerine özel çalışma alanları seçebilirler. Kimi hukuk alanını, kimi yasama, yürütme, yargı, kimi Medya, kimi diğer STK’ları esas alabilir. Kimi bu konuda toplumu oluşturan dini, ideolojik, politik grupları muhatap alabilir. Bütün bunlar onların verecekleri kararlardır. Kendi aralarında ittifaklar kurabilirler, ayrı düşünebilirler. Ana prensip görüş birliği olmasa bile tartışmamak, suçlamamak olmalıdır. Bazı grublar tamamen 5G’ye, kimi sadece mRNA’ya, kimi Starlink’e, kimi, Humanoid ya da Klonoid’e Siborg konusunda, Neuralink’e, İnsan ve hayvanlara Chip takılması konusuna odaklanabilir ve eylem biçimlerini kendileri belirleyebilirler.

Elbette, yasal çerçevesi belli şekilde, din, ahlak ve hukuka aykırı olmamak şartı ile, başkalarına yönelik açık ve yakın bir tehlike oluşturmayacak şekilde, yasal çerçevede toplantı ve gösteri hakkını kullanmak her yurttaşımızın hakkıdır. Tüm dünyada bir çok kitlesel eylemler, kapalı salon toplantıları oldu. Ülkemizde de olabilir ya da birileri farklı sebeplerle bu tür eylemlere bugünkü şartlarda sıcak bakmayabilir. Biz bütün bu konularda gönüldaşlarımızın kendi kararlarını kendileri vereceklerdir. Biz kardeşiz. Farklı farklı dillerde de olsa, tüm dünyadaki bütün mazlumlar, erdemli insanlarla aynı yöne bakıyor ve aynı şarkıyı söylüyoruz.

Tüm dünyanın erdemli insanları ve mazlumlar birleşiniz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cengiz alp 3 yıl önce

Harika yazı tşk.ler

Avatar
Lara 3 yıl önce

Allah sizden razi olsun !Hepinize teşekürler herşey için !Allah yardimcimiz olsun !