Öne Çıkanlar Türkiye DSÖ Biyolojik Savaş Cristian DROSTEN KKTC

ADALETLİ OLUN

Yazan Sultan ATEŞ

Ailemizle bir karar almıştık, maske takmayacağız. Nedenleri ve karşılaşacağımız sorunları konuşarak. Bu süreçte yaşananlar haklı kararımızdan vazgeçmemize  neden olmayacaktı.

Bu kadarını beklemiyorduk…

Gunef’in maske takmaması için okula verdiğim dilekçe ve akabinde yaşanan olaylar silsilesi benim için hayret verici ve üzücü bir durumdu. Bir annenin çocuğunun arkasında durmasına alışkın olmayan bir sistemle karşılaştım.

Üvey anne bizim kültürümüzde iyi niyetle söylenmemiş annenin önüne eklenmiş gereksiz bir sıfattır. Bu sıfat ne yazık ki bütün düşünceleri ve sözleri değiştirir. BİZZAT YAŞADIM.

Kendi doğurmadığı bir çocuğun hak arayışında olan bir annenin çabası mı?  Yoksa hak arayanların haklı ve gururlu duruşlarımı sizi rahatsız  etti ben anlamadım.

Okul idaresinin ve öğretmenlerinin tutum ve davranışlarını anlamsız bulduğum gibi derdimi anlatmaya çalıştığım durumda duyduğum sözler karşısında hayrete düşüyordum.

Nasıl olur da bir eğitimci  bir anneye , bir veliye daha doğrusu bir insana karşı  bu denli üslubunu bozabilir  ve kaldı ki, hepimizin ortak noktası GUNEF iken. Fakat gördüm ki GUNEF onların söylediği gibi umurlarında değildi ve tek ilgilendikleri kendi konumları ve benim bir anda ortaya çıkıp verdiğim rahatsızlıktı.

NİSA 58.AYET  Şüphesiz Allah size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde adâletle hükmetmenizi emrediyor. Böylece Allah size ne güzel öğüt veriyor! Doğrusu Allah her şeyi hakkiyle işiten, kemâliyle görendir.

Ne zaman bu kadar duyarsız olduk, ne zamandır etrafımızda olup bitenlere karşı gözlerimizi kapatıp kulaklarımızı sağır ettik ne zamandır mevki makam düşkünü olduk , ne zaman dinlemeyi unuttuk  Bugün okulda tarafıma söylenen sözler için tanık arasam bir kişi bile bulamam, çünkü ben onların gözünde idareye kafa tutmuş ve kuralları çiğnemiş ve  haksız biriyim.

Mâide Suresi 8. Ayeti; “Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutan ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz. Bir kavme olan kininiz sizi adaletsizliğe sevk etmesin. Adaletli olun; çünkü o, takvaya en yakındır.

1.Korintoslular 10.24  Herkes kendi yararını değil başkasınınkini gözetsin.

Ayrıksı otu olmaya alışkınım, anlam arayışım ve sorgulamam haksızlık karşısında ki duruşum değişmeyecek.

Bu süreçte geldiğimiz nokta evet güzel bir başarı. Fakat söylenen sözler Gunef ve benim hafızamızda kalan gözümüzün önünden gitmeyen görüntüler …

Bunların telafisi elbette mümkün  fakat zaman alacak…

Bakara : 237

O takvâ sahipleri ki, bollukta da darlıkta da Allah için harcarlar; öfkelerini yutarlar ve insanları affederler. Allah da güzel davranışta bulunanları sever.

2.Korintoslular 4.16 Bundan ötürü pes etmiyoruz, dış görünüşümüzle yıpranıyorsak da içimizdeki insan günden güne yenileniyor

Neyi beklerdik…

Konu ile ilgili okul müdürü’nün, müdür yardımcısının, öğretmenlerin, okul aile birliğinin ve Milli Eğitim Bakanlığının ilgili kurumlarının  en azından uygun bir iletişim şekli ile Gunef ve beni DİNLEMELERİNİ BEKLERDİK.

Umarım bu mücadele bir çok çocuğa ve ailesine ışık olur. Bugün saçının teline zarar gelmesin diye uğruna her şeyimizi feda ettiğimiz çocuklarımızı, severken imtina ettiğimiz hassas davrandığımız çocuklarımızı, okula uğurlarken aynı hassasiyetle karşılayan öğretmenlere  emanet edebiliriz(onlarda anne ve baba ).

Umarım hiçbir okulda hiçbir müdür yardımcısı tarafından hiçbir veli çocuğunun  umurumuzda değil dediğini duymaz.

Sevgi ve saygıyla

Anahtar Kelimeler:
OkulGunefMaske.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep 2 yıl önce

Sultan hanımm sizi çok iyi anlıyoruz malesef biz de çevremizde benzer muamelelere maruz kaldık.. Aynı şaşkınlık ve gayreti biz de duyduk... Çok güzel ifade etmişsiniz kendinizi.. Sizi göstermiş olduğunuz güçlü duruş için kutluyorum. Allah bizimle.

Avatar
Sultan 2 yıl önce

Teşekkür ederim Zeynep hanım