Öne Çıkanlar Türkiye DSÖ Cristian DROSTEN Biyolojik Savaş Orhan Kutan

AŞI YAPMAK İÇİN, İSTATİSTİK İLE NASIL YALAN SÖYLENİR? 

Yazan Muammer KARABULUT

Bill Gates’in  virüs, aşı, insan dışkısını arıtma, iklim değişikliği ve okuduğu kitaplar ile poz verdiğinde öğrendiğimiz, bir de “istatistik” merakı var. O kitabın adı, “HOW TO LIE WITH STATISTICS” 1954 yılında Darrell Huff tarafından yazılmış.

Bu kitabı fark ettiğimde, Gates’in poz verdiği tarih 2020 olduğuna göre 66 yıl önce yazılmış. Ama Türkiye’de “İstatistik ile Nasıl Yalan Söylenir” adı ile 1995 ve 2012 yılında farklı kapaklar ile  Sarmal  yayın evi tarafından basılmış.

Kitabın 1995 yılındaki kapak  baskısında yüzü yamulmuş bir kişinin, “susun” işareti, 2012 yılında basılan kapakta ise halının altına süpürülen rakamlar veya temizlik yapılırken halının altına süpürülmüş rakamlar var. 

Her iki kitabın kapağı ve konusu, Bill Gates’in pandemi projesi doğrultusunda Sağlık Bakanlığı’nın nerdeyse 12 aydır her gün yayınladığı, “Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu”ndaki istatistik verileriyle nasıl dolandırıldığımızı anlatıyor!..

O kitap bize, “istatistik” ile nasıl yalan söylendiğini anlamamız için yazılmış, Bill Gates’te onu gösteriyordu. Kitap, istatistiğin bir aldatmaca aracı olarak kullanılma yöntemlerini açıklıyor. Kitapta yer alan istatistiksel hile ve yalanlar çok geniş bir alandan derlenmiş. Sayılara meraklı bir kültürde, istatistiğin sırlarla dolu dili, sansasyon yaratmak, abartmak, karıştırmak ve gereğin den fazla basite indirgemek amacıyla kullanılabileceğini gösteriyor. Yani bu okuduklarımızın, duyduklarımızın, mutlaka doğru olması gerekmediği anlamına geliyor. Ortalamalar, ilişkiler, trendler ve grafikler göründükleri gibi olmayabilir.

Kitapta "üç çeşit yalan var." diyor;

  1. Yalan,
  2. Kuyruklu yalan ve
  3. İstatistik.

Yalanın üçünü de yaşadığımız bu günlerde,  DSÖ’ye bizzat pandemiyi başlatın mesajı olmasa da her taşın altından çıkan Gates’in gözümüzün için soktuğu kitabın konusunda olduğu gibi, Covid-19 adını verdikleri virüsün istatistik verilerinden kurtulmamız için, “aşı olmanız”  gerekir diyorlar.

Neden olarakta, karşımızda her gün artık TV’lerde gördüğümüz, Sağlık Bakanlığının “istatistik” bilgileri çıkıyor. Bu veriler göre, hala izole edilmeyen virüsün bulaştığı kişiler ile ilgili virüs yukarı çıktı, aşağı indi, şu kadar kişiye bulaştı ve bu kadar kişi öldü diye istatistik  yayınlıyorlar.

VİRÜSÜN İSTATİSTİKLİĞİ

Şimdi  yalnızca başkaca hastalıkları karıştırmadan ve karşılaştırmadan, 13 Mayıs 2021  tarihli Türkiye’deki istatistik verileri görelim.

Unutmayalım,  bu istatistik verilere konu olan virüs  çok öldürücü ve bu öldürücü virüse karşı aşı da buldular. Bu istatistik veriler,  bulunan aşı sonrası kendini imha edecek.

1. ve 2. Bölümde yer alan veriler istatistik açısından  12 aylık ortalama olduğı için fazlası ile güvenilir.

1. BÖLÜM

-PCR test yaptığımız kişi sayısı                 50.259.943

-PCR test sonucu vaka(pozitif) kişi sayısı    5.083.996

-PCR test sonucu pozitif çıkan kişini oranı       %10,11

2. BÖLÜM

-PCR test sonucu vaka(pozitif) kişi sayısı    5.083.996

-PCR test sonucu ölen (pozitif) kişi sayısı         44.059

-PCR test sonucu ölen (pozitif) kişini oranı      %0,876

Fakat yukarıda PCR test ile elde edilen istatistik oranları doğru okunmadığında korku yaratıyor. Çözüm olarakta aşı gösteriliyor. Bu istatistik bilgileri her gün verildiğinden dolayı, bu bilgilerin dışında hastalık ve ölüm yokmuş algısı oluşuyor. Algımız da üstelik sırada bekleyen ve ölüm oranı çok daha yüksek olan, kalp, kanser gibi daha nice hastalıkları hiç dikkate almıyor.

Bir de ülkemiz de bilindiği üzere, Covid-19’u bulmak için PCR test 40-45 döngü ile yapılıyor. Ve artık gezegenimizde PCR test ile yapılan bu oranın çok olduğunu söylemeyen kimse kalmadı. Yani  PCR test ile bulduğumuz vaka sayısının %1,01 ile  ölüm oranı % 0,876’sının %97’si de bilimsel veri olmaktan uzaktır.  Ama bu istatistik sonuçlar gösterilirken, verilerin nasıl oluştuğuna ilişkin sorgulama hakkımız bulunmuyor. Onun için temel verilerin nasıl oluştığuna ilişkin bilgi hep bir soru işareti olarak kalıyor.   

AŞI’nın ise henüz faz çalışmaları, ruhsat, 1,2 ve 3 doz olanların takibi, aşı olanlarda hemen ve uzun sürede ortaya çıkacak olan yan etkiler, tetiklediği hastalıklar, ölen sayısı gibi temel konularda, bilimsel çalışma ve yalanın üçüncü sırasında yer alan,  “istatistik” bilgisi yok. Çünkü henüz aşı çalışması, kitabın konusu olan,  yalan ve kuyruklu yalan olarak varlığını sürdürüyor.

Akıl tutulması vardır.

Ve kitapta öyle bir bölüm var ki o da tam bugünü anlatıyordu. Belki Bill Gates’te bu kitabı onun için okumuştu.

İşte o bölüm;

Birkaç kış önce, bir düzine araştırmacı antihistaminik(*) haplarla ilgili bir dizi araştırmanın sonuçlarını açıklamıştı. Araştırmaların her biri, soğuk algınlıklarının önemli bir yüzdesinin bu tedavi sonucunda iyileştiğini gösteriyordu. Büyük bir patırtı koptu. En azından reklamlarda... İlaç satışları zirveye çıktı. Bu durum bir türlü tüketilemeyen bir umut ile uzun zamandır bilinen bir gerçeğe ilişkin eldeki istatistiklere bir göz atmamaktan kaynaklanıyordu.

Bir tıp otoritesi falan olmayan mizah yazarı Henry G. Felsen, bir süre önce, iyi bir tedavinin soğuk algınlığını yedi günde iyileştireceğini ama kendi haline bırakılmış bir soğuk algınlığının da bir hafta kadar sürdüğünü yazıyordu.

Yani bu, okuduklarınızın, duyduklarınızın illa doğru olması gerekmediği anlamına geliyor. Ortalamalar, ilişkiler, trendler ve grafikler göründükleri gibi olmayabilir. Burada bilmemiz gerek, verisi kullanılan istatistiğin hedefinde ne olduğudur. Her ne kadar aşı çok gündende olsada. Bunla ilgili ipuçlarını,  18 Ekim 2019 tarihinde Rockefeller Vakfı, Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın ev sahipliğinde, Dünya Ekonomik Forumu’nun da destek verdiği, New York'taki John Hopkins Üniversitesi’nin Sağlık Güvenliği Merkezi'nde masaya yatırılan,  “EVENT 201” isimli simülasyonda görüyoruz. Senoryaya göre pandemi 18 ay sürüyor, 65 milyondan fazla  kişi ölüyor. Ama pandemi küresel nüfusun % 80-90'ı aşı olmadan etkisi ortadan kalkmıyordu! 

Demek ki Sağlık Bakanlığı da her gün yayınlattırdığı istatistikle hedefinin aşı olduğunu söylemek hiçte zor değil.     

Sonuç olarak Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı istatistiklik bilgilere, aşı olunması açısından bakıldığında, “istatistik yalan var”  diyorum!

Bill Gates’de aynı şeyi söylüyor.

İstatistik olarak, aşı olursak yedi günde ama aşı olmazsak bir haftada geçecek çok ağır bir gripal enfeksiyon yaşıyoruz….

Kitapta Sağlık Bakanlığının covid-19 verilerine, “İnsanları istatistiksel malzeme kullanarak yanlış yönde bilgilendirmeye istatistiksel dalavere, tek bir sözcükle (düzenbazlık sözcüğünden türeterek ) istatistikbazlık” deniyor. 

 (*) Antihistaminik; alerjik bir reaksiyon sırasında bağışıklık sisteminiz tarafından salınan belirtilere neden olan bir kimyasal olan histamini  bloke eder.

Histamin ise lokal bağışıklık cevabı oluşturulması, bağırsaktaki fizyolojik fonksiyonların düzenlenmesinde işe karışan ve nörotransmitter olarak salgılanan bir azot bileşiğidir. Ayrıca vücutta enflamasyon oluşturulması ve kaşıntı ile de ilgilidir. histidinden karboksil giderilerek üretilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 3 yıl önce

Adamlar bu işleri gözümüzün içine baka baka yapıyorlar ve genel insan kitlesi sorgulamadan söylenenleri kabul ediyorlar. Biz neden bu haldeyiz neden bu kadar bilinçsiz bir insanlık oluşmuş hayret açıkçası. Verilen bilgiler hepsi onlardan geliyor ve doğru olarak kabul edip alyoruz. eğitim sistemimizle bu seneler öncesinden bizlere aşılanmış bir bilinç. Sahtekarlık her yönüyle çığlık atarken ama nedense biz duyamıyor ve göremiyoruz. Rabbim bütün insanlığa şuur versin.
Bunların üstesinden geleceğiz inşAllah.

Avatar
Gültekin 3 yıl önce

-PCR test yaptığımız kişi sayısı 50.259.943

-PCR test sonucu vaka(pozitif) kişi sayısı 5.083.996

-PCR test sonucu pozitif çıkan kişini oranı %1, 01 Hesaplamada yanlışlık var; 5 milyonu 50 milyona bölerseniz, % 1 çıkmaz; % 10 çıkar.