Öne Çıkanlar Twitter Chabad Mendy Chitrik Türkiye COVID19

BİR GARİP KORONA HİKAYESİ

Kim korkar o “hain korona”dan SARS, MERS, Domuz Gribi, Kuş gribi derken şimdi moda Korona! Onun kod adı: Covid’19 ya da namı diğer, nCoV-2019. Yani İnfluenza virüsünün bir çeşidi işte. Geçmişi 1918  İspanyol gribine kadar da gidiyormuş.  

Bu Mediatik/Politik Grib(!?) çıkmadan önce gribimizi, 75 kuruşluk Gripin ile tedavi etmeye çalışıyorduk. Yazdım, yazıyorum, yazacağım; Afrika’da açlıktan beslenme yetersizliğinden ölen çocuk sayısı daha fazla. Uyuşturucudan ya da sigaradan ölen de. “En tatlı ölüm” herhalde rafine şeker tüketenlerin ölümü. Cola türü içeceklerin sebep olduğu ölüm vakası bu salgın dedikleri şeylerin hiç biri ile kıyaslanmaz.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) verilerine göre, domuz gribi nedeniyle dünya genelinde 12 bin 799 kişinin öldüğünü açıklamıştı. 600'den fazla kişi Türkiye'de ölürken, ABD'de 6 bin 880 kişi hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2003 yılı açıklamalarında, tüm dünyada kuş gribinden 167 insan öldü. Kuş gribinden insan ölümleri yaşanan ülkeler ise Azerbaycan, Çin, Endonezya, Irak, Kamboçya, Mısır, Nijerya, Tayland, Türkiye ve Vietnam. Ölenlerin çoğu çocuklar ve gençlerdi.

''Akut Solunum Yetmezliği''nden ölen kalmadı, neredeyse her ölen artık Covid etiketiyle gömülüyor. Sigaradan her gün 200 - 300 kişi ölüyormuş. Yılda kaç kişi eder. Ama çoğu kimsenin umurunda değil bu durum. Korona konusunda ya gerçeği söylemiyorlar ya da bu işin içinde bir başka iş var. Sürekli korku üretiyorlar ve bir şey yaptıkları da yok.Ezberledik artık, eve git, fiziki mesafeyi koru, dışarı çıkarken maske tak. Sonra! Hastalık belirtisi görülürse test yaptır. O kadar.

Bir yandan Korona’yı konuşuyoruz, bir yandan Microsoft’u, Huawei’yi, Tesla’yı, 5G’yi konuşuyoruz. Microsoft bir yandan aşı üretiyor sizin için bir yandan da chip! Zaten oyun böyle kurulmuştu hatırladığım kadarı ile. 2014 İngiliz yapımı bir film var, adı “Kingsman”! Diğer adı “TheSecret Service”. Ben 1.sini izledim. Bir İngiliz yönetmen çekmiş filmi. İngiliz derin devletinin içindeki derin istihbaratının dünya nüfusunu kontrol altına almak için bütün insanlara likit Chip ve doğrudan chip takmasını anlatıyor. Bütün insanlık eve hapsedilmiyor, herkes birbirine düşürülüyor ya da istediğini kişiyi istediğiniz anda öldürebiliyorsunuz.

Adamlar zaten yıllardır bunların romanını yazıyor, çizgi filmini, dizilerini çekiyor. Bu konu ile ilgili bir sürü bu tür yayın ya da film var. Bugün ortaya çıkan gerçekle bunlar arasındaki benzerlik bizim “akıllı”larımızın hiç dikkatlerini çekmiyor. Politikacı ve bürokratlarımıza sanki chip takılmış gibi, “Yeni Norm”lara uygun tepkiler veriyorlar. Bu da Normal bir durum, birilerine göre. Bilim konuşuyor, teknoloji konuşuyor, insanlık susuyor. Bu anlamda teknoloji bilim adına insanlığı kontrol ediyor. Hepimiz “yeni dünya düzeni”nde, “Tanrı krallığının efendileri” tarafından “sosyal ve politik kobay”lar haline getirildik sanki. Sosyal uyum performansınız ve yeryüzü tanrılarının kurallarına uygunluğunuz ölçüsünde size yaşama hakkı verecekler. Yoksa “izale” edilmesi gereken çoğunluk arasında yerinizi alacaksınız. Artık “Demokrasi” bitti. “Demos” değil, “Siber toplum” ve siber toplum’un “affetmeyen ve acıması da olmayan Tanrılar”ı var! Şeytan zaferinin kutlamaya hazırlanıyor sanki! Birileri de “Şeytanın egemenliğinin ruhanileri”nin vaat ettiği güç ve iktidara ulaşmak adına yeryüzünde bir cennet hayali ile, kendi cehennemlerine sırtlarında odun taşımaya devam ediyorlar.

Çin’de grip vakası yaşanırken, biz Türklerin geni farklı bize yapışmaz “muhabbeti” vardı! Ama bu grip farklı bir grip, mesela Çin’deki birkaç eyalet dışında yayılmıyor, ama tüm dünyaya yayılıyor. Salgın dediklerine bakmayın, açıklamalar doğru ise zaten normalde bilinen gribden ölen insan sayısı aynı süre içinde, açıklanan rakamın kat kat fazlası. “Gerçek” politikacılar tarafından kovulunca, meydan icazetli “bilim adamları”na kaldı.Sonuç ortada.

6 aydır Korona ile yaşıyoruz. Korona aşağı, korona yukarı, 6 ay geçti. 6 ay bir güz gittik, bir dönüp arkamıza bakınca ne görüyoruz. Şimdi biri Allah rızası için 6 aylık sağlık ve ölüm istatistiklerini açıklaması gerek. Bunu TSEK mi yapacak, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü veya Dünya Sağlık Örgütü mü, birinin ya da hepsinin birden açıklaması gerek. Bu şablon gerçeği anlamak için yeterli değil.

Bu Korona da geçecek. Eğer gelenler gidenleri aratmazsa, yarın bugünün yalanları siyaset ve hukuk alanında çok ciddi hesaplaşmalara sebep olacak. Bugün üstü örtülen ve cevaplanmayan soruların sebep olduğu dramatik sonuçlar birileri için felaket anlamına gelecek. Birilerinin bu global çetelerle olan çıkar ilişkileri ve onlar adına yedikleri haltlar onların utancı olacak.

Hiç kimsenin dünyada olup biten şeyleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkı yoktur. Bu dünyada yaptığımız ve yapmamız gerekirken yapmadığımız, söylediğimiz ve söylememiz gerekirken söylemediğimiz her sözün hesabını vereceğimiz bir gün var. Selam ve dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.