Öne Çıkanlar DSÖ Tess Lawrie Türkiye İsrail KKTC

“BİR YAHUDİ’NİN HAYATI PAHA BİÇİLMEZ”

Yazan Muammer KARABULUT

CHABAD örgütünün önde gelen örgüt üyelerinden Yitzchak Feivish Ginsburgh, "Bir Yahudi'nin böbreğe ihtiyacı varsa, hayatını kurtarmak için, hiçbir suçu olmasa bile, oradan geçen bir Goy'dan (Yahudi olmayan) böbreği almasına izin verilir mi?” sorusuna, “Benim görüşüme göre Tora (Tevrat) buna izin verir. Bir Yahudi'nin hayatına paha biçilemez." demiştir. (bkz)

FBI yetkilileri kendinden başka insan tanımayan, değer vermeyen bu sapkın CHABAD tarikatı ile ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma 2009 yılında tamamlandığında Jersey Shore'dan Brooklyn'e, İsrail'e ve İsviçre'ye uzanan iki yıllık bir yolsuzluk ve uluslararası kara para aklama, insan kaçakçılığı, çocuk ve organ ticareti gibi suçlar ortaya çıktı. Soruşturmanın sonunda üç New Jersey belediye başkanı, iki eyalet meclis üyesi ve beş hahamın da bulunduğu toplam 44 kişiyi New Jersey'de elleri zincirli olarak mahkemeye getirildi.

New Jersey'deki Birleşik Devletler savcı vekili Ralph J. Marra Jr. O gün yaptığı basın toplantısında, "Bu sanıklar için yolsuzluk bir yaşam biçimiydi" dedi.

Bay Marra, soruşturmanın ortaya çıkardığı nüfuz ticareti kültürüne karşı sıradan vatandaşların da "hiç şansı olmadığını" söyledi.

Deneyimli siyasi gözlemciler bile soruşturmanın kapsamı karşısında şaşkınlığa uğradı. Hoboken, Secaucus ve Ridgefield belediye başkanları tutuklananlar arasındaydı.

Seton Hall Üniversitesi'nde siyaset bilimci olan Joseph Marbach, "Bu çok büyük bir olay, New Jersey siyaseti ve yolsuzluk klişesini daha da güçlendirecek." dedi.

Tutuklamalar valilik yarışında hemen yankı buldu ve Vali Jon S. Corzine'in yönetiminin bir üyesi, federal ajanların evine baskın yapmasının ardından istifa etmek zorunda kaldı.

Yetkililer, biri Brooklyn'deki ve birçoğunun yazlık evlerinin bulunduğu Jersey Shore kasabası Deal'daki hahamlara ve Suriyeli Yahudi cemaati üyelerine uzanan kara para aklamayı içeren iki ayrı plan ortaya koydu. (bkz)

Aslında o tarihlerde üstü örtülen, CHABAD örgüt üyelerinin de aralarında bulunduğu ve kara para aklamakla suçlanan hahamların olmasıydı. Bunlar  Brooklyn'deki büyük bir Suriye Yahudi sinagogunun baş hahamı Saul Kassin, Deal'daki bir sinagogun baş hahamı Eliahu Ben Haim, Deal'daki başka bir sinagogun baş hahamı Edmund Nahum ve ABD’deki CHABAD’ın merkezi olan Brooklyn'deki bir sinagogda haham olan Mordchai Fish idi.

Soruşturma ayrıca, böbrek nakli için bir insan böbreğinin satışına aracılık etmekle suçlanan Brooklyn'li CHAABD üyesi Levy Izhak Rosenbaum'u da ortaya çıkardı. Şikayete göre Rosenbaum, 10 yıldır böbrek satışına aracılık ettiğini söyledi.(bkz)

Savcı Paul Fishman'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Levy Izhak Rosenbaum İsrailli'nin ABD'de bu tür suçlardan hüküm giyen ilk kişi olduğu da belirtildi. (bkz)

O gün için yapılan soruşturmanın %1’de kaldığı da ortaya çıktı. Yahudilerle özdeşleşmeyecek olan CHABAD’ın bu tür suçlara iştiraki, Hatay’da da yaşanan deprem felaketinde Vedat ÇALIK’ın Antakya’da tanıklık yaptığı örgütün Türkiye temsilcisi olan Mendy Chitirik hakkında yaptığı suç duyurusunu hatırlattı.

O suç duyurusunda, CHABAD örgütünün Türkiye temsilcisi Antakya’da tarihi eser niteliğindeki parşömenlerini çalarak İstanbul’a götürdüğünden dolayı Cumhuriyet Savcılığı nezdinde başlatılması gereken bir soruşturma vardı.

VEDAT ÇALIK, CİMER’E  SORDU NEDEN İŞLEM YAPILMIYOR?

Ama ne yazık ki Türkiye’de en ufacık hırsızlık olayında mahkeme karşısına çıkartılan binlerce olaya şahitlik yaparken, aynı kanunları uygulamakla görevli yargı erki İstanbul’da yaşayan CHABAD temsilcisi Mendy Chitirik için henüz bir işlem yapmamıştı. İşte bu durumu geçenlerde Kocaeli’de yaşayan Vedat ÇALIK, neden işlem yapılmıyor diye CİMER’e sordu.

CİMER bir yanıt verir mi bilinmez ama ABD’de ilk kez örgütlü suçtan dolayı hakim karşısına 2009 yılında çıkan CHABAD üyeleri hakkında, Türkiye’de hatta en yoğun faaliyet gösterdiği KKTC’de birleşik bir soruşturmaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü bu örgüt üyeleri kendilerini, diğer tüm insanlardan açıkça üstün görmektedir. Aynı zamanda,  tam bir ırkçı faşist karakterli bir örgüttür.

Yarın bu örgüt yeni dünya düzenine hakim olduğunda ki olmak üzere, tüm insanlık için çok geç kalınmış olacak!

Ayrıca nüfus azaltmayı da bu çerçevede görmek gerekiyor!

Anahtar Kelimeler:
ChabadMendyİstanbulHatay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.