Öne Çıkanlar DSÖ Georges MAROVİTCH Starlik Acil Kullanım Onayı Türkiye

BOKTAN HAP NESTLE’NİN ÇIKTI!

Yazan Muammer KARABULUT

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) 18 Mayıs 2023 tarihinde,  insan dışkısından üretilmiş VOWST isimli hapın kullanımına onay verdiğini (bkz) duymayan kalmadı. Fakat hap kadar ilginç olan, lisans sahibinin adı çikolata ile özdeşleşen NESTLE olmasıydı.

Onay verilen hap, sağlıklı insan bağırsak bakterisi içerecek ve ağızdan alınacaktı.

İlacın ne kadar etkili olacağı bilmem. Ama ilk duyduğumda aklıma gelen Bill Gates oldu. Kendi bloğunda, boş zamanlarında tuvalet görmek için seyahat ettiğini ve “Birkaç yıl önce insan dışkısından yapılmış su bile” içtiğini yazmıştı. (bkz)

Bill Gates dışkı suyu içerde Türkiye ilgisiz kalır mı?  -Tabii ki kalmaz. Hemen Bill Gates’in, “Yeni Nesil Tuvalet” projesine 1 milyon dolar finansman sağladı. Limak holding sayfasında, “Projenin diğer ortakları BM Kalkınma Programı (UNDP), Dünya Gıda Programı (WFP), Bill ve Melinda Gates Vakfı, Katar Kalkınma Fonu, Limak ve Eczacıbaşı” olarak da açıklandı.(bkz)

Boktan hap, yine çoğumuzun kötü veya zor duruma düşünce ifade ettiği gibi, “boku yedik” deyimini de aklımıza getirdikleri arasındaydı. Tek fark bu sefer, hap haline gelmiş, “boku yutacaktık.”

Nasıl FDA modRNA sıvılarına izin verdiği için ülkemizde de mevzuat gereği yeterli görülerek zerk edildi. Yine FDA izin verdiği için, TTB üye olan doktorlarımız reçeteye yazdığında eczanelerden alıp, kullanma talimatına göre ilk öğünde günde bir kez aç karnına yutturacaklar.

Bokun tescilli hap markası olan VOWST’un piyasaya Haziran ayında çıkacağı müjdelendi. Merak ettim bu kıymetli hapın lisanslı üretimini ve dağıtımını hangi şirket yapacak(bkz). Araştırırken karşıma NESTLE’nin iştiraki olan Seres Therapeutics çıktı. Yani çikolata tadında boktan hap yapacak olan İsviçre’nin ünlü çikolata firması NESTLE idi. (bkz)

Bu arada “sütlü çikolatanın mucidi” olan NESTLE Türkiye’deki faaliyetlerine Devlet-i Aliyye’nin son yılları olan 1900’lerin başında Karaköy’de başlamış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında (1927) İstanbul Feriköy’de ülkemizin ilk çikolata fabrikasını kurmuş. Günümüzdeki  ürün grupları arasında, Bebek Beslenmesi, Çikolata ve Şekerleme, Ev Dışı Tüketim, Evcil Hayvan Mamaları, İçecekler, Kahvaltılık Gevrekler, Kahve, Medikal Beslenme ve Su bulunmaktadır.(bkz)

Anahtar Kelimeler:
ABDFDANESTLEVOWSTModRNA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gggg 11 ay önce

Bu adam Bokunu bile satmayı beceriyor.Korkarim bizden de almak için siraya geçen olur.