Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Deprem TL Mehmet Eymür

BU KAPANMA İYİ Mİ OLDU?

Yazan Abdurrahman DİLİPAK

Bu kapanma aslında bazı gerçeklerin anlaşılması için pahalı bir ders olarak iyi oldu.

Bu Ramazanın son günleri aslında maddi ve manevi anlamda insanların bazı gerçeklerle yüzleşmesi açısından önemli derslerle dolu idi. Hayatı ve ölümü sorguladık. Hayatın anlamını, kader, rızkı ve ecel üzerine düşünme fırsatı bulduk. Kıyamet, yeni bir dünya savaşı, bilim, teknoloji, tarihin sonu, medeniyetlerarası savaş, ulus devlet, yeni dünya düzeni, kripto para, uzayın keşfi, Laiklik, Demokrasi, İnsan Hakları, soykırım, Globalizm, CoVID, aşı, tedbirler, tedavi yöntemleri, dünya bölge, ülke gerçekleri, Mescid-i Aksa, Kudüs, Filistin, İsrail, Musevilik, Yahudilik ve Siyonizm.. Ve bu günler de Pekerinvidyoları ile gündeme oturan yolsuzluklar ve sermaye, siyaset, bürokrasi, Sivil toplum, Media arasındaki karanlık ilişkiler.

Bir bayram böyle geçti. Turistlere güvence verelim derken kendi inbanını aşağılayan kamu otoritelerini konuştuk. Seracıları, pazarcıları, esnafı, intiharları, iflasları konuştuk. Ve şimdi, haftanın ilk günü, kontrollü serbesiyet uygulamaları ile uyanıyoruz yeni güne.

Aslında ev hapsi, tam bir fiyasko idi. Büyük şehirlerden sahillere ve Anadolu’ya milyonlar aktı. Beraberlerinde kendi bulaşlarını da götürdüler (!?) ve şimdi gelirken Anadolu’nun bulaşlarını büyük şehirlere taşıyacaklar.(!?)

Kaldı ki, zaten büyük şehirlerde, Kudüs eylemleri, kadir gecesi, bayram namazı, Futbolcuların sokak gösterilerine sahne oldu sokaklar.

Başladıkları tarih yanlıştı. Bitirdikleri  tarih yanlıştı, bitiş saatı yanlıştı. Bugün 17 Mayıs. Yarın 18.. Bir gün sonra 19 Mayıs. Al sana yeni bir kriz. CHP bu fırsatı kaçırmayacaktır. Millet can derdinde birileri oy derdinde.

AK Partililer ne olduğunu anlamaya çalışırken, “FETÖ’nün zihniyet ikizi AKP’liler” CoVID olayından kendileri için bir “başarı hikayesi” yazmak isterken, bu senaryo ellerinde patlayınca şimdi ne yapacaklarını şaşırdılar. Çünkü olay ellerinde patladı. Artık sağdan soldan tepkiler gelmeye başladı.

Buyurun okuyun:

-https://www.sabah.com.tr/yazarlar/melihaltinok/2021/05/15/ey-turk-tabipleri-birligi

-https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/yavuz-dizdar-salginin-arka-planini-gozler-onune-      serdim-6433748/

Göreceksiniz bunun arkası da gelecek. Şu habere de bir göz atın, 1000 avukat, 10 bin tıp doktoru, Corona sorumlularını Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılatmak için harıl harıl dosya hazırlıyor. (https://youtu.be/Mc8db35yL3Y).

Bu iş Global anlamda bir 15 Temmuz ayaklanmasına benzer bir ayaklanmaya dönüşebilir. CoVID tehdidi 15 Temmuz tehdidini lokal, minik bir denemesi idi. Şimdi bütün insanlığı hedef alan bir darbe tehdidi ile karşı karşıya insanlık. Tarihin en büyük “insanlık kırımı”na hazırlanıyorlar. Bu Global çetenin işbirlikçileri, taşeronları, suç ortakları, tetikçileri ayaklarını denk alsınlar. Çünkü iş oraya gidiyor. Bu süreçte memuriyet sebebi ile seslerini çıkartmayanlar, emre itaat edenler şimdiden aksaklıkları rapor etsinler, haksız, hukuksuz, keyfi uygulamalara karşı amirlerini uyarsınlar, şikayetleri not edip resmi kayıt altına aldırsınlar. Medya’daki, siyaset, bürokrasi, iş ve akademi çevrelerindeki Global çeteyle iş tutanlar için gelecek günler, geçen günleri aratabilir. Namuslu ilim adamlarını tenzih ederiz, ama Bilim adamı maskeli Bill’in adamlarına dikkat!

Gelin bu oyunu birlikte çözelim. Kafamızı kiraya vermeyelim, sadece ağzımıza ve burnumuza takılan değil, gözümüze, kulağımıza takılan maskeleri de çıkartalım. Artık bu gerçekleri görmek için bilim adamı olmak gerekmez. Biraz merak, dört işlem yapacak kadar matematik, iyi kötü, kar zarar arasındaki farkı anlayacak kadar bir zeka ve muhakeme kabiliyeti, azıcık akıl, vijdan, feraset yeter.

Bazı gerçeklerin daha iyi anlaşılması için bu kapatma günleri belki de bir fırsat oldu. Bize şer gibi gelen bu iş, belki de böyle bir hava vesile oldu ve insanlar bazı gerçeklerle yüzleşmek için fırsat buldular. Selam ve dua ile.

Son Bir Not ;

Tam kapanma bitti derken, sabah sıkıyönetim bildirilerini hatırlatan bir genelge ile uyandık. 5gvirusnews olarak bir değerlendirmede bulunduk. Bilim Kurulu tarafından kaleme alınan İçişleri Bakanlığı  genelgesinin daha öncekilerde olduğu gibi hiçbir bilimsel tarafı yoktu ve yasal dayanaktan da yoksundu. Onun için genelge iptal edilinceye kadar,

  

#Lütfenhızlagözdengeçirilsin  tagını paylaşalım…

Anahtar Kelimeler:
5gvirusnewsFETÖGlobalizm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep A... 3 yıl önce

Hocam yerimde duramıyorum kafayı yemek üzereyim nedir bu rezalet! Birileri turistlere ayrıcalık tanırken kendi vatandaşını eve tıkıyor aşağılıyor! Ne demek aşı olmayan çıkamaz ne demek ! Bu kadar aşağılık bir zihniyete Cumhurbaşkanı nasıl çıkıp tek söz edemez! Ah o Soylu var ya o! Onu alkışlayan ellerim kırılsaydı defolup gitseydi ! DSÖ emir eri gibi genelgeler için istifa şantajını çekti yazıklar olsun ‼️‼️‼️

Avatar
Galip A. 3 yıl önce

turizmi maddi açıdan değerlendirmeye alan zihniyet, yahu 16 aydır tamamen kapalı olan bizler gibi bir sürü esnaf var. hiç farkettinizmi ? farketmediyseniz, 2023 te farkedersiniz...

Avatar
Almancı 3 yıl önce

Isveç'de her yer açık. Okul, üniversite, dükkânlar, iş yerleri, kafeler vs. Adamlar turp gibi. Olağandışı hiç bir sorunlu olay yok. Ölü sayısı normal. Hasta sayısı normal. Ekonomi normal. Bu ne yahu? Hiç bir bilimsel kanıt yok. Neyle yasakları izah edeceksin? Yok, yok, yok.

Avatar
Busra 3 yıl önce

Hocam sözcünün linki kaldırılmış. Hata veriyor

Avatar
Tuncay tosun 3 yıl önce

Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez.ölmeden gidiş varmı! Hoş her ölen cennete gitmez.zulum ebedi değil,zalimlerde ölümsüz değil.ahiret var hesap günü var.her hesap ahirete kalmaz.hatadan rucu etmek de erdemliktir.ölümün telafisi yok.telef olmadan telafi yoluna bakalım.yazık oluyor.inanç değil insanlıkla bile alakası olmayan işlerden uzak durmamız gerekmezmi?Allah dilemezse amelimizden başka bizi kurtaracak olan nedir? Söz bitmeden özümüze ve sözümüze dönmeliyiz vesselam

Avatar
Yılmaz 3 yıl önce

Ya almanya ?