Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Deprem TL DSÖ

ÇAYLAK KIÇINI KAŞIYINCAYA KADAR ŞAHİN AVINI AVLARMIŞ

Yaşadığımız dünyada birileri şahin gibi çok hızlı hareket ediyor, bizler de çaylak gibi ağır kalıyoruz. Ağır kalmamız yetmiyormuş gibi, bir de yürüyen ve koşanlara bol miktarda hakaret ediyoruz.   

Bizler 5G faydalı mı, zararlı mı tartışması yaparken, Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei Dünya'nın çatısı olarak da bilinen, Everest'in tepesine 5G antenleri yerleştirdi. Yine geç kaldık.

SpaceX, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) topraklarından uzaya ilk insanlı uçuş denemesini yaptı. İki NASA astronotunu Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşıyacak "Crew Dragon" isimli uzay mekiğini, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden roketle fırlattı. Fırlatma işleminde başarılı olan Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, insanlı bir uzay mekiğini ABD'den yörüngeye gönderen ilk ticari firma oldu. Bizleri ise evden dışarı çıkartmadılar.

Ama Elon Musku görevlendiren ve bizleri maskesiz dışarıda bile dolaştırmayanlar, Starlink internet uydu ağının 6'ncı halkası 60 uydu, SpaceX üretimi olan Falcon 9 roketiyle tepemizde dolaşıyor. Bizlerde evin tozunu almaktan, elimizi yıkamaktan bitap düştük.

Daha önce de SpaceX, Starlink projesi kapsamında 60'ar uydudan oluşan 5 parti halinde toplam 300 uyduyu uzaya fırlatmıştı. Şirket, Starlink uydularıyla Dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması öngörülüyor. Eğer aramızda ki husumeti bitirirsek, bunların uzayda ne iş yaptıkları öğreneceğiz. Tabii ki bir de öğrenmemizin önündeki sayısız engelleri kaldırabilirsek. Buna da kader diyelim.

Bir de çok yukarılarda dolaşan Bill Gates var. Adam yazılımcı olmasına rağmen aşıyı bulmuş, ülkelerin çoğunu kendine ortak etmiş. Aşıyı dağıtacak olan, İbrahim Tatlıses’in bir türlü okuyamadığı  Oxford Üniversitesine de 750 milyon dolar vermiş. Şimdi sırada bizlere aşı vurulması var. Bizler ise aşı olacak mıyız? Olmayacak mıyız? mevzusunu, sosyal mesafeden dolayı bir araya gelip konuşmadık.

En önemlisi aşı olacak paramız olmazsa ne yapacağız? -Bu gidişte, o da olmayacak.

Son olarak hiç değilse ömrümüzün son deminde, çarşıda, pazarda sağda- solda ateş ölçmeyi bırakın, insanların ellerini o garip kimyasalla yıkmasını mecbur etmeyin. Bir de hiç değilse denize maskesiz girelim. Çünkü bu gidişte, çaylak bile yanımızda mübarek kuş kalacak.

  • Yoksa çok mu aptal olduk?  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.