Öne Çıkanlar İnsan Hakları Konseyi HRC Tess Lawrie Dünya Ekonomik Forumu DSÖ

CBD, TUZ, Obezite,

Yazan Dr. Erdem ULAŞ

Klasik bir cümle... "Üç beyazadan uzak durun"

-Obezite hastaları

-Diyet yapıp kilo vermek isteyenler

Tip-2 DIYABET hastaları için kurulan bir cümledir, toplum geneline de yayılmıştır..
İyi de TUZ ne alaka?


-TUZ YOKSA, BAĞIRSAKLARDAN GLİKOZ EMİLMEZ!

ŞÖYLE Kİ;

●Patatesi yedik, amilaz enzimi ile parçaladık, sonra belirli aşamalardan sonra glikoza kadar parçalandı ve kana karışacak..
●İşte glikoz, bağırsaktan emilip öyle tek başına damar içine, kana karışamaz
●Bir araç lazım. Transport bir minibüs lazım ki bağırsaktan damara glikozu taşısın. Bu aracın adı SGLT (sodyum bağlantılı glikoz Transport)
●Fakat aracın bir özelliği var, iki tane kolu var ve bir koluna GLİKOZ alınca, diğer koluna TUZ(sodyum) almadan geçmiyor.
●Yani her GLİKOZ için bir SODYUM şart. Yoksa glikoz emilmez ve atılır...

●Glikozu emdik, kana karışır fazlası idrarla atılacak öyle değil mi? Öyle olmaz...
●Bobrekte Proximal tübül yine TUZ(sodyum) yardımı ile glikozu geri döner kana verir.

●İnsanın kanında hepi topu ortalama 4.5 gr şeker olur. Zaten idrarla atılacak kadar,mesela 7 gr glikoz olursa Tip-2 Diyabet süphesi olur.

Diyabet hastalığı tarihte karıncaların insan idrarına toplanması,idrardaki şekere gelmesi dikkat çekip fark edilmiş, bu efsaneleri okumuşsunuzdur.
Demek ki tuzu kısarsak glikozun emilimini engelleriz. FAKAT...
●Sıfır tuz, hiç tuz kullanmamak akıllıca değil. Bu defada Beyin içinde gerekli olan glikoz eksik kalır ve sistem çalışmaz.

●Günlük 1 çay kaşığı (6 gram) tuz ihtiyaçtır. 6 gr tuzda 2.4 gram sodyum bulunur ve bu bize lazım.
Bunun için bir de ilaç gelistirildi.
●FORZIGA ticari ismi ile dapaglifozin içeriyor, SGLT'yi bloke ederek Glikozun bağırsaktan emilimini azaltıyor. Bu sekilde hem kilo almayı engellemede(obezite), hem Tip-2 diyabet tedavisinde kullanılıyor.

CBD, her makalede de değindiğim gibi bu dengelerin korunmasında ana işlevselliğini gösterir, Diyabet-2, Obezite de ana sistem-endocannabinoid sistemi düzenleyerek etkin çalışır.


Tuz, sofrada kullandığımız iyotlu, rafine vs..de olmamalı. Sodyum yüksek tuzlar damarlardan su çekilmesine ve akabinde de yüksek kan basıncına ötesinde de multi organ sorunlarına kadar götürür durumu..

Dolayısıyla mineralli tuz tüketmek elzemdir. Mineral tuzlar hücrelerimizin küçük bileşenleridir, Tuzda kaç mineral var? İyi bir Kaya Tuzu, insan vücudunda bulunan 92 mineral ve elementin 84'ünü barındırır. İçinde insan için en çok ihtiyaç duyulan mineraller olan kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez, bakır, çinko, selenyum ve iyot bulunan kaya tuzlarını tüketmek hem akıl sağlımız, hem metabolik denge, hem kardiyovasküler sistem açısından elzemdir.

SONUÇ:

Eğer kilo fazlaniz var veya Tip-2 diyabet hastalığınız var ise sofra tuzu asla kullanmamak , rafinelerden uzak durmak , eşek, keçi, inek, koyunların yaladığı ve her gün ihtiyaç duyduğu gibi bol mineralli tuz tüketmek elzemdir. (Bol mineralli tuz, tuzu bol tüketmek değil)

Endocannabinoid sistem, dengeli minerallerle de beslenerek vücudun metabolik dinamik çalışmasını CBD Oil gibi dil altına damla ile alınan cannabinoidlerle düzenler. Tüm sistemleri düzenleyen ana sistem endocannabinoid sistem için mineral dengesi de elzemdir. İnsan bünyesi bir mucizedir ve her organ kusursuz işleyiş içindedir. Bakması bilelim.

Anahtar Kelimeler:
CBDGlikozTuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin turabi 2 yıl önce

17 sene günde iki defa insülün 2 hap kullandım, tek çözüm beyaz unu (tüm unlu gidaları, esmer vs farketmez) bırakmak, 3 senede 50 kilo verdim, 1,5 yıl sonra insilünü ve ilacı bıraktım, hiç düşmeyen 3 aylık ortalama endeksim 11,50 dan 5,50 kadar düştü, şuan şekerle ilgili bir sorunum yok, halen unlu gıda tüketmiyorum, ilaçlardan ve size sürekli ilaç yazmak isteyenlerden uzak durun, bu işin tek çözümü bu, bu şekilde etrafımda bir çok insan var bu dertten kurtulan, ekmeği bıraktıktan 1-2 ay sonra farkı kendiniz de göreceksiniz

Avatar
Demirparcasi 2 yıl önce

Tip-2 diyabeti varsa önce karbonhidratı yemese daha iyi değil mi?
Tuz az tüketmenin obeziteyi ve tip-2 diyabeti iyileştirdiğini gösteren bir çalışma gösterebilir misiniz?
Tersine karbonhidrat tüketimini sıfırlamak veya çok azaltmanın kilo verdirdiği ve tip-2 diyabete çok iyi geldiğini gösteren bolca kanıt var.
Tuza saldırmadan önce karbonhidratı azaltın. Tuzun bir suçu yok. Atalarımız buzdolabı olmadan önce herşeyi tuzla saklarlarmış. Bizim tükettiğimizin 8 katı kadar çok tükettikleri düşünülüyor. Ne obezite vardı ne de tip2 diyabet!