Öne Çıkanlar DSÖ Hurşit Tolon Kanser Enosis Deborah Cohen

CHABAD YASA ÇALIŞMASI YAPIYOR!

Yazan Muammer KARABULUT

İnsanların çeşitli nedenlerinden dolayı başka ülkelerde çalışması, orada birikimini değerlendirmek üzere taşınmaz mal alması veya yaptığı seyahat sonrası başkaca sayılacak sebeplerden dolayı ev alması gayet normaldir!

Fakat KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde hazırlıkları tamamlanan yeni yasa tasarısına göre, 4 kişiden oluşan bir CHABAD ailesi KKTC’de 4 x 5 dönüm = 33.455 m2 ve 4 x 3 daire = 12 daire satın alabilir. 

KKTC’DE EN BÜYÜK SORUN TAŞINMAZ MAL ALIMI!

Böylesi bir taşınmaz mal satışı normal değildir. Özellikle stratejik konumu tartışmasız olan KKTC’de, CHABAD’ın örgütlü taşınmaz mal alımının meclis komisyonuna kadar getirmesi bir işgal eylemidir.  

Uzun zamandır KKTC’de dikkat çektiğimiz hadise de tam buydu. Hiçbir ülke işgal için, resmi unsurlarına, ya gidin şu ülkeden toprak ve konut alın da o ülkeye sızarak işgal edin diye talimat vermez. Ama devlet yapılarına, Türkiye’deki FETÖ gibi sızmış gizli hedefleri olan örgütler yapar. O da, o devletin değil, o örgütün faaliyeti olur. Kısaca anlattığımız bu örgüt, son yıllarda dünyanın en hızlı büyüyen, en çok parası olan CHABAD’dır.  

İşte bu CHABAD, yıllar önce Kıbrıs adasına başta Rusya’dan olmak üzere  gelen parasal kaynakları, ile ilk önce 2004 yılında GKRY’de başladığı faaliyetleri, 2008 yılından itibaren KKTC’de sürdürmeye başladı. Günümüzde CHABAD KKTC’de parasal kaynakları ile uluslararası lobi gücünü de kullanarak, bazı siyasileri, inşaat sektörü ile birlikte tepe örgütünü ve onlara her konuda kapıların açılmasını sağlayan bazı avukatları, bakan eşlerini, çocuklarını ve kardeşlerine kadar uzanan bir ağı kullanarak ele geçirmişler.

İşte sözünü ettiğim bu ağ bugünlerde hükümet kanadının en tepesinde gücünün de kullanarak, biran önce hazırlanan yasa tasarısını ilk önce komiteden, sonra da meclisten geçmesini istiyor. Çünkü örgütlü satışlar yapılmış, sözler verilmiş sıra tapuya gelmiş.

KKTC’deki sapkın örgüt CHABAD’ın tapulu işgali basın yayın organlarında hiç haber olmazken, bazı yazarlar konuya öylesine değinmekle kalmıştır. Geçen gün KKTC’de bilinen bir yazar da,  “Sermaye düşmanı değiliz ama…Adanın en güzel yerlerinde artık Kıbrıs Türkleri değil İngilizler, Ruslar, Yahudiler yaşıyor... Yazık, Mücahidimiz, Mehmetçiğimiz bu toprakları canı pahasına yapancılar otursun diye savunmadı! Sonuç olarak torunlar asgari ücretle çalışıyor ve adanın en güzel yerlerini parselleyen yabancılara hizmet ediyor. Bu gidişata dur demenin vakti çoktan geldi de geçiyor...” diyerek durumu özetledi.

Evet vakit geçti. KKTC’de tek umudumuz sesimizi, “melekler takımında” olduğu gibi yükselterek, dünyada çocuk ticareti dahil bir çok kirli işler yapan CHABAD’ın faaliyetlerine dur diyerek, çocuklarımızın anavatanında yaşamasını sağlayalım.

İlk önce KKTC’de yaşanan ekonomik krize çözüm bulmak yerine, Türkiye’den buraya telefon açarak, mafya yapılanması olan CHABAD’ın sinagog talebine hemen evet diyenleri uyaralım.

Ve Türkiye’de yabancılara  toprak satışı 8.338.976 m2 olan 4 bin 311 arsa, arazi, tarla, bağ, bahçe ile 70 bin 874 de konut ve iş yeri olmak üzere toplam 75 bin 185 taşınmaz satılmış.  Satılan her taşınmazın 5’te 1’ini Ruslar satın almış. Yunanistan da ise yabancıları sınır bölgelerinde, askeri alanların çevresinde ve adalarda taşınmaz edinmesine izin verilmiyor gibi bilgilerde bir kenarda dursun.

Şimdi KKTC’de acil çıkartılmak istenen, “Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar ) (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı” adı altında bir yasa çalışması var.

Yasa çalışması henüz tasarı halinde ama her an komiteden geçtikten sonra mecliste onaylanabilir.

Yasanın çıkmasına ilişkin Genel Gerekçe; KKTC’de yaşanan ekonomik krizin getirdiği durgunluk ve gayrimenkul sektörünün canlandırmak olarak açıklanıyor. Bu bağlamda da, “Yabancıya yapılan taşınmaz mal satışı ve alış taleplerinin yükselişinden ve gayrimenkul sektörünün ülke ekonomisine katkısının öneminden hareketle işbu yasa ile yapılacak düzenlemenin konut piyasasına getireceği canlılık, devlet bütçesindeki gelirlerin ivedilikle artmasına olanak sağlayacaktır.” denilmektedir. 

Yasayı çıkartma amacı ise “Yasa tahtındaki yabancıların taşınmaz mal alımındaki bir konut veya bir apartman dairesi sınırlamasını genişleterek ekonomik kriz yaşanan” KKTC’de kazanım sağlamak olarak açıklanmıştır.

Eğer hazırlanan bu yasa tasarısı bu haliyle yasallaşırsa, 1 dönüm araziye (1.338 metre kare) bir konut. Satın alınacak taşınmaz malın apartman dairesi olması halinde 4 adet ve taşınmaz malın 1 adet müstakil ev olması durumunda ise yüzölçümü 5 dönümden (6.691 metre kare) fazla olmayacakmış. Ancak bu kişi 1 adet müstakil ev aldıysa en fazla 3 adet apartman dairesi alabilecek.

Zaten CHABAD’ı ele veren de hilkat garibesi bir taşınmaz mal alımını yasallaştırılmak istemesidir.

İlgili taşınmaz mal alımlarının aileye değil, kişiye olduğunu özellikle belirtelim. Çünkü yasa tasarsında böyle bir madde bulunmuyor.

Eğer, “vaktin geçtiği” noktada zamanı durdurabilir ve tasarının geçmesi engellenir, bir de üstüne CHABAD’ın tabelası inerse KKTC gerçek devlet hüviyeti ile bir zafer kazanmış olur.

İlk hedefimiz yasa tasarısını durdurmak olmalı.

Son olarak aşağıdaki kişi 2008 yılından itibaren yüzünde Yahudi Haham maskesi ile dolaşan CHABAD mafya örgütünün KKTC’deki temsilcisidir.

Ne mi yapıyor?

-Uluslararası bir emlak pazarlama şirketinin Girne ofisinin önünde, Yahudilerin Hanuka Bayramı'nı kullanarak, o güne özel iki kol fazladan olan 9 kollu şamdan ile kutlama yaparak, adeta KKTC’yi satıyoruz diye örgüt elemanlarına reklam yapıyor.

Diğer paylaşımda da yine din adamı olmadığını bir kez daha bu sefer yazılı olarak açıklıyor.

Ayrıca KKTC ilk kez bir sivil toplum kuruluşu olan EVYAD CHABAD konusunda açıklama yaptı. Derneğin yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerini kutluyoruz!  

“MELEKLER TAKIMINI” YAŞATALIM…

Anahtar Kelimeler:
KKTCGKRYChabad
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Furkan K. 13 ay önce

Şaşırmadım desem yalan olur. Allah sizden 1000lerce kez razı olsun