Öne Çıkanlar BND Bursa Teleferik Türkiye Mendy Chitrik

ÇOĞALMAMAK AZALMAKTIR!

Yazan Muammer KARABULUT

Seçim öncesi sorulmasının tam zamanı, Cumhurbaşkanı insanın olmadığı bir ülkede ne iş yapar?

Teknolojinin topluma hakim olduğu bir dönemin içindeyiz. Yüksek enflasyon canavarı gibi teknolojide durdurulamayacak canavara dönüşmektedir. Sırada 4'üncüsünden  sonrada 5. Sanayi devrim var.

5. Sanayi devrim de robotlar, 4. Sanayi devrime göre daha akıllı ve biyolojik insanın emeğine hiç ihtiyaç duymayacak.

Sıralanan sanayi devrimlerin 1.0’na 1780’lerde Buhar Devrimi, 2.0’a 1880’lerde Elektrik Devrimi, 3.0’a 1980’ler elektronik ve bilişim teknolojilerinin üretime entegre edilmesi, 4.0 ise 2010’larda başladı, yarı robot üretim ve insanı roboto  dönüştürme süreci ile devam ediyor.  Henüz 4.0 toplum tarafından anlaşılmasa da 2017 yılında 5.0’ı “İnsansız Teknoloji” olduğu da açıklandı.

İnsansız teknoloji sistemlerinde yaşamın her alanında yani havada, karada ve denizde insansız araçlar olacak. Zaten söz konusu teknoloji başta yazılım olmak üzere hizmet vermeye de başladı. Hatta radar, görüntü analizleri, sabit kanatlı İHA sistemleri, deniz komuta kontrol sistemleri, insansız hava araçları gibi konularda hizmet veren teknoloji şirketlerini tanıtan web siteleri de var. (bkz) , (bkz)

Bugün insansız araçlar ilgi ile izlenirken, ne yazık ki bu teknolojinin insanı yadsıdığı gerçeğini de görmezlikten geliyoruz.

Özetle insan kılıklı robotlar anneye, babaya, kardeşe, aileye, doğal gıdaya, ülkeye, hayvansal gıdalara ihtiyaç duymayacak. Ama öncesinde, “dere geçerken at değiştirilmez” misali mevcut insan gücüyle zorunlu yapılması gereken işler de yapılmaya  devam ediyor. Diğer tarafta mevcut nüfusun, bu teknolojik geçiş öncesi uyanması veya isyanı en büyük korkuyu oluşturuyor. Onun için henüz yaygınlaşmayan, insan sağlığına zarar vereceği yadsınmaz olan 5G vericileri ve işletim sistemlerinin toplumda tartışılması dahi istenmiyor.

Yine geçiş öncesi yaşamın her alanında hızla robotlaşmaya gittiğimiz gerçeği de var. Zihnin robotlaşması ile yapay olan her şeyi yavaş yavaş gündemimize sokuluyor.

Hızla yol alan teknolojinin yaratacağı insan kılıklı robotların doğal olan hiçbir şeye ihtiyacı yok!

İnsan DNA’ları ile oyun oynamanın sonucu annesiz bebek (bkz) teknolojisi de gerçek oldu.

Sorulması gereken soru, -Robotların Cumhurbaşkanına ihtiyacı var mı?

Çünkü öngörülen nüfus neredeyse Türkiye nüfusu kadar.

Türkiye’nin gündeminde veya konuştuklarımızda ne var?  

Anahtar Kelimeler:
İHACumhurbaşkanıDNA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Akif 1 yıl önce

Gündem hava civa