‘Elektromanyetik Frekanslar Tıbbı’

Yazan Müge ALİEFENDİOĞLU­­

EMF Tıp yani Elektromanyetik Frekanslar Tıbbı’ yeni ve son derece önemli bir alan. Önemli, çünkü hepimiz yoğun ve gün be gün artan yoğunluktaki bir EMF denizinde yaşıyoruz. Bizleri çevreleyen elektromanyetik alanları göremiyoruz, birebir fark edemiyoruz;doğrudan farkedemesek de, elektromanyetik frekansların sağlığımız ve yaşam kalitemiz üzerinde direkt etkilerini görmezden gelemeyiz.

Bilgisayarlar, wi-fi, baz istasyonları, 5G antenleri, cep telefonları, akıllı sayaçlar, bebek telsizleri etrafımızı saran EMF kaynaklarından bazıları. Dört bir yanı elektromanyetik radyasyon yayan cihazlarla çevrilmiş bizlerin, son yıllarda maruz kaldığı EMF radyasyon oranı ciddi miktarda artmıştır ve katlanarak artmaya devam etmektedir. Elektromanyetik radyasyon, çevremizdeki doğal kaynaklardan yayılan radyasyondan farklı bir yapıdadır ve elektromanyetik radyasyonun tehlikelerini net olarak gösteren 10.000'den fazla bilimsel yayın bulunmaktadır, bunlardan 2000'den fazlası hakemli yayın kategorisindedir. Bu demektir ki, EMF’nin insan sağlığına etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ama bütün bunlara rağmen, biyolojik yaşama zarar veren teknolojiler, güvenliğimiz ve sağlığımız için gerekli güvenlik testlerini geçebiliyorlar? Medya bu konuyu tamamen görmezden geliyor ve sadece destekliyor? Aslında gündeme bile gelmemesi gereken bazı girişimler, biyolojik yaşama zarar da verse uygulama izinleri alabiliyorlar.

Neyse ki, yıllardan beri EMF ve kablosuz teknolojilerle ilgili çalışmalar yapan doktorlar, profesörler ve teknik uzmanlar var;uzun süredir konu ile ilgili veriler topluyorlar, bilimsel raporlar hazırlayarak farkındalık yaratmaya çalışıyorlar. Bu değerli uzmanların oluşturdukları birikimler ve yılmadan yaptıkları çalışmalar sonucunda, günümüzde elektromanyetik alanların, biyolojik ve sağlık üzerindeki etkileri bilimsel olarak kanıtlandı ve verilerle desteklenen bu kanıtlar artık inkâr edilemeyecek düzeyde. Hakemli 2000'den fazla sayıdaki bilimsel yayın, elektromanyetik alanların insanlar, hayvanlar ve bitkiler üzerindeki etkilerini açıkça göstermektedir. EMF teknolojileri ve EMF Tıp ile tanışık olan sağlık uzmanları açısından, bir zamanlar tartışmalı olan sonuçlar, artık bilimsel ve klinik olarak netleşmiştir. Global ölçekte, EMF ile ilişkili hastalıklar artık gözlemlenebiliyor ve belgeleniyorlar. EMF hastaları, EMF değerlendirmesi ve EMF maruziyetinin azaltılması ile birlikte, semptomlarında önemli ölçüde iyileşmeler yaşıyorlar.

İşte bütün bu nedenlerden dolayı EMF Tıp konferansı önemli; konu ile ilgili ilk etkinlik geçen sene, Amerika'da, California eyaletinde, EMF Tıp 2019 Konferansı adıyla düzenlendi ve bu kongrenin başarısı ve bu kongre sonrası alınan ivme ile, 2021 Ocak ayında ikinci EMF Tıp Konferansı düzenleniyor. (EMFMC 2021). Kongrede EMF ile ilişkili hastalıkların tanınması, teşhisi ve tedavisi ile ilgili sunumlar, konusunda öncü, uzman hekimler ve bilim adamları tarafından yapılacak, aynı zamanda EMF'ye maruz kalma tehlikelerini önleyebilen veya sınırlayabilen kanıtlanmış yöntemlerle ilgili bilgiler aktarılacak.

EMF Tıp 2021 Konferansı sanal bir konferans ve online katılabilmek mümkün, 4 günlük bir etkinlik, 28-31 Ocak 2021 tarihleri arasında. Bu dört günlük Sanal Konferans, sağlık pratisyenlerini ve genel olarak halkı eğitmek üzere tasarlandı.

EMF Tıp 2021 konferansının önemini üç ana başlıkla açıklayabiliriz;

  1. Doktorlar ve sağlık çalışanları, EMF bilimi ve sağlığa etkileri ile ilgili eğitim almıyorlar, tıp fakültelerinde elektromanyetik kirliliğin zararlı etkilerini ve olası sonuçlarını öğrenmiyorlar. Bu bilgi eksikliği nedeniyle, elektrohipersenstive (EHS) hastalığını, kanseri, kısırlığı veya elektrosmog maruziyetiyle ile ilişkili hastalıklara özel tanı geliştirmeye hazır değiller. Sonuç olarak, EMF veya EHS kaynaklı sorunları olan bir hastaya yanlış teşhis koyabilmeleri olası.
  2. Bu bilgi boşluğu, Amerikan Pediatri Akademisi gibi büyük tıbbi organizasyonların, konu ile ilgili olumlu girişimlerine ve katkılarına rağmen halen devam ediyor.
  3. Bütün bunlara ilaveten, ABD Ulusal Toksikoloji Programının yakın tarihli bir raporunda, kablosuz radyasyonun ve cep telefonlarının neden olduğu kanser ve DNA hasarına ilişkin net kanıtlar gösterildi. Bu kanıtlanmış rapora rağmen, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), raporun kapsamındaki verilerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirmeyi, araştırma sonuçlarının tıp mesleği çalışanlarına ve halka aktarılmasını reddetti.

EMF Tıp 2021 konferansı CME onaylı;konferans sürecindeki klinik EMF eğitiminde, karşılıklı diyaloglar, fikir alışverişi, bilim ve vaka tartışmaları için bir zemin oluşturulması hedefleniyor.Klinik düzeydeki bu eğitim, sağlık pratisyenlerinin EMF bilimini klinik tıbba uygulama konusundaki yetkinliğini arttırmak için tasarlanmıştır. Bu eğitimin sonunda sağlık görevlisi olan katılımcılar, EMF'ye maruz kalma ile ilişkili olan vakaları tanımlayabilecek, teşhis ve tedavi edebileceklerdir.

Konferansın bir diğer önemli etkinliği Kanada’dan Prof. Dr. Magda Havas’ın vereceği, "Elektrosmog ve Elektroterapi 101" başlıklı eğitimdir. Bu eğitim, Darbeli ve sağlığa zararlı olmayan düzeydeki elektromanyetik alanları içeriyor ve bu tedavilerin uygulandığı ışın terapileri ile ilişkili. Dünya çapında başarıları kanıtlanan bu frekans terapisine, günümüzde artan oranda bir ilgi var. Hatta bu tedavilerin, sağlık hizmetlerinin geleceği olduğuna dair varsayımlar yapılıyor. Kursun 4. ve son dersinde bu konu üzerinde özel olarak tartışılacaktır.

Ayrıca, konferans süresince, 4 gün açık olacak bir sanal ticari sergi var. Bu sergide EMF Tıp konusu ile ilişkili ürün ve hizmetlerin tanıtımı yapılacak. Katılımcılar sanal stantları istedikleri zaman ziyaret edebilecekler ve randevu alarak yetkililerle görüşebileceklerdir.

Konferansta birbirinden değerli 41 uzman konuşmacı var. Konferansta yer alan konuşmacılar ağırlıklı olarak Amerika’dan; Kanada’dan 4 değerli konuşmacı bulunmakta, Prof. Anthony Miller’ı ve Prof. Magda Havas’ı uzun yıllardan beri kablosuz teknolojiler ve 5G ile ilgili yaptığı çalışmalarla tanıyoruz ve bu konferansta yer aldıklarını görme önemli. Ayrıca İtalya, Avusturya, İngiltere, Avustralya, Ukrayna ve Meksika’dan, yetkin ve uzman niteliğindeki konuşmacılar eğitim niteliğindeki çalışmalarını aktaracaklar.

Bütün bu uzmanların söylemlerini ve çalışmalarını dikkate alırsak eğer, hem sağlığımız için hem de ekolojik yaşama pozitif katkı yaratabilmek adına, EMF ve EMF Tıp konusunda daha fazla farkındalık sahibi olmamızın gerekliliği anlaşılacaktır. Aynı zamanda, sağlık çalışanlarından ve hükümet yetkililerinden de bu farkındalığı talep etmeliyiz.

Konferans ile ilgili genel bilgiler şimdilik bu kadar, ben ocak ayındaki konferansa 5GVirusNews Platformu adına katılacağım ve sonrasında daha spesifik açıklamalar yapabilme şansım olacaktır.

Sağlık ve sevgi ile kalın.

referans: https://emfconference2021.com

Anahtar Kelimeler:
5GDNAEMF
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dr. Alkan Şimşek 3 yıl önce

Konferans katılım ücetinden hiç bahsetmemişsiniz, ondan da bahsetseydiniz