Öne Çıkanlar Sosyalizm YouTube DSÖ Radyasyon KKTC

GÜLÜMSE

Yazan Abdurrahman DİLİPAK

Kahkaha atmak, gülmek, gülünç duruma düşmek, komik, komiklik, hiç biri “Gülümsemek” kadar güzel, anlamlı ve değin bir duygu değil. Gülümsemek “Hüzn”ün arkadaşıdır. Hüzün sizi olgunlaştırır.

Günef’in gülümsemesini gördünüz mü. Gülümsemek insanların en güzel nimetidir. Gülümsemek ve gülümsetmek daha güzeldir. Sıkılmış yumruklar, asık suratlar, ağır bir acı, saldırı, sürüp giden haksızlıklar, zulüm karşısında geçici bir süre için anlamlı ve değerlidir.

Kilitlenmiş çenelerle özgürlük şarkısı söylenmez.

Haklı olmak, başkalarına haksızlık yapma hakkı vermez. Önemli olan insanları kazanabilmektir. Cezalandırma, inadına haksızlık yapanlar içindir. Özür dileyen, tazmin eden, pişman olanlar için gönül kapımız her zaman açık olmalı. Affetmek bir erdemdir.

“Tebessüm sadakadır” biliyor musunuz? Yani ibadettir. Ramazan ayındayız, bütün olumsuzluklara rağmen gülümsemekten vazgeçmeyelim. Tebessüm için o kadar çok sebep var ki, uçan kuşlar, miyav diyen bir kedi. Tomurcuklanmış bir erik dalı. Merhaba ay ve güneş. Merhaba gök yüzümüzü süsleyen yıldızlar.

İyiler de var dünyada onları bulalım. Kötülük ve kötüler olmasa iyiliğin ne anlamı olurdu ki; “ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın, gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın”. Sabırlı olmak gerekiyor. Herşey geçicidir. Her şey akar “İnsan, su, tarih ve fikir” sonuçta “oluklar çift akar” Biz nerede duruyoruz ona bakalım. Hangi pınardan içiyoruz..

Gunef ne demek, düşündünüz mü? Çerkez dilinde, “Güzel kalpli, kalbi aydınlık, Kalp ışığı” anlamına gelen bir isim. O bir “Çerkez Kızı”.. Kafkas çiçeği, Şeyh Şamilgillerden yani. Gunef’in ışıklı gülümsemesinin arka planına Gülcan Altan’ın “Adige ve Abhaz” eserlerinden oluşan bir fon müziği ile bakın ne göreceksiniz!

Çerçez’lerin ülkesi yok biliyorsunuz. Daha doğrusu onları bu toprakları yurtları bildiler. Onlar 30 ülkede yaşayan bir halk. Aslında eski Türkçemiz, yani asıl Türkçe Balkan, Kafkas ve Mezopotamya halklarının dillerinden, geleneklerinden beslenen bir dildi. Hindi Çin, Pars esintisi bir yandan, bir yandan Kuzey halkları, Batıdan gelen esintiler ve Mısır, Kartaca, Habeş esintisi öte yandan. Türkçe’nin beslendiği bu uygarlık ikliminden uzaklaşınca bugünkü fakirliğimizi yaşıyoruz. İnanın bu yoksulluk para değerimizin, maliyemizin ya da piyasadaki yoksulluktan daha vahim.. Dilimizi kaybederken sadece lisanımızı değil, aklımızı ve kalbimizi de kaybettik.

Gunef maske dayatmasına karşı direnişe katılan kendi kişisel (BİREYSEL değil) iradesi ve kararı ile unutulmayacak bir iş başardı. Arkadaşlarına güzel örnek oldu. Gunef ülke genelinde birilerinin maskelerinin düşürülmesine vesile oldu direnişi ile. Gunef büyüdüğünde, bu günleri onurla yad edecek. O artık bir çocuk değil, bugün büyüdü ve 5Gvirusnews ailesine katıldı.

Yeni Gunef’ler bekliyoruz, onu doğuran anneye Allahtan rahmet diliyoruz. Gunef kendinden küçük kardeşine de örnek olacak bu adımıyla. Ona annelik eden yeni annesine saadetler diliyoruz. Onun anne annelerine de sağlıklı bir hayat diliyoruz. Ve kızına kahramanlık öğüdü veren babasına da selam olsun.

Şeyh Şamilin yiğit kızlarına selam olsun. Şamil misali Şeyhleri de çocuklarına onurlu bir geleceği miras bırakmak adına, Şeytani bir plan olan TransHumanizm, NeuraLink, StarLink, MetaVerse, 5-6G tehditlerine karşı sorumluluklarını kuşanmaya çağırıyoruz. Şamilin torunları göreve! Selam ve dua ile.

Anahtar Kelimeler:
5GMaskeGunefÇerkezKafkas
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep 2 yıl önce

İsmim gibi ışıl ışıl son Günef... Biz seni çok sevdik sen hep güzel hatırlanacaksın sana kötülük yapanlar ise hep suratlar ekşiyerek hatırlanacaktır!